Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 58

1 (Către mai marele cântăreţilor. "Nu nimici." O cântare de laudă a lui David.) Oare, tăcând, faceţi voi dreptate? Oare aşa judecaţi voi fără părtinire, fiii oamenilor? 1 (Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor. Sa nu strici!) De graiti intr-adevar dreptate, drept judecati, fii ai oamenilor.
2 Dimpotrivă! în inimă săvârşiţi nelegiuiri; în ţară, puneţi în cumpănă silnicia mâinilor voastre. 2 Pentru ca in inima faradelege lucrati pe pamant, nedreptate mainile voastre impletesc.
3 Cei răi sunt stricaţi încă din pântecele mamei lor, mincinoşii se rătăcesc odată cu ieşirea din pântecele mamei lor. 3 Instrainatu-s-au pacatosii de la nastere, ratacit-au din pantece, grait-au minciuni.
4 Au o otravă ca otrava unui şarpe, ca otrava unei aspide surzi, care îşi astupă urechea, 4 Mania lor dupa asemanarea sarpelui, ca a unei vipere surde, care-si astupa urechile ei,
5 care n-aude glasul vrăjitorilor, glasul fermecătorului celui mai iscusit. 5 Care nu va auzi glasul descantatoarelor, al vrajitorului care vrajeste cu iscusinta.
6 Dumnezeule, zdrobeşte-le dinţii din gură! Smulge, Doamne, măselele acestor pui de lei! 6 Dumnezeu va zdrobi dintii lor in gura lor; maselele leilor le-a sfaramat Domnul.
7 Să se risipească întocmai ca nişte ape care se scurg! Săgeţile pe care le-aruncă ei să fie nişte săgeţi tocite! 7 De nimic se vor face, ca apa care trece; intinde-va arcul Sau pana ce vor slabi.
8 Să piară ca un melc care se topeşte umblând; să nu vadă soarele, ca stârpitura unei femei! 8 Ca ceara ce se topeste vor fi nimiciti; a cazut foc peste ei si n-au vazut soarele.
9 Înainte ca oalele voastre să simtă focul de spin, verde sau uscat, îl va lua vârtejul. 9 Inainte ca spinii vostri sa se aprinda, ca pe niste vii intru manie ii va inghiti pe ei.
10 Cel fără prihană se va bucura la vederea răzbunării; îşi va scălda picioarele în sângele celor răi. 10 Veseli-se-va dreptul cand va vedea razbunarea impotriva necredinciosilor; mainile lui le va spala in sangele pacatosului.
11 Şi atunci oamenii vor zice: "Da, este o răsplată pentru cel fără prihană! Da, este un Dumnezeu care judecă pe pământ!" 11 Si va zice omul: "Da, este rasplata pentru cel drept! Da, este Dumnezeu Care ii judeca pe ei in viata!
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***