Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 9

1 (Către mai marele cântăreţilor. Se cântă ca şi "Mori pentru fiul". Un psalm al lui David.) Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea, voi istorisi toate minunile Lui. 1 (Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor, pentru cele ascunse ale fiului.) Lauda-Te-voi, Doamne, din toata inima mea, spune-voi toate minunile Tale.
2 Voi face din Tine bucuria şi veselia mea, voi cânta Numele Tău, Dumnezeule preaînalt, 2 Veseli-ma-voi si ma voi bucura de Tine; canta-voi numele Tau, Preainalte.
3 pentru că vrăjmaşii mei dau înapoi, se clatină şi pier dinaintea Ta. 3 Cand se vor intoarce vrajmasii mei inapoi, slabi-vor si vor pieri de la fata Ta!
4 Căci Tu îmi sprijini dreptatea şi pricina mea şi stai pe scaunul Tău de domnie ca un judecător drept. 4 Ca ai facut judecata mea si dreptatea mea; sezut-ai pe scaun, Cel ce judeci cu dreptate.
5 Tu pedepseşti neamurile, nimiceşti pe cel rău, le ştergi numele pentru totdeauna şi pe vecie. 5 Certat-ai neamurile si au pierit nelegiuitii; stins-ai numele lor in veac si in veacul veacului.
6 S-au dus vrăjmaşii! N-au rămas din ei decât nişte dărâmături veşnice! Nişte cetăţi dărâmate de Tine! Li s-a şters pomenirea! 6 Vrajmasului i-au lipsit de tot sabiile si cetatile i le-ai sfaramat; pierit-a pomenirea lor in sunet.
7 Ei s-au dus, dar Domnul împărăţeşte în veac şi Şi-a pregătit scaunul de domnie pentru judecată. 7 Iar Domnul ramane in veac; gatit-a scaunul Lui de judecata
8 El judecă lumea cu dreptate, judecă popoarele cu nepărtinire. 8 Si El va judeca lumea; cu dreptate va judeca popoarele.
9 Domnul este scăparea celui asuprit, scăpare la vreme de necaz. 9 Si a fost Domnul scapare saracului, ajutor la vreme potrivita in necazuri.
10 Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne! 10 Sa nadajduiasca in Tine cei ce cunosc numele Tau, ca n-ai parasit pe cei ce Te cauta pe Tine, Doamne!
11 Cântaţi Domnului, care împărăţeşte în Sion, vestiţi printre popoare isprăvile Lui! 11 Cantati Domnului, Celui ce locuieste in Sion, vestiti intre neamuri faptele Lui.
12 Căci El răzbună sângele vărsat şi Îşi aduce aminte de cei nenorociţi, nu uită strigătele lor. 12 Ca Cel ce razbuna sangele lor si-a adus aminte. N-a uitat strigatul saracilor.
13 Ai milă de mine, Doamne! Vezi ticăloşia în care mă aduc vrăjmaşii mei şi ridică-mă din porţile morţii, 13 Miluieste-ma, Doamne! Vezi smerenia mea, de catre vrajmasii mei, Cel ce ma inalti din portile mortii,
14 ca să vestesc toate laudele Tale în porţile fiicei Sionului şi să mă bucur de mântuirea Ta. 14 Ca sa vestesc toate laudele Tale, in portile fiicei Sionului; veseli-ma-voi de mantuirea Ta!
15 Neamurile cad în groapa pe care au făcut-o şi li se prinde piciorul în laţul pe care l-au ascuns. 15 Cazut-au neamurile in groapa pe care au facut-o; in cursa aceasta, pe care au ascuns-o, s-a prins piciorul lor.
16 Domnul Se arată, face dreptate şi prinde pe cel rău în lucrul mâinilor lui. (Joc de instrumente. Oprire) 16 Se cunoaste Domnul cand face judecata! Intru faptele mainilor lui s-a prins pacatosul.
17 Cei răi se întorc la Locuinţa morţilor: toate neamurile care uită pe Dumnezeu. 17 Sa se intoarca pacatosii in iad; toate neamurile care uita pe Dumnezeu.
18 Căci cel nenorocit nu este uitat pe vecie, nădejdea celor sărmani nu piere pe vecie. 18 Ca nu pana in sfarsit va fi uitat saracul, iar rabdarea saracilor in veac nu va pieri.
19 Scoală-Te, Doamne, ca să nu biruie omul; neamurile să fie judecate înaintea Ta! 19 Scoala-Te, Doamne, sa nu se intareasca omul; sa fie judecate neamurile inaintea Ta!
20 Aruncă groaza în ei, Doamne, ca să ştie popoarele că nu sunt decât oameni! (Oprire) 20 Pune, Doamne, legiuitor peste ele, ca sa cunoasca neamurile ca oameni sunt.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***