Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 80

1 (Către mai marele cântăreţilor. De cântat ca şi "Crinii mărturiei". Un psalm al lui Asaf.) Ia aminte, păstorul lui Israel, Tu care povăţuieşti pe Iosif ca pe o turmă! Arată-Te în strălucirea Ta, Tu care şezi pe heruvimi! 1 (Un psalm al lui Asaf; mai-marelui cantaretilor. Pentru cei ce se vor schimba. Psalm pentru asirieni.) Cel ce pasti pe Israel, ia aminte! Cel ce povatuiesti ca pe o oaie pe Iosif,
2 Trezeşte-Ţi puterea, înaintea lui Efraim, Beniamin şi Manase, şi vino în ajutorul nostru! 2 Cel ce sezi pe heruvimi, arata-Te inaintea lui Efraim si Veniamin si Manase. Desteapta puterea Ta si vino sa ne mantuiesti pe noi.
3 Ridică-ne, Dumnezeule, fă să strălucească faţa Ta, şi vom fi scăpaţi! 3 Dumnezeule, intoarce-ne pe noi si arata fata Ta, si ne vom mantui!
4 Doamne Dumnezeul oştirilor, până când Te vei mânia, cu toată rugăciunea poporului Tău? 4 Doamne, Dumnezeul puterilor, pana cand Te vei mania de ruga robilor Tai?
5 Îi hrăneşti cu o pâine de lacrimi şi-i adăpi cu lacrimi din plin. 5 Ne vei hrani pe noi cu paine de lacrimi si ne vei adapa cu lacrimi, peste masura?
6 Ne faci să fim mărul de ceartă al vecinilor noştri, şi vrăjmaşii noştri râd de noi între ei. 6 Pusu-ne-ai in cearta cu vecinii nostri si vrajmasii nostri ne-au batjocorit pe noi.
7 Ridică-ne, Dumnezeul oştirilor! Fă să strălucească faţa Ta, şi vom fi scăpaţi! 7 Doamne, Dumnezeul puterilor, intoarce-ne pe noi si arata fata Ta si ne vom mantui.
8 Tu ai adus o vie din Egipt, ai izgonit neamuri şi ai sădit-o. 8 Via din Egipt ai mutat-o; izgonit-ai neamuri si ai rasadit-o pe ea.
9 Ai făcut loc înaintea ei, şi ea a dat rădăcini şi a umplut ţara. 9 Cale ai facut inaintea ei si ai rasadit radacinile ei si s-a umplut pamantul.
10 Munţii erau acoperiţi de umbra ei, şi ramurile ei erau ca nişte cedri ai lui Dumnezeu. 10 Umbra ei si mladitele ei au acoperit cedrii lui Dumnezeu.
11 Îşi întindea mlădiţele până la mare, şi lăstarii până la Râu. 11 Intins-a vitele ei pana la mare si pana la rau lastarele ei.
12 Pentru ce i-ai rupt gardul acum, de-o jefuiesc toţi trecătorii? 12 Pentru ce ai daramat gardul ei si o culeg pe ea toti cei ce trec pe cale?
13 O râmă mistreţul din pădure şi o mănâncă fiarele câmpului. 13 A stricat-o pe ea mistretul din padure si porcul salbatic a pascut-o pe ea.
14 Dumnezeul oştirilor, întoarce-Te iarăşi! Priveşte din cer şi vezi! Cercetează via aceasta! 14 Dumnezeul puterilor, intoarce-Te dar, cauta din cer si vezi si cerceteaza via aceasta,
15 Ocroteşte ce a sădit dreapta Ta şi pe fiul pe care Ţi l-ai ales!… 15 Si o desavarseste pe ea, pe care a sadit-o dreapta Ta, si pe fiul omului pe care l-ai intarit tie.
16 Ea este arsă de foc, este tăiată! De mustrarea feţei Tale, ei pier! 16 Arsa a fost in foc si smulsa, dar de cercetarea fetei Tale ei vor pieri.
17 Mâna Ta să fie peste omul dreptei Tale, peste fiul omului pe care Ţi l-ai ales! 17 Sa fie mana Ta peste barbatul dreptei Tale si peste fiul omului pe care l-ai intarit tie.
18 Şi atunci nu ne vom mai depărta de Tine. Înviorează-ne iarăşi, şi vom chema Numele Tău. 18 Si nu ne vom departa de Tine; ne vei da viata si numele Tau vom chema.
19 Doamne Dumnezeul oştirilor, ridică-ne iarăşi! Fă să strălucească faţa Ta, şi vom fi scăpaţi! 19 Doamne, Dumnezeul puterilor, intoarce-ne pe noi si arata fata Ta si ne vom mantui.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***