Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1

3 Ioan 1

1 Prezbiterul, către preaiubitul Gaiu, pe care-l iubesc în adevăr. 1 Presbiterul (Sau: batrinul.) catre prea iubitul Gaiu, pe care-l iubesc in adevar.
2 Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine, şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău. 2 Prea iubitule, doresc ca toate lucrurile tale sa-ti mearga bine, si sanatatea ta sa sporeasca tot asa cum sporeste sufletul tau.
3 A fost o mare bucurie pentru mine când au venit fraţii şi au mărturisit că eşti credincios adevărului şi că umbli în adevăr. 3 A fost o mare bucurie pentru mine, cind au venit fratii si au marturisit ca esti credincios adevarului si ca umbli in adevar.
4 Eu n-am bucurie mai mare decât să aud despre copiii mei că umblă în adevăr. 4 Eu n'am bucurie mai mare decit sa aud despre copiii mei ca umbla in adevar.
5 Preaiubitule, tu lucrezi cu credincioşie în tot ce faci pentru fraţi şi pentru străini totodată. 5 Prea iubitule, tu lucrezi cu credinciosie in tot ce faci pentru frati; si pentru straini totodata.
6 Ei au mărturisit despre dragostea ta înaintea bisericii. Vei face bine să îngrijeşti de călătoria lor, într-un chip vrednic de Dumnezeu; 6 Ei au marturisit despre dragostea ta inaintea Bisericii. Vei face bine sa ingrijesti de calatoria lor, intr'un chip vrednic de Dumnezeu;
7 căci au plecat pentru dragostea Numelui Lui, fără să primească ceva de la neamuri. 7 caci au plecat pentru dragostea Numelui Lui, fara sa primeasca ceva dela Neamuri.
8 Este datoria noastră, dar, să primim bine pe astfel de oameni, ca să lucrăm împreună cu adevărul. 8 Este datoria noastra dar, sa primim bine pe astfel de oameni, ca sa lucram impreuna cu adevarul.
9 Am scris ceva bisericii, dar Diotref, căruia îi place să aibă întâietatea între ei, nu vrea să ştie de noi. 9 Am scris ceva Bisericii, dar Diotref, caruia ii place sa aiba intiietatea intre ei, nu vrea sa stie de noi.
10 De aceea, când voi veni, îi voi aduce aminte de faptele pe care le face, căci ne cleveteşte cu vorbe rele. Nu se mulţumeşte cu atât; dar nici el nu primeşte pe fraţi şi împiedică şi pe cei ce voiesc să-i primească şi-i dă afară din biserică. 10 De aceea, cind voi veni, ii voi aduce aminte de faptele pe cari le face, caci ne cleveteste cu vorbe rele. Nu se multameste cu atit; dar nici el nu primeste pe frati, si impiedeca si pe cei ce voiesc sa-i primeasca, si-i da afara din Biserica.
11 Preaiubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele este din Dumnezeu; cine face răul n-a văzut pe Dumnezeu. 11 Prea iubitule, nu urma raul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face raul, n'a vazut pe Dumnezeu.
12 Toţi, chiar şi Adevărul, mărturisesc bine despre Dimitrie; şi noi mărturisim despre el; şi ştii că mărturisirea noastră este adevărată. 12 Toti, chiar si Adevarul, marturisesc bine despre Dimitrie; si noi marturisim despre el: si stii ca marturisirea noastra este adevarata.
13 Aş avea să-ţi spun multe lucruri, dar nu voiesc să ţi le scriu cu cerneală şi condei. 13 As avea sa-ti spun multe lucruri, dar nu voiesc sa ti le scriu cu cerneala si condei.
14 Nădăjduiesc să te văd în curând, şi atunci vom vorbi gură către gură. Pacea să fie cu tine. Prietenii îţi trimit sănătate. Spune sănătate prietenilor, fiecăruia pe nume. Amin. 14 Nadajduiesc sa te vad in curind, si atunci vom vorbi gura catre gura. Pacea sa fie cu tine. Prietenii iti trimet sanatate. Spune sanatate prietenilor, fiecaruia pe nume. Amin
pixel
***