Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 35

1 (Un psalm al lui David.) Apără-mă Tu, Doamne, de potrivnicii mei, luptă Tu cu cei ce se luptă cu mine! 1 (Un psalm al lui David.) Judeca, Doamne, pe cei ce-mi fac mie strambatate; lupta impotriva celor ce se lupta cu mine;
2 Ia pavăza şi scutul şi scoală-Te să-mi ajuţi. 2 Apuca arma si pavaza si scoala-Te intru ajutorul meu;
3 Învârte suliţa şi săgeata împotriva prigonitorilor mei! Zi sufletului meu: "Eu sunt mântuirea ta!" 3 Scoate sabia si inchide calea celor ce ma prigonesc; spune sufletului meu: "Mantuirea ta sunt Eu!"
4 Ruşinaţi şi înfruntaţi să fie cei ce vor să-mi ia viaţa! Să dea înapoi şi să roşească cei ce-mi gândesc pieirea! 4 Sa fie rusinati si infruntati cei ce cauta sufletul meu; sa se intoarca inapoi si sa se rusineze cei ce gandesc rau de mine.
5 Să fie ca pleava luată de vânt şi să-i gonească îngerul Domnului! 5 Sa fie ca praful in fata vantului si ingerul Domnului sa-i necajeasca.
6 Drumul să le fie întunecos şi alunecos, şi să-i urmărească îngerul Domnului! 6 Sa fie calea lor intuneric si alunecare si ingerul Domnului sa-i prigoneasca.
7 Căci mi-au întins laţul lor, fără pricină, pe o groapă pe care au săpat-o, fără temei, ca să-mi ia viaţa; 7 Ca in zadar au ascuns de mine groapa latului lor, in desert au ocarat sufletul meu.
8 să-i ajungă prăpădul pe neaşteptate, să fie prinşi în laţul pe care l-au întins, să cadă în el şi să piară! 8 Sa vina asupra lor latul pe care nu-l cunosc si cursa pe care au ascuns-o sa-i prinda pe ei; si chiar in latul lor sa cada.
9 Şi atunci mi se va bucura sufletul în Domnul: se va înveseli de mântuirea Lui. 9 Iar sufletul meu sa se bucure de Domnul, sa se veseleasca de mantuirea lui.
10 Toate oasele mele vor zice: "Doamne, cine poate, ca Tine, să scape pe cel nenorocit de unul mai tare decât el, pe cel nenorocit şi sărac de cel ce-l jefuieşte?" 10 Toate oasele mele vor zice: Doamne, cine este asemenea tie? Cel ce izbaveste pe sarac din mana celor mai tari decat el si pe sarac si pe sarman de cei ce-l rapesc pe el.
11 Nişte martori mincinoşi se ridică şi mă întreabă de ceea ce nu ştiu. 11 S-au sculat martori nedrepti si de cele ce nu stiam m-au intrebat.
12 Îmi întorc rău pentru bine: mi-au lăsat sufletul pustiu. 12 Rasplatit-au mie rele pentru bune si au vlaguit sufletul meu.
13 Şi eu, când erau ei bolnavi, mă îmbrăcam cu sac, îmi smeream sufletul cu post şi mă rugam cu capul plecat la sân. 13 Iar eu, cand ma suparau ei, m-am imbracat cu sac si am smerit cu post sufletul meu si rugaciunea mea in sanul meu se va intoarce.
14 Umblam plin de durere ca pentru un prieten, pentru un frate; cu capul plecat, ca de jalea unei mame. 14 Ca si cu un vecin, ca si cu un frate al nostru asa de bine m-am purtat; ca si cum as fi jelit si m-as fi intristat, asa m-am smerit.
15 Dar, când mă clatin eu, ei se bucură şi se strâng; se strâng fără ştirea mea, ca să mă batjocorească, şi mă sfâşie neîncetat. 15 Dar impotriva mea s-au veselit si s-au adunat; adunatu-s-au impotriva mea cu batai si n-am stiut; risipiti au fost si nu s-au cait.
16 Scrâşnesc din dinţi împotriva mea împreună cu cei nelegiuiţi, cu secăturile batjocoritoare. 16 M-au ispitit, cu batjocura m-au batjocorit, au scrasnit impotriva mea cu dintii lor.
17 Doamne, până când Te vei uita la ei? Scapă-mi sufletul din cursele lor, scapă-mi viaţa din ghearele acestor pui de lei! 17 Doamne, cand vei vedea? Intoarce sufletul meu de la fapta lor cea rea, de la lei, viata mea.
18 Şi eu Te voi lăuda în adunarea cea mare şi Te voi slăvi în mijlocul unui popor mare la număr. 18 Lauda-Te-voi, Doamne, in adunare mare, intru popor numeros Te voi lauda.
19 Să nu se bucure de mine cei ce pe nedrept îmi sunt vrăjmaşi, nici să nu-şi facă semne cu ochiul cei ce mă urăsc fără temei! 19 Sa nu se bucure de. mine cei ce ma dusmanesc pe nedrept, cei ce ma urasc in zadar si fac semn cu ochii.
20 Căci ei nu vorbesc de pace, ci urzesc înşelătorii împotriva oamenilor liniştiţi din ţară. 20 Ca mie de pace imi graiau si asupra mea viclesuguri gandeau.
21 Îşi deschid gura larg împotriva mea şi zic: "Ha! Ha! Ochii noştri îşi văd acum dorinţa împlinită!" 21 Largitu-si-au impotriva mea gura lor; zis-au: "Bine, bine, vazut-au ochii nostri".
22 Doamne, Tu vezi: Nu tăcea! Nu Te depărta de mine, Doamne! 22 Vazut-ai, Doamne, sa nu taci; Doamne, nu Te departa de la mine.
23 Trezeşte-Te şi scoală-Te să-mi faci dreptate! Dumnezeule şi Doamne, apără-mi pricina! 23 Scoala-Te, Doamne si ia aminte spre judecata mea, Dumnezeul meu si Domnul meu, spre pricina mea.
24 Judecă-mă după dreptatea Ta, Doamne Dumnezeul meu, ca să nu se bucure ei de mine! 24 Judeca-ma dupa dreptatea Ta, Doamne Dumnezeul meu si sa nu se bucure de mine.
25 Să nu zică în inima lor: "Aha! iată ce doream!" Să nu zică: "L-am înghiţit!" 25 Sa nu zica intru inimile lor: "Bine, bine, sufletului nostru", nici sa zica: "L-am inghitit pe el".
26 Ci să fie ruşinaţi şi înfruntaţi toţi cei ce se bucură de nenorocirea mea! Să se îmbrace cu ruşine şi ocară cei ce se ridică împotriva mea! 26 Sa fie rusinati si infruntati deodata cei ce se bucura de necazurile mele; sa se imbrace cu rusine si ocara cei ce se lauda impotriva mea.
27 Să se bucure şi să se înveselească cei ce găsesc plăcere în nevinovăţia mea, şi să zică neîncetat: "Mărit să fie Domnul, care vrea pacea robului Său!" 27 Sa se bucure si sa se veseleasca cei ce voiesc dreptatea mea si sa spuna pururea: "Slavit sa fie Domnul, Cel ce voieste pacea robului Sau!"
28 Şi atunci limba mea va lăuda dreptatea Ta, în toate zilele va spune lauda Ta. 28 Si limba mea va grai dreptatea Ta, in toata ziua, lauda Ta.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***