Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 144

1 (Un psalm al lui David.) Binecuvântat să fie Domnul, Stânca mea, care-mi deprinde mâinile la luptă, degetele, la bătălie, 1 (Un psalm al lui David impotriva lui Goliat.) Binecuvantat este Domnul Dumnezeul meu, Cel ce invata mainile mele la lupta si degetele mele la razboi.
2 Binefăcătorul meu şi Cetăţuia mea, Turnul meu de scăpare şi Izbăvitorul meu, Scutul meu de adăpost, care-mi supune pe poporul meu! 2 Mila mea si Scaparea mea, Sprijinitorul meu si Izbavitorul meu, Aparatorul meu, si in El am nadajduit, Cel ce supune pe poporul meu sub mine.
3 Doamne, ce este omul ca să iei cunoştinţă de el, fiul omului ca să iei seama la el? 3 Doamne, ce este omul ca Te-ai facut cunoscut lui, sau fiul omului ca-l socotesti pe el?
4 Omul este ca o suflare, zilele lui sunt ca umbra care trece. 4 Omul cu desertaciunea se aseamana; zilele lui ca umbra trec.
5 Pleacă cerurile, Doamne, şi coboară-Te! Atinge munţii, ca să fumege! 5 Doamne, pleaca cerurile si Te pogoara, atinge-Te de munti si fa-i sa fumege.
6 Fulgeră şi risipeşte pe vrăjmaşii mei! Aruncă-Ţi săgeţile şi pune-i pe fugă! 6 Cu fulger fulgera-i si-i risipeste! Trimite sagetile Tale si tulbura-i!
7 Întinde-Ţi mâinile de sus, izbăveşte-mă şi scapă-mă din apele cele mari, din mâna fiilor celui străin, 7 Trimite mana Ta dintru inaltime; scoate-ma si ma izbaveste de ape multe, din mana strainilor,
8 a căror gură spune neadevăruri, şi a căror dreaptă este o dreaptă mincinoasă. 8 A caror gura a grait desertaciune si dreapta lor e dreapta nedreptatii.
9 Dumnezeule, Îţi voi cânta o cântare nouă, Te voi lăuda cu lăuta cu zece corzi. 9 Dumnezeule, cantare noua Iti voi canta tie; in psaltire cu zece strune Iti voi canta tie,
10 Tu, care dai împăraţilor biruinţa, care ai scăpat de sabie ucigaşă pe robul Tău David, 10 Celui ce dai mantuire imparatilor, Celui ce izbavesti pe David, robul Tau, din robia cea cumplita.
11 izbăveşte-mă şi scapă-mă din mâna fiilor celui străin, a căror gură spune neadevăruri, şi a căror dreaptă este o dreaptă mincinoasă!… 11 Izbaveste-ma si ma scoate din mana strainilor, a caror gura a grait desertaciune si dreapta lor e dreapta nedreptatii,
12 Fiii noştri sunt ca nişte odrasle, care cresc în tinereţea lor; fetele noastre, ca nişte stâlpi săpaţi frumos, care fac podoaba caselor împărăteşti. 12 Ai caror fii sunt ca niste odrasle tinere, crescute in tineretile lor; fiicele lor infrumusetate si impodobite ca chipurile templului.
13 Grânarele noastre sunt pline şi gem de tot felul de merinde; turmele ni se înmulţesc cu miile, cu zecile de mii, în câmpiile noastre: 13 Camarile lor pline, varsandu-se din una in alta. Oile lor cu multi miei, umpland drumurile cand ies;
14 viţelele noastre sunt prăsitoare; nu-i nicio pagubă, nicio robie, niciun ţipăt în uliţele noastre! 14 Boii lor sunt grasi. Nu este gard cazut, nici spartura, nici strigare in ulitele lor.
15 Ferice de poporul care stă astfel! Ferice de poporul al cărui Dumnezeu este Domnul! 15 Au fericit pe poporul care are aceste bunatati. Dar fericit este poporul acela care are pe Domnul ca Dumnezeu al sau.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***