Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 63

1 (Un psalm al lui David. Făcut când era în pustiul lui Iuda.) Dumnezeule, Tu eşti Dumnezeul meu, pe Tine Te caut! Îmi însetează sufletul după Tine, îmi tânjeşte trupul după Tine, într-un pământ sec, uscat şi fără apă. 1 (Un psalm al lui David, cand a fost in pustiul Iudeii.) Dumnezeule, Dumnezeul meu, pe Tine Te caut dis-de-dimineata.
2 Aşa Te privesc eu în Locaşul cel Sfânt, ca să-Ţi văd puterea şi slava. 2 Insetat-a de Tine sufletul meu, suspinat-a dupa Tine trupul meu,
3 Fiindcă bunătatea Ta preţuieşte mai mult decât viaţa, de aceea buzele mele cântă laudele Tale. 3 In pamant pustiu si neumblat si fara de apa. Asa in locul cel sfant m-am aratat Tie, ca sa vad puterea Ta si slava Ta.
4 Te voi binecuvânta, dar, toată viaţa mea, şi în Numele Tău îmi voi ridica mâinile. 4 Ca mai buna este mila Ta decat viata; buzele mele Te vor lauda.
5 Mi se satură sufletul ca de nişte bucate grase şi miezoase, şi gura mea Te laudă cu strigăte de bucurie pe buze, 5 Asa Te voi binecuvanta in viata mea si in numele Tau voi ridica mainile mele.
6 când mi-aduc aminte de Tine în aşternutul meu şi când mă gândesc la Tine în timpul privegherilor nopţii. 6 Ca de seu si de grasime sa se sature sufletul meu si cu buze de bucurie Te va lauda gura mea.
7 Căci Tu eşti ajutorul meu, şi sunt plin de veselie la umbra aripilor Tale. 7 De mi-am adus aminte de Tine in asternutul meu, in dimineti am cugetat la Tine, ca ai fost ajutorul meu
8 Sufletul meu este lipit de Tine; dreapta Ta mă sprijină. 8 Si intru acoperamantul aripilor Tale ma voi bucura. Lipitu-s-a sufletul meu de Tine si pe mine m-a sprijinit dreapta Ta.
9 Dar cei ce caută să-mi ia viaţa se vor duce în adâncimile pământului; 9 Iar ei in desert au cautat sufletul meu, intra-vor in cele mai de jos ale pamantului;
10 vor fi daţi pradă sabiei, vor fi prada şacalilor. 10 Da-se-vor in mainile sabiei, parti vulpilor vor fi.
11 Dar împăratul se va bucura în Dumnezeu; oricine jură pe El se va făli, căci va astupa gura mincinoşilor. 11 Iar imparatul se va veseli de Dumnezeu; lauda-se-va tot cel ce se jura intru El, ca s-a astupat gura celor ce graiesc nedreptati.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***