Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 8

1 (Către mai marele cântăreţilor. De cântat pe ghitit. Un psalm al lui David.) Doamne Dumnezeul nostru, cât de minunat este Numele Tău pe tot pământul! Slava Ta se înalţă mai presus de ceruri. 1 (Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor, pentru ghitith.) Doamne, Dumnezeul nostru, cat de minunat este numele Tau in tot pamantul! Ca s-a inaltat slava Ta, mai presus de ceruri.
2 Din gura copiilor şi a celor ce sug la ţâţă, Ţi-ai scos o întăritură de apărare împotriva potrivnicilor tăi, ca să astupi gura vrăjmaşului şi omului cu dor de răzbunare. 2 Din gura pruncilor si a celor ce sug ai savarsit lauda, pentru vrajmasii Tai, ca sa amutesti pe vrajmas si pe razbunator.
3 Când privesc cerurile - lucrarea mâinilor Tale - luna şi stelele pe care le-ai făcut, 3 Cand privesc cerurile, lucrul mainilor Tale, luna si stelele pe care Tu le-ai intemeiat, imi zic:
4 îmi zic: Ce este omul, ca să Te gândeşti la el? Şi fiul omului, ca să-l bagi în seamă? 4 Ce este omul ca-ti amintesti de el? Sau fiul omului, ca-l cercetezi pe el?
5 L-ai făcut cu puţin mai prejos decât Dumnezeu şi l-ai încununat cu slavă şi cu cinste. 5 Micsoratu-l-ai pe dansul cu putin fata de ingeri, cu marire si cu cinste l-ai incununat pe el.
6 I-ai dat stăpânire peste lucrurile mâinilor Tale, toate le-ai pus sub picioarele lui: 6 Pusu-l-ai pe dansul peste lucrul mainilor Tale, toate le-ai supus sub picioarele lui.
7 oile şi boii laolaltă, fiarele câmpului, 7 Oile si boii, toate; inca si dobitoacele campului;
8 păsările cerului şi peştii mării, tot ce străbate cărările mărilor. 8 Pasarile cerului si pestii marii, cele ce strabat cararile marilor.
9 Doamne Dumnezeul nostru, cât de minunat este Numele Tău pe tot pământul! 9 Doamne, Dumnezeul nostru, cat de minunat este numele Tau in tot pamantul!
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***