Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 101

1 (Un psalm al lui David.) Voi cânta bunătatea şi dreptatea; Ţie, Doamne, Îţi voi cânta. 1 (Un psalm al lui David.) Mila si judecata Ta voi canta Tie, Doamne.
2 Mă voi purta cu înţelepciune pe o cale neprihănită. - Când vei veni la mine? - Voi umbla cu inima fără prihană în mijlocul casei mele. 2 Canta-voi si voi merge, cu pricepere, in cale fara prihana. Cand vei veni la mine? Umblat-am intru nerautatea inimii mele, in casa mea.
3 Nu voi pune nimic rău înaintea ochilor mei; urăsc purtarea păcătoşilor; ea nu se va lipi de mine. 3 N-am pus inaintea ochilor mei lucru nelegiuit; pe calcatorii de lege i-am urat.
4 Inima stricată se va depărta de mine; nu vreau să cunosc pe cel rău. 4 Nu s-a lipit de mine inima indaratnica; pe cel rau, care se departa de mine, nu l-am cunoscut.
5 Pe cel ce cleveteşte în ascuns pe aproapele său, îl voi nimici; pe cel cu priviri trufaşe şi cu inima îngâmfată, nu-l voi suferi. 5 Pe cel ce clevetea in ascuns pe vecinul sau, pe acela l-am izgonit. Cu cel mandru cu ochiul si nesatios cu inima, cu acela n-am mancat.
6 Voi avea ochii îndreptaţi asupra credincioşilor din ţară, ca să locuiască lângă mine; cel ce umblă pe o cale fără prihană, acela îmi va sluji. 6 Ochii mei sunt peste credinciosii pamantului, ca sa sada ei impreuna cu mine. Cel ce umbla pe cale fara prihana, acela imi slujea.
7 Cel ce se dedă la înşelăciune nu va locui în casa mea; cel ce spune minciuni nu va sta înaintea mea. 7 Nu va locui in casa mea cel mandru; cel ce graieste nedreptati nu va sta inaintea ochilor mei.
8 În fiecare dimineaţă voi nimici pe toţi cei răi din ţară, ca să stârpesc din cetatea Domnului pe toţi cei ce săvârşesc nelegiuirea. 8 In dimineti voi judeca pe toti pacatosii pamantului, ca sa nimicesc din cetatea Domnului pe toti cei ce lucreaza faradelegea.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***