Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 39

1 (Către mai marele cântăreţilor: către Iedutun. Un psalm al lui David.) Ziceam: "Voi veghea asupra căilor mele, ca să nu păcătuiesc cu limba; îmi voi pune frâu gurii, cât va sta cel rău înaintea mea." 1 (Intru sfarsit, lui Iditum, o cantare a lui David.) Zis-am: "Pazi-voi caile mele, ca sa nu pacatuiesc eu cu limba mea; pus-am gurii mele paza, cand a stat pacatosul impotriva mea".
2 Am stat mut, în tăcere; am tăcut, măcar că eram nenorocit; şi totuşi durerea mea nu era mai puţin mare. 2 Amutit-am si m-am smerit si nici de bine n-am grait si durerea mea s-a innoit.
3 Îmi ardea inima în mine, un foc lăuntric mă mistuia; şi atunci mi-a venit cuvântul pe limbă şi am zis: 3 Infierbantatu-s-a inima mea inauntrul meu si in cugetul meu se va aprinde foc.
4 "Doamne, spune-mi care este sfârşitul vieţii mele, care este măsura zilelor mele, ca să ştiu cât de trecător sunt." 4 Grait-am cu limba mea: "Fa-mi cunoscut, Doamne, sfarsitul meu, si numarul zilelor mele care este, ca sa stiu ce-mi lipseste".
5 Iată că zilele mele sunt cât un lat de mână, şi viaţa mea este ca o nimica înaintea Ta. Da, orice om este doar o suflare, oricât de bine s-ar ţine. (Oprire) 5 Iata, cu palma ai masurat zilele mele si statul meu ca nimic inaintea Ta. Dar toate sunt desertaciuni; tot omul ce viaza.
6 Da, omul umblă ca o umbră, se frământă degeaba, strânge la comori, şi nu ştie cine le va lua. 6 Desi ca o umbra trece omul, dar in zadar se tulbura. Strange comori si nu stie cui le aduna pe ele.
7 Acum, Doamne, ce mai pot nădăjdui eu? În Tine îmi este nădejdea. 7 Si acum cine este rabdarea mea? Oare, nu Domnul? Si statul meu de la Tine este.
8 Izbăveşte-mă de toate fărădelegile mele! Nu mă face de ocara celui nebun! 8 De toate faradelegile mele izbaveste-ma; ocara celui fara de minte nu ma da.
9 Stau mut, nu deschid gura, căci Tu lucrezi. 9 Amutit-am si n-am deschis gura mea, ca Tu esti Cel ce m-ai facut pe mine.
10 Abate-Ţi loviturile de la mine! Îmi iese sufletul sub loviturile mâinii Tale. 10 Departeaza de la mine bataile Tale. De taria mainii Tale, eu m-am sfarsit.
11 Tu pedepseşti pe om şi-l loveşti pentru fărădelegea lui: îi prăpădeşti, ca molia, ce are el mai scump. Da, orice om este doar o suflare. (Oprire) 11 Cu mustrari pentru faradelege ai pedepsit pe om si ai subtiat ca panza de paianjen sufletul sau; dar in desert se tulbura tot pamanteanul.
12 Ascultă-mi rugăciunea, Doamne, şi pleacă-Ţi urechea la strigătele mele! Nu tăcea în faţa lacrimilor mele! Căci sunt un străin înaintea Ta, un pribeag, ca toţi părinţii mei. 12 Auzi rugaciunea mea, Doamne, si cererea mea ascult-o; lacrimile mele sa nu le treci, caci strain sunt eu la Tine si strain ca toti parintii mei.
13 Abate-Ţi privirea de la mine şi lasă-mă să răsuflu, până nu mă duc şi să nu mai fiu! 13 Lasa-ma ca sa ma odihnesc, mai inainte de a ma duce si de a nu mai fi.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***