Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 7

1 (O cântare de jale a lui David. Cântată Domnului din pricina cuvintelor beniamitului Cuş.) Doamne Dumnezeule, în Tine îmi caut scăparea! Scapă-mă de toţi prigonitorii mei şi izbăveşte-mă, 1 (Un psalm al lui David, pe care l-a cantat Domnului, pentru cuvintele lui Husi, fiul lui Iemeni.) Doamne, Dumnezeul meu, in Tine am nadajduit. Mantuieste-ma de toti cei ce ma prigonesc si ma izbaveste,
2 ca să nu mă sfâşie ca un leu care înghite, fără să sară cineva în ajutor. 2 Ca nu cumva sa rapeasca sufletul meu ca un leu, nefiind cine sa ma izbaveasca, nici cine sa ma mantuiasca.
3 Doamne Dumnezeule, dacă am făcut un astfel de rău, dacă este fărădelege pe mâinile mele, 3 Doamne, Dumnezeul meu, de am facut aceasta, de este nedreptate in mainile mele,
4 dacă am răsplătit cu rău pe cel ce trăia în pace cu mine, şi n-am izbăvit pe cel ce mă asuprea fără temei, 4 De am rasplatit cu rau celor ce mi-au facut mie rau si de am jefuit pe vrajmasii mei fara temei,
5 atunci: să mă urmărească vrăjmaşul şi să m-ajungă, să-mi calce viaţa la pământ, şi slava mea în pulbere să mi-o arunce! (Oprire) 5 Sa prigoneasca vrajmasul sufletul meu si sa-l prinda, sa calce la pamant viata mea si marirea mea in tarana sa o aseze.
6 Scoală-Te, Doamne, cu mânia Ta! Scoală-Te împotriva urgiei potrivnicilor mei, trezeşte-Te ca să-mi ajuţi şi rânduieşte o judecată! 6 Scoala-Te, Doamne, intru mania Ta, inalta-Te pana la hotarele vrajmasilor mei; scoala-Te, Doamne, Dumnezeul meu, cu porunca cu care ai poruncit
7 Să Te înconjoare adunarea popoarelor, şi şezi mai sus decât ea, la înălţime! 7 Si adunare de popoare Te va inconjura si peste ea la inaltime Te intoarce.
8 Domnul judecă popoarele: fă-mi dreptate, Doamne, după neprihănirea şi nevinovăţia mea! 8 Domnul va judeca pe popoare; judeca-ma, Doamne, dupa dreptatea mea si dupa nevinovatia mea.
9 Ah! pune odată capăt răutăţii celor răi şi întăreşte pe cel neprihănit, Tu, care cercetezi inimile şi rinichii, Dumnezeule drept! 9 Sfarseasca-se rautatea pacatosilor si intareste pe cel drept, Cel ce cerci inimile si rarunchii, Dumnezeule drepte.
10 Scutul meu este în Dumnezeu, care mântuieşte pe cei cu inima curată. 10 Ajutorul meu de la Dumnezeu, Cel ce mantuieste pe cei drepti la inima.
11 Dumnezeu este un judecător drept, un Dumnezeu care Se mânie în orice vreme. 11 Dumnezeu este judecator drept, tare si indelung-rabdator si nu se manie in fiecare zi.
12 Dacă cel rău nu se întoarce la Dumnezeu, Dumnezeu Îşi ascute sabia, Îşi încordează arcul şi-l ocheşte, 12 De nu va veti intoarce, sabia Sa o va luci, arcul Sau l-a incordat si l-a pregatit
13 îndreaptă asupra lui săgeţi omorâtoare şi-i aruncă săgeţi arzătoare! 13 Si in el a gatit unelte de moarte; sagetile Lui pentru cei ce ard le-a lucrat.
14 Iată că cel rău pregăteşte răul, zămisleşte fărădelegea şi naşte înşelăciunea: 14 Iata a poftit nedreptatea, a zamislit silnicia si a nascut nelegiuirea.
15 face o groapă, o sapă, şi tot el cade în groapa pe care a făcut-o. 15 Groapa a sapat si a adancit-o si va cadea in groapa pe care a facut-o.
16 Fărădelegea pe care a urzit-o se întoarce asupra capului lui, şi silnicia pe care a făcut-o se coboară înapoi pe ţeasta capului lui. 16 Sa se intoarca nedreptatea lui pe capul lui si pe crestetul lui silnicia lui sa se coboare.
17 Eu voi lăuda pe Domnul pentru dreptatea Lui şi voi cânta Numele Domnului, Numele Celui Preaînalt. 17 Lauda-voi pe Domnul dupa dreptatea Lui si voi canta numele Domnului Celui Preainalt.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***