Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 136

1 Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci în veac ţine îndurarea Lui! 1 Aliluia! Laudati pe Domnul ca este bun, ca in veac este mila Lui.
2 Lăudaţi pe Dumnezeul dumnezeilor, căci în veac ţine îndurarea Lui! 2 Laudati pe Dumnezeul dumnezeilor, ca in veac este mila Lui.
3 Lăudaţi pe Domnul domnilor, căci în veac ţine îndurarea Lui! 3 Laudati pe Domnul domnilor, ca in veac este mila Lui.
4 Pe Cel ce singur face minuni mari, căci în veac ţine îndurarea Lui! 4 Singurul Care face minuni mari, ca in veac este mila Lui.
5 Pe Cel ce a făcut cerurile cu pricepere, căci în veac ţine îndurarea Lui! 5 Cel ce a facut cerul cu pricepere, ca in veac este mila Lui.
6 Pe Cel ce a întins pământul pe ape, căci în veac ţine îndurarea Lui! 6 Cel ce a intarit pamantul pe ape, ca in veac este mila Lui.
7 Pe Cel ce a făcut luminători mari, căci în veac ţine îndurarea Lui! 7 Cel ce a facut luminatorii cei mari, ca in veac este mila Lui.
8 Soarele, ca să stăpânească ziua, căci în veac ţine îndurarea Lui! 8 Soarele, spre stapanirea zilei, ca in veac este mila Lui.
9 Luna şi stelele, ca să stăpânească noaptea, căci în veac ţine îndurarea Lui! 9 Luna si stelele spre stapanirea noptii, ca in veac este mila Lui.
10 Pe Cel ce a lovit pe egipteni în întâii lor născuţi, căci în veac ţine îndurarea Lui! 10 Cel ce a batut Egiptul cu cei intai-nascuti ai lor, ca in veac este mila Lui.
11 Şi a scos pe Israel din mijlocul lor, căci în veac ţine îndurarea Lui! 11 Si a scos pe Israel din mijlocul lor, ca in veac este mila Lui.
12 Cu mână tare şi cu braţ întins, căci în veac ţine îndurarea Lui! 12 Cu mana tare si cu brat inalt, ca in veac este mila Lui.
13 Pe Cel ce a tăiat în două Marea Roşie, căci în veac ţine îndurarea Lui! 13 Cel ce a despartit Marea Rosie in doua; ca in veac este mila Lui.
14 Care a trecut pe Israel prin mijlocul ei, căci în veac ţine îndurarea Lui! 14 Si a trecut pe Israel prin mijlocul ei, ca in veac este mila Lui.
15 Şi a aruncat pe faraon şi oştirea lui în Marea Roşie, căci în veac ţine îndurarea Lui! 15 Si a rasturnat pe Faraon si ostirea lui in Marea Rosie, ca in veac este mila Lui.
16 Pe Cel ce a călăuzit pe poporul Său în pustiu, căci în veac ţine îndurarea Lui! 16 Cel ce a trecut pe poporul Lui prin pustiu, ca in veac este mila Lui.
17 Pe Cel ce a lovit împăraţi mari, căci în veac ţine îndurarea Lui! 17 Cel ce a batut imparati mari, ca in veac este mila Lui.
18 Pe Cel ce a ucis împăraţi puternici, căci în veac ţine îndurarea Lui! 18 Cel ce a omorat imparati tari, ca in veac este mila Lui.
19 Pe Sihon, împăratul amoriţilor, căci în veac ţine îndurarea Lui! 19 Pe Sihon imparatul Amoreilor, ca in veac este mila Lui.
20 Şi pe Og, împăratul Basanului, căci în veac ţine îndurarea Lui! 20 Si pe Og imparatul Vasanului, ca in veac este mila Lui.
21 Şi le-a dat ţara de moştenire, căci în veac ţine îndurarea Lui! 21 Si le-a dat pamantul lor mostenire, ca in veac este mila Lui.
22 De moştenire robului Său Israel, căci în veac ţine îndurarea Lui! 22 Mostenire lui Israel, robul Lui, ca in veac este mila Lui.
23 Pe Cel ce Şi-a adus aminte de noi când eram smeriţi, căci în veac ţine îndurarea Lui! 23 Ca in smerenia noastra si-a adus aminte de noi Domnul, ca in veac este mila Lui.
24 Şi ne-a izbăvit de asupritorii noştri, căci în veac ţine îndurarea Lui! 24 Si ne-a izbavit pe noi de vrajmasii nostri, ca in veac este mila Lui.
25 Pe Cel ce dă hrană oricărei făpturi, căci în veac ţine îndurarea Lui! 25 Cel ce da hrana la tot trupul, ca in veac este mila Lui.
26 Lăudaţi pe Dumnezeul cerurilor, căci în veac ţine îndurarea Lui! 26 Laudati pe Dumnezeul cerului, ca in veac este mila Lui.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***