Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 81

1 (Către mai marele cântăreţilor. De cântat pe ghitit. Un psalm al lui Asaf.) Cântaţi cu veselie lui Dumnezeu, care este tăria noastră! Înălţaţi strigăte de bucurie Dumnezeului lui Iacov! 1 (Un psalm al lui Asaf; mai marelui cantaretilor. Pentru ghitith.) Bucurati-va de Dumnezeu, ajutorul nostru; strigati Dumnezeului lui Iacob!
2 Cântaţi o cântare, sunaţi din tobă, din harpa cea plăcută şi din lăută! 2 Cantati psalmi si bateti din timpane; cantati dulce din psaltire si din alauta!
3 Sunaţi din trâmbiţă la luna nouă, la luna plină, în ziua sărbătorii noastre! 3 Sunati din trambita, la luna noua, in ziua cea binevestita a sarbatorii noastre!
4 Căci aceasta este o Lege pentru Israel, o poruncă a Dumnezeului lui Iacov. 4 Ca porunca pentru Israel este si oranduire a Dumnezeului lui Iacob.
5 El a rânduit sărbătoarea aceasta pentru Iosif, când a mers împotriva ţării Egiptului… Atunci am auzit un glas pe care nu l-am cunoscut: - 5 Marturie a pus in Iosif, cand a iesit din pamantul Egiptului, si a auzit limba pe care n-o stia:
6 "I-am descărcat povara de pe umăr, şi mâinile lui nu mai ţin coşul. 6 "Luat-am sarcina de pe umerii lui, ca mainile lui au robit la cosuri.
7 Ai strigat în necaz, şi te-am izbăvit; ţi-am răspuns în locul tainic al tunetului şi te-am încercat la apele Meriba. - (Oprire) 7 Intru necaz M-ai chemat si te-am izbavit, te-am auzit in mijlocul furtunii si te-am cercat la apa certarii.
8 Ascultă, poporul Meu, şi te voi sfătui; Israele, de M-ai asculta! 8 Asculta, poporul Meu, si-ti voi marturisi tie, Israele: De Ma vei asculta pe Mine,
9 Niciun dumnezeu străin să nu fie în mijlocul tău şi să nu te închini înaintea dumnezeilor străini! 9 Nu vei avea alt Dumnezeu, nici nu te vei inchina la dumnezeu strain,
10 Eu sunt Domnul Dumnezeul tău care te-am scos din ţara Egiptului; deschide-ţi gura larg, şi ţi-o voi umple!" 10 Ca Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Cel ce te-am scos din pamantul Egiptului. Deschide gura si o voi umple pe ea.
11 Dar poporul Meu n-a ascultat glasul Meu, Israel nu M-a ascultat. 11 Dar na ascultat poporul Meu glasul Meu si Israel n-a cautat la Mine.
12 Atunci i-am lăsat în voia pornirilor inimii lor, şi au urmat sfaturile lor. 12 Si i-am lasat sa umble dupa dorintele inimilor lor si au mers dupa cugetele lor.
13 O! de M-ar asculta poporul Meu, de ar umbla Israel în căile Mele! 13 De M-ar fi ascultat poporul Meu, de ar fi umblat Israel in caile Mele,
14 Într-o clipă aş înfrunta pe vrăjmaşii lor, Mi-aş întoarce mâna împotriva potrivnicilor lor; 14 I-as fi supus de tot pe vrajmasii lor si as fi pus mana Mea pe asupritorii lor.
15 cei ce urăsc pe Domnul L-ar linguşi, şi fericirea lui Israel ar dăinui în veci. 15 Vrajmasii Domnului L-au mintit pe El, dar le va veni timpul lor, in veac.
16 L-aş hrăni cu cel mai bun grâu şi l-aş sătura cu miere din stâncă. 16 Ca Domnul i-a hranit pe ei din griul cel mai ales si cu miere din stanca i-a saturat pe ei".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***