Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 38

1 (Un psalm al lui David. Spre aducere aminte.) Doamne, nu mă mustra în mânia Ta şi nu mă pedepsi în urgia Ta. 1 (Un psalm al lui David; pentru pomenirea sambetei.) Doamne, nu cu mania Ta sa ma mustri pe mine, nici cu iutimea Ta sa ma certi.
2 Căci săgeţile Tale s-au înfipt în mine, şi mâna Ta apasă asupra mea. 2 Ca sagetile Tale s-au infipt in mine si ai intarit peste mine mana Ta.
3 N-a mai rămas nimic sănătos în carnea mea, din pricina mâniei Tale; nu mai este nicio vlagă în oasele mele, în urma păcatului meu. 3 Nu este vindecare in trupul meu de la fata maniei Tale; nu este pace in oasele mele de la fata pacatelor mele.
4 Căci fărădelegile mele se ridică deasupra capului meu; ca o povară grea, sunt prea grele pentru mine. 4 Ca faradelegile mele au covarsit capul meu, ca o sarcina grea apasat-au peste mine.
5 Rănile mele miros greu şi sunt pline de coptură, în urma nebuniei mele. 5 Imputitu-s-au si au putrezit ranile mele, de la fata nebuniei mele.
6 Sunt gârbovit, peste măsură de istovit; toată ziua umblu plin de întristare. 6 Chinuitu-m-am si m-am garbovit pana in sfarsit, toata ziua mahnindu-ma umblam.
7 Căci o durere arzătoare îmi mistuie măruntaiele şi n-a mai rămas nimic sănătos în carnea mea. 7 Ca salele mele s-au umplut de ocari si nu este vindecare in trupul meu.
8 Sunt fără putere, zdrobit cu desăvârşire; tulburarea inimii mele mă face să gem. 8 Necajitu-m-am si m-am smerit foarte; racnit-am din suspinarea inimii mele.
9 Doamne, toate dorinţele mele sunt înaintea Ta, şi suspinele mele nu-Ţi sunt ascunse. 9 Doamne, inaintea Ta este toata dorirea mea si suspinul meu de la Tine nu s-a ascuns.
10 Inima îmi bate cu tărie, puterea mă părăseşte, şi lumina ochilor mei nu mai este cu mine. 10 Inima mea s-a tulburat, parasitu-m-a taria mea si lumina ochilor mei si aceasta nu este cu mine.
11 Prietenii şi cunoscuţii mei se depărtează de rana mea, şi rudele mele stau deoparte. 11 Prietenii mei si vecinii mei in preajma mea s-au apropiat si au sezut; si cei de aproape ai mei departe au stat.
12 Cei ce vor să-mi ia viaţa îşi întind cursele; cei ce-mi caută nenorocirea spun răutăţi şi toată ziua urzesc la înşelătorii. 12 Si se sileau cei ce cautau sufletul meu si cei ce cautau cele rele mie graiau desertaciuni si viclesuguri toata ziua cugetau.
13 Iar eu sunt ca un surd, n-aud; sunt ca un mut care nu deschide gura. 13 Iar eu ca un surd nu auzeam si ca un mut ce nu-si deschide gura sa.
14 Sunt ca un om care n-aude şi în gura căruia nu este niciun răspuns. 14 Si m-am facut ca un om ce nu aude si nu are in gura lui mustrari.
15 Doamne, în Tine nădăjduiesc; Tu vei răspunde, Doamne Dumnezeule! 15 Ca spre Tine, Doamne, am nadajduit; Tu ma vei auzi, Doamne, Dumnezeul meu,
16 Căci zic: "Nu îngădui să se bucure vrăjmaşii mei de mine şi să se fudulească împotriva mea, când mi se clatină piciorul!" 16 Ca am zis, ca nu cumva sa se bucure de mine vrajmasii mei; si cand s-au clatinat picioarele mele, impotriva mea s-au semetit.
17 Căci sunt aproape să cad, şi durerea mea este totdeauna înaintea mea. 17 Ca eu spre batai gata sunt si durerea mea inaintea mea este pururea.
18 Îmi mărturisesc fărădelegea, mă doare de păcatul meu. 18 Ca faradelegea mea eu o voi vesti si ma voi ingriji pentru pacatul meu;
19 Dar vrăjmaşii mei sunt plini de viaţă şi plini de putere; cei ce mă urăsc fără temei sunt mulţi la număr. 19 Iar vrajmasii mei traiesc si s-au intarit mai mult decat mine si s-au inmultit cei ce ma urasc pe nedrept.
20 Ei îmi întorc rău pentru bine, îmi sunt potrivnici, pentru că eu urmăresc binele. 20 Cei ce imi rasplatesc rele pentru bune, ma defaimau, ca urmam bunatatea.
21 Nu mă părăsi, Doamne! Dumnezeule, nu Te depărta de mine! 21 Nu ma lasa, Doamne Dumnezeul meu, nu Te departa de la mine;
22 Vino degrabă în ajutorul meu, Doamne, Mântuirea mea! 22 Ia aminte spre ajutorul meu, Doamne al mantuirii mele.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***