Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1

2 Ioan 1

1 Prezbiterul, către aleasa Doamnă şi către copiii ei, pe care-i iubesc în adevăr - şi nu numai eu, ci toţi cei ce cunosc adevărul - 1 Presbiterul (Sau: batrinul.) catre aleasa Doamna si catre copiii ei, pe cari-i iubesc in adevar-si nu numai eu, ci toti cei ce cunosc adevarul,
2 pentru adevărul acesta care rămâne în noi şi care va fi cu noi în veac: 2 pentru adevarul acesta care ramine in noi, si care va fi cu noi in veac:
3 Harul, îndurarea şi pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl şi din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr şi în dragoste! 3 Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal, si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste!
4 M-am bucurat foarte mult când am aflat pe unii din copiii tăi umblând în adevăr, după porunca pe care am primit-o de la Tatăl. 4 M'am bucurat foarte mult cind am aflat pe unii din copiii tai umblind in adevar, dupa porunca pe care am primit-o dela Tatal.
5 Şi acum, te rog, Doamnă, nu ca şi cum ţi-aş scrie o poruncă nouă, ci cea pe care am avut-o de la început: să ne iubim unii pe alţii! 5 Si acum, te rog, Doamna, nu ca si cum ti-as scrie o porunca noua, ci cea, pe care am avut-o dela inceput: sa ne iubim unii pe altii!
6 Şi dragostea stă în vieţuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblaţi, după cum aţi auzit de la început. 6 Si dragostea sta in vietuirea dupa poruncile Lui. Aceasta este porunca in care trebuie sa umblati, dupa cum ati auzit dela inceput.
7 Căci în lume s-au răspândit mulţi amăgitori, care nu mărturisesc că Isus Hristos vine în trup. Iată amăgitorul, iată Antihristul! 7 Caci in lume s'au raspindit multi amagitori, cari nu marturisesc ca Isus Hristos vine in trup. Iata amagitorul, iata Antihristul!
8 Păziţi-vă bine să nu pierdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină. 8 Paziti-va bine sa nu perdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina.
9 Oricine o ia înainte, şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine rămâne în învăţătura aceasta are pe Tatăl şi pe Fiul. 9 Oricine o ia inainte, si nu ramine in invatatura lui Hristos, n'are pe Dumnezeu. Cine ramine in invatatura aceasta, are pe Tatal si pe Fiul.
10 Dacă vine cineva la voi, şi nu vă aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: "Bun venit!" 10 Daca vine cineva la voi, si nu va aduce invatatura aceasta, sa nu-l primiti in casa, si sa nu-i ziceti: ?Bun venit!?
11 Căci cine-i zice: "Bun venit!", se face părtaş faptelor lui rele. 11 Caci cine-i zice: ?Bun venit!? se face partas faptelor lui rele.
12 Aş avea să vă spun multe lucruri; dar nu voiesc să vi le scriu pe hârtie şi cu cerneală; ci nădăjduiesc să vin la voi şi să vă vorbesc gură către gură, pentru ca bucuria noastră să fie deplină. 12 As vrea sa va spun multe lucruri; dar nu voiesc sa vi le scriu pe hirtie si cu cerneala; ci nadejduiesc sa vin la voi, si sa va vorbesc gura catre gura, pentruca bucuria noastra sa fie deplina.
13 Copiii surorii tale alese îţi trimit sănătate. Amin. 13 Copiii surorei tale alese iti trimet sanatate. Amin
pixel
***