Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910
Capitolul urmator

Ezra 1

1 În cel dintâi an al lui Cirus, împăratul perşilor, ca să se împlinească cuvântul Domnului rostit prin gura lui Ieremia, Domnul a trezit duhul lui Cirus, împăratul perşilor, care a pus să se facă prin viu grai şi prin scris vestirea aceasta în toată împărăţia lui: 1 In anul intai al domniei lui Cirus, regele Persilor, ca sa se implineasca cuvantul Domnului, cel grait prin gura lui Ieremia, a desteptat Domnul duhul lui Cirus, regele Persilor si acesta a poruncit sa se faca stiut in tot regatul sau, prin grai si prin scris, acestea:
2 "Aşa vorbeşte Cirus, împăratul perşilor: "Domnul Dumnezeul cerurilor mi-a dat toate împărăţiile pământului şi mi-a poruncit să-I zidesc o Casă la Ierusalim în Iuda. 2 "Asa graieste Cirus, regele Persilor: Toate regatele pamantului mi le-a dat mie Domnul Dumnezeul cerului si mi-a poruncit sa-I fac locas la Ierusalim in Iuda.
3 Cine dintre voi este din poporul Lui? Dumnezeul lui să fie cu el, şi să se suie la Ierusalim în Iuda, şi să zidească acolo Casa Domnului Dumnezeului lui Israel! El este adevăratul Dumnezeu, care locuieşte la Ierusalim. 3 Asadar, aceia dintre voi, din tot poporul Lui, care voiesc - fie cu ei Dumnezeul lor - sa se duca la Ierusalim in Iuda si sa zideasca templul Domnului Dumnezeului lui Israel, a Acelui Dumnezeu Care este in Ierusalim;
4 Oriunde locuiesc rămăşiţe din poporul Domnului, oamenii din locul acela să le dea argint, aur, avere şi vite, pe lângă daruri de bunăvoie, pentru Casa lui Dumnezeu, care este la Ierusalim!" 4 Si tot celui ramas in toate locurile, oriunde ar trai, sa-i ajute locuitorii locului aceluia cu argint si cu aur si cu alta avere si cu vite, cu daruri de buna voie pentru templul lui Dumnezeu care este la Ierusalim".
5 Capii de familie din Iuda şi Beniamin, preoţii şi leviţii, şi anume toţi aceia al căror duh l-a trezit Dumnezeu, s-au sculat să meargă să zidească la Ierusalim Casa Domnului. 5 Atunci s-au ridicat capeteniile semintiilor lui Iuda si ale lui Veniamin, si preotii si levitii si toti aceia carora Dumnezeu le desteptase duhul sa se duca sa inalte templul Domnului care este la Ierusalim.
6 Şi toţi cei dimprejurul lor le-au dat lucruri de argint, de aur, avere, vite şi lucruri scumpe, afară de toate darurile de bunăvoie. 6 Si toti vecinii lor i-au ajutat cu vase de argint, cu aur si cu alta avutie si cu vite si cu lucruri scumpe si cu tot felul de daruri de buna voie pentru templu.
7 Împăratul Cirus a dat înapoi uneltele Casei Domnului pe care le luase Nebucadneţar din Ierusalim şi le pusese în casa dumnezeului său. 7 Iar regele Cirus a scos vasele templului Domnului, pe care Nabucodonosor le luase din Ierusalim si le pusese in casa dumnezeului sau;
8 Cirus, împăratul perşilor, le-a scos prin Mitredat, vistiernicul, care le-a dat lui Şeşbaţar voievodul lui Iuda. 8 Pe acestea le-a scos Cirus, regele Persilor, prin mana lui Mitridat, vistiernicul, care le-a dat pe seama lui Sesbatar, capetenia lui Iuda.
9 Iată-le numărul: treizeci de lighene de aur, o mie de lighene de argint, douăzeci şi nouă de cuţite, 9 Si numarul lor era: treizeci de vase de aur, o mie de vase de argint, douazeci si noua de cutite,
10 treizeci de potire de aur, patru sute zece potire de argint de mâna a doua şi o mie de alte unelte. 10 Treizeci de cupe de aur, patru sute zece cupe de argint de mana a doua, o mie alte felurite vase;
11 Toate lucrurile de aur şi de argint erau în număr de cinci mii patru sute. Şeşbaţar a adus tot din Babilon la Ierusalim, împreună cu cei ce s-au întors din robie. 11 Iar de toate erau cinci mii patru sute de vase de argint si de aur. Toate acestea le-a luat cu el Sesbatar, cand au plecat robii cei ce voiau sa se intoarca din Babilon la Ierusalim.
Capitolul urmator
pixel
***