Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 88

1 (O cântare. Un psalm al fiilor lui Core. Către mai marele cântăreţilor. De cântat cu flautul. O cântare a lui Heman, ezrahitul.) Doamne Dumnezeul mântuirii mele! Zi şi noapte strig înaintea Ta! 1 (Un psalm fiilor lui Core; mai-marelui cantaretilor, pentru maelet. Ca sa raspunda; spre pricepere, lui Etam Ezrahitul.) Doamne, Dumnezeul mantuirii mele, ziua am strigat si noaptea inaintea Ta.
2 S-ajungă rugăciunea mea înaintea Ta! Ia aminte la cererile mele; 2 Sa ajunga inaintea Ta rugaciunea mea; pleaca urechea Ta spre ruga mea, Doamne,
3 căci mi s-a săturat sufletul de rele şi mi se apropie viaţa de Locuinţa morţilor. 3 Ca s-a umplut de rele sufletul meu si viata mea de iad s-a apropiat.
4 Sunt pus în rândul celor ce se coboară în groapă, sunt ca un om care nu mai are putere. 4 Socotit am fost cu cei ce se coboara in groapa; ajuns-am ca un om neajutorat, intre cei morti slobod.
5 Stau întins printre cei morţi, ca cei ucişi şi culcaţi în mormânt, de care nu-Ţi mai aduci aminte şi care sunt despărţiţi de mâna Ta. 5 Ca niste oameni raniti ce dorm in mormant, de care nu ti-ai mai adus aminte si care au fost lepadati de la mana Ta.
6 M-ai aruncat în groapa cea mai de jos, în întuneric, în adâncuri. 6 Pusu-m-au in groapa cea mai de jos, intru cele intunecate si in umbra mortii.
7 Mânia Ta mă apasă şi mă năpădeşti cu toate valurile Tale. - (Oprire) 7 Asupra mea s-a intaratat mania Ta si toate valurile Tale le-ai adus spre mine.
8 Ai îndepărtat de la mine pe toţi prietenii mei, m-ai făcut o pricină de scârbă pentru ei; sunt închis şi nu pot să ies. 8 Departat-ai pe cunoscutii mei de la mine, ajuns-am uraciune lor.
9 Mi se topesc ochii de suferinţă; în toate zilele Te chem, Doamne, şi-mi întind mâinile spre Tine! 9 Inchis am fost si n-am putut iesi. Ochii mei au slabit de suferinta. Strigat-am catre Tine, Doamne, toata ziua, intins-am catre Tine mainile mele.
10 Oare pentru morţi faci Tu minuni? Sau se scoală morţii să Te laude? - (Oprire) 10 Oare, mortilor vei face minuni? Sau cei morii se vor scula si Te vor lauda pe Tine?
11 Se vorbeşte de bunătatea Ta în mormânt şi de credincioşia Ta în Adânc? 11 Oare, va spune cineva in mormant mila Ta si adevarul Tau in locul pierzarii?
12 Sunt cunoscute minunile Tale în întuneric şi dreptatea Ta în ţara uitării? 12 Oare, se vor cunoaste intru intuneric minunile Tale si dreptatea Ta in pamant uitat?
13 Doamne, eu Îţi cer ajutorul, şi dimineaţa rugăciunea mea se înalţă la Tine. 13 Iar eu catre Tine, Doamne, am strigat si dimineata rugaciunea mea Te va intampina.
14 Pentru ce, Doamne, lepezi sufletul meu? Pentru ce îmi ascunzi faţa Ta? 14 Pentru ce Doamne, lepezi sufletul meu si intorci fata Ta de la mine?
15 Din tinereţe, sunt nenorocit şi trag să mor, sunt cuprins de spaimele Tale şi nu ştiu ce să mai fac. 15 Sarac sunt eu si in osteneli din tineretile mele, inaltat am fost, dar m-am smerit si m-am mahnit.
16 Mânia Ta trece peste mine, spaimele Tale mă nimicesc de tot. 16 Peste mine au trecut maniile Tale si infricosarile Tale m-au tulburat.
17 Ele mă înconjoară toată ziua ca nişte ape, mă înfăşoară toate deodată. 17 Inconjuratu-m-au ca apa toata ziua si m-au cuprins deodata.
18 Ai depărtat de la mine pe prieteni şi tovarăşi; şi cei de aproape ai mei s-au făcut nevăzuţi. 18 Departat-ai de la mine pe prieten si pe vecin, iar pe cunoscutii mei de ticalosia mea.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***