Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 95

1 Veniţi să cântăm cu veselie Domnului şi să strigăm de bucurie către Stânca mântuirii noastre. 1 (O cantare de lauda a lui David.) Veniti sa ne bucuram de Domnul si sa strigam lui Dumnezeu, Mantuitorului nostru.
2 Să mergem înaintea Lui cu laude, să facem să răsune cântece în cinstea Lui! 2 Sa intampinam fata Lui intru lauda si in psalmi sa-I strigam Lui,
3 Căci Domnul este un Dumnezeu mare, este un împărat mare mai presus de toţi dumnezeii. 3 Ca Dumnezeu mare este Domnul si Imparat mare peste tot pamantul.
4 El ţine în mână adâncimile pământului, şi vârfurile munţilor sunt ale Lui. 4 Ca in mana Lui sunt marginile pamantului si inaltimile muntilor ale Lui sunt.
5 A Lui este marea, El a făcut-o, şi mâinile Lui au întocmit uscatul: 5 Ca a Lui este marea si El a facut-o pe ea, si uscatul mainile Lui l-au zidit.
6 veniţi să ne închinăm şi să ne smerim, să ne plecăm genunchiul înaintea Domnului, Făcătorului nostru! 6 Veniti sa ne inchinam si sa cadem inaintea Lui si sa plangem inaintea Domnului, Celui ce ne-a facut pe noi.
7 Căci El este Dumnezeul nostru, şi noi suntem poporul păşunii Lui, turma pe care o povăţuieşte mâna Lui… O! de aţi asculta azi glasul Lui! - 7 Ca El este Dumnezeul nostru si noi poporul pasunii Lui si oile mainii Lui.
8 "Nu vă împietriţi inima ca la Meriba, ca în ziua de la Masa, în pustiu, 8 O, de I-ati auzi glasul care zice: "Sa nu va invartosati inimile voastre, ca in timpul cercetarii, ca in ziua ispitirii in pustiu,
9 unde părinţii voştri M-au ispitit şi M-au încercat, măcar că văzuseră lucrările Mele. 9 Unde M-au ispitit parintii vostri, M-au ispitit si au vazut lucrurile Mele.
10 Patruzeci de ani M-am scârbit de neamul acesta şi am zis: "Este un popor cu inima rătăcită; ei nu cunosc căile Mele." 10 Patruzeci de ani am urat neamul acesta si am zis: "Pururea ratacesc cu inima".
11 De aceea am jurat în mânia Mea: "Nu vor intra în odihna Mea!" 11 Si ei n-au cunoscut caile Mele, ca M-am jurat intru mania Mea: "Nu vor intra intru odihna Mea".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***