Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 34

1 (Un psalm alcătuit de David când a făcut pe nebunul în faţa lui Abimelec şi a plecat izgonit de el.) Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna în gura mea. 1 (Un psalm al lui David, cand si-a schimbat fata sa inaintea lui Abimelec si i-a dat drumul si s-a dus.) Bine voi cuvanta pe Domnul in toata vremea, pururea lauda Lui in gura mea.
2 Să mi se laude sufletul în Domnul! Să asculte cei nenorociţi şi să se bucure. 2 In Domnul se va lauda sufletul meu; sa auda cei blanzi si sa se veseleasca.
3 Înălţaţi pe Domnul împreună cu mine. Să lăudăm cu toţii Numele Lui! 3 Slaviti pe Domnul impreuna cu mine si sa inaltam numele Lui impreuna.
4 Eu am căutat pe Domnul, şi mi-a răspuns: m-a izbăvit din toate temerile mele. 4 Cautat-am pe Domnul si m-a auzit si din toate necazurile mele m-a izbavit.
5 Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie, şi nu ţi se umple faţa de ruşine. 5 Apropiati-va de El si va luminati; si fetele voastre sa nu se rusineze.
6 Când strigă un nenorocit, Domnul aude şi-l scapă din toate necazurile lui. 6 Saracul acesta a strigat si Domnul l-a auzit pe el si din toate necazurile lui l-a izbavit.
7 Îngerul Domnului tăbărăşte în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. 7 Strajui-va ingerul Domnului imprejurul celor ce se tem de El si-i va izbavi pe ei.
8 Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El! 8 Gustati si vedeti ca bun este Domnul; fericit barbatul care nadajduieste in El.
9 Temeţi-vă de Domnul, voi, sfinţii Lui, căci de nimic nu duc lipsă cei ce se tem de El! 9 Temeti-va de Domnul toti sfintii Lui, ca n-au lipsa cei ce se tem de El.
10 Puii de leu duc lipsă şi li-e foame, dar cei ce caută pe Domnul nu duc lipsă de niciun bine. 10 Bogatii au saracit si au flamanzit, iar cei ce-L cauta pe Domnul, nu se vor lipsi de tot binele.
11 Veniţi, fiilor, şi ascultaţi-mă, căci vă voi învăţa frica Domnului. 11 Veniti fiilor, ascultati-ma pe mine, frica Domnului va voi invata pe voi;
12 Cine este omul care doreşte viaţa şi vrea să aibă parte de zile fericite? 12 Cine este omul cel ce voieste viata, care iubeste sa vada zile bune?
13 Fereşte-ţi limba de rău, şi buzele de cuvinte înşelătoare! 13 Opreste-ti limba de la rau si buzele tale sa nu graiasca viclesug.
14 Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea! 14 Fereste-te de rau si fa bine, cauta pacea si o urmeaza pe ea.
15 Ochii Domnului sunt peste cei fără prihană, şi urechile Lui iau aminte la strigătele lor. 15 Ochii Domnului spre cei drepti si urechile Lui spre rugaciunea lor.
16 Domnul Îşi întoarce faţa împotriva celor răi, ca să le şteargă pomenirea de pe pământ. 16 Iar fata Domnului spre cei ce fac rele, ca sa piara de pe pamant pomenirea lor.
17 Când strigă cei fără prihană, Domnul aude şi-i scapă din toate necazurile lor. 17 Strigat-au dreptii si Domnul i-a auzit si din toate necazurile lor i-a izbavit.
18 Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit. 18 Aproape este Domnul de cei umiliti la inima si pe cei smeriti cu duhul ii va mantui.
19 De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă întotdeauna din ea. 19 Multe sunt necazurile dreptilor si din toate acelea ii va izbavi pe ei Domnul.
20 Toate oasele i le păzeşte, ca niciunul din ele să nu i se sfărâme. 20 Domnul pazeste toate oasele lor, nici unul din ele nu se va zdrobi.
21 Pe cel rău îl omoară nenorocirea, dar vrăjmaşii celui fără prihană sunt pedepsiţi. 21 Moartea pacatosilor este cumplita si cei ce urasc pe cel drept vor gresi.
22 Domnul scapă sufletul robilor Săi, şi niciunul din cei ce se încred în El, nu este osândit. 22 Mantui-va Domnul sufletele robilor Sai si nu vor gresi toti cei ce nadajduiesc in El.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***