Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 146

1 Lăudaţi pe Domnul! Laudă, suflete, pe Domnul! 1 (Un psalm al lui Agheu si al lui Zaharia.) Aliluia! Lauda, suflete al meu, pe Domnul.
2 Voi lăuda pe Domnul cât voi trăi, voi lăuda pe Dumnezeul meu cât voi fi. 2 Lauda-voi pe Domnul in viata mea, canta-voi Dumnezeului meu cat voi trai.
3 Nu vă încredeţi în cei mari, în fiii oamenilor, în care nu este ajutor. 3 Nu va incredeti in cei puternici, in fiii oamenilor, in care nu este izbavire.
4 Suflarea lor trece, se întorc în pământ, şi în aceeaşi zi le pier şi planurile lor. 4 Iesi-va duhul lor si se vor intoarce in pamant. In ziua aceea vor pieri toate gandurile lor.
5 Ferice de cine are ca ajutor pe Dumnezeul lui Iacov, ferice de cine-şi pune nădejdea în Domnul Dumnezeul său! 5 Fericit cel ce are ajutor pe Dumnezeul lui Iacob, nadejdea lui, in Domnul Dumnezeul lui,
6 El a făcut cerurile şi pământul, marea şi tot ce este în ea. El ţine credincioşia în veci. 6 Cel ce a facut cerul si pamantul, marea si toate cele din ele; Cel ce pazeste adevarul in veac;
7 El face dreptate celor asupriţi; dă pâine celor flămânzi: Domnul izbăveşte pe prinşii de război; 7 Cel ce face judecata celor napastuiti, Cel ce da hrana celor flamanzi. Domnul dezleaga pe cei ferecati in obezi;
8 Domnul deschide ochii orbilor; Domnul îndreaptă pe cei încovoiaţi; Domnul iubeşte pe cei neprihăniţi. 8 Domnul indreapta pe cei garboviti, Domnul intelepteste orbii, Domnul iubeste pe cei drepti;
9 Domnul ocroteşte pe cei străini, sprijină pe orfan şi pe văduvă, dar răstoarnă calea celor răi. 9 Domnul pazeste pe cei straini; pe orfani si pe vaduva va sprijini si calea pacatosilor o va pierde.
10 Domnul împărăţeşte în veci; Dumnezeul tău, Sioane, rămâne din veac în veac! Lăudaţi pe Domnul! 10 Imparati-va Domnul in veac, Dumnezeul tau, Sioane, in neam si in neam.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***