Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 59

1 (Către mai marele cântăreţilor. "Nu nimici." O cântare de laudă a lui David. Făcută când a trimis Saul să-i împresoare casa ca să-l omoare.) Dumnezeule, scapă-mă de vrăjmaşii mei, ocroteşte-mă de potrivnicii mei! 1 (Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor. Cand a trimis Saul si a pazit casa lui, ca sa-l omoare pe el.) Scoate-ma de la vrajmasii mei, Dumnezeule, si de cei ce se scoala impotriva mea, izbaveste-ma.
2 Scapă-mă de răufăcători, izbăveşte-mă de oamenii setoşi de sânge! 2 Izbaveste-ma de cei ce lucreaza faradelegea si de barbatii varsarilor de sange ma izbaveste.
3 Căci iată-i că stau la pândă să-mi ia viaţa; nişte oameni porniţi la rău urzesc lucruri rele împotriva mea, fără să fiu vinovat, fără să fi păcătuit, Doamne! 3 Ca iata au vanat sufletul meu, statut-au impotriva mea cei tari. Nici faradelegea si nici pacatul meu nu sunt pricina, Doamne. Fara de nelegiuire am alergat si m-am indreptat spre Tine;
4 Cu toată nevinovăţia mea, ei aleargă, se pregătesc: trezeşte-Te, ieşi înaintea mea şi priveşte! 4 Scoala-Te, intru intampinarea mea si vezi. Si Tu, Doamne, Dumnezeul puterilor, Dumnezeul lui Israel,
5 Doamne Dumnezeul oştirilor, Dumnezeul lui Israel, scoală-Te, ca să pedepseşti toate neamurile! N-avea milă de niciunul din aceşti vânzători nelegiuiţi. - (Oprire) 5 Ia aminte sa cercetezi toate neamurile; sa nu Te milostivesti de toti cei ce lucreaza faradelegea.
6 Se întorc în fiecare seară, urlă ca nişte câini şi dau ocol cetăţii. 6 Intoarce-se-vor spre seara si vor flamanzi ca un caine si vor inconjura cetatea.
7 Da, din gura lor ţâşneşte răul, pe buzele lor sunt săbii; căci zic: "Cine aude?" 7 Iata, vor striga cu gura lor si sabie in buzele lor, ca cine i-a auzit?
8 Dar Tu, Doamne, râzi de ei, Tu Îţi baţi joc de toate neamurile. 8 Si Tu, Doamne, vei rade de ei, vei face de nimic toate neamurile.
9 Oricare le-ar fi puterea, eu în Tine nădăjduiesc, căci Dumnezeu este scăparea mea. 9 Puterea mea in Tine o voi pazi, ca Tu, Dumnezeule, sprijinitorul meu esti. Dumnezeul meu, mila Ta ma va intampina;
10 Dumnezeul meu, în bunătatea Lui, îmi iese înainte; Dumnezeu mă face să-mi văd împlinită dorinţa faţă de cei ce mă prigonesc. 10 Dumnezeu imi va arata infrangerea dusmanilor mei.
11 Nu-i ucide, ca să nu uite lucrul acesta poporul meu, ci fă-i să pribegească, prin puterea Ta, şi doboară-i, Doamne, scutul nostru! 11 Sa nu-i omori pe ei, ca nu cumva sa uite legea Ta; risipeste-i pe ei cu puterea Ta si doboara-i pe ei, aparatorul meu, Doamne.
12 Gura lor păcătuieşte la fiecare vorbă care le iese de pe buze: să se prindă în însăşi mândria lor, căci nu spun decât blesteme şi minciuni. 12 Pacatul gurii lor, cuvantul buzelor lor, sa se prinda intru mandria lor si de blestemul si minciuna lor se va duce vestea.
13 Nimiceşte-i, în mânia Ta, prăpădeşte-i, ca să nu mai fie! Fă-i să ştie că împărăţeşte Dumnezeu peste Iacov, până la marginile pământului. - (Oprire) 13 Nimiceste-i, intru mania Ta nimiceste-i, ca sa nu mai fie! Si vor cunoaste ca Dumnezeu stapaneste pe Iacob si marginile pamantului.
14 Se întorc în fiecare seară, urlă ca nişte câini şi dau ocol cetăţii. 14 Intoarce-se-vor spre seara si vor flamanzi ca un caine si vor inconjura cetatea.
15 Umblă încoace şi încolo după hrană şi petrec noaptea nesătui. 15 Ei se vor risipi sa manance; iar de nu se vor satura, vor murmura.
16 Dar eu voi cânta puterea Ta; dis-de-dimineaţă voi lăuda bunătatea Ta. Căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine, un loc de adăpost în ziua necazului meu. 16 Iar eu voi lauda puterea Ta si ma voi bucura dimineata de mila Ta. Ca Te-ai facut sprijinitorul meu si scaparea mea in ziua necazului meu.
17 O, tăria mea! Pe Tine Te voi lăuda, căci Dumnezeu, Dumnezeul meu cel preabun, este turnul meu de scăpare. 17 Ajutorul meu esti, Tie-Ti voi canta, ca Tu, Dumnezeule, sprijinitorul meu esti, Dumnezeul meu, mila mea.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***