Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 74

1 (O cântare a lui Asaf.) Pentru ce, Dumnezeule, ne lepezi pentru totdeauna? Pentru ce Te mânii pe turma păşunii Tale? 1 (Un psalm al lui Asaf. Al priceperii.) Pentru ce m-ai lepadat, Dumnezeule, pana in sfarsit? Aprinsu-s-a inima Ta peste oile pasunii Tale.
2 Adu-Ţi aminte de poporul Tău, pe care l-ai câştigat odinioară, pe care l-ai răscumpărat ca seminţie a moştenirii Tale! Adu-Ţi aminte de muntele Sionului, unde Îţi aveai locuinţa; 2 Adu-ti aminte de poporul Tau, pe care l-ai castigat de la inceput. Izbavit-ai toiagul mostenirii Tale, muntele Sionului, acesta in care ai locuit.
3 îndreaptă-Ţi paşii spre aceste locuri pustiite fără curmare! Vrăjmaşul a pustiit totul în Locaşul Tău cel Sfânt. 3 Ridica mainile Tale impotriva mandriilor lor, pana la sfarsit, ca rau a facut vrajmasul in locul cel sfant al Tau.
4 Potrivnicii Tăi au mugit în mijlocul Templului Tău; şi-au pus semnele lor drept semne. 4 Si s-au falit cei ce Te urasc pe Tine in mijlocul locului de praznuire al Tau, pus-au semnele lor drept semne;
5 Parcă erau nişte oameni care ridică toporul într-o pădure deasă: 5 Sfaramat-au intrarea cea de deasupra.
6 în curând au sfărâmat toate podoabele săpate cu lovituri de securi şi ciocane. 6 Ca in codru cu topoarele au taiat usile locasului Tau, cu topoare si ciocane l-au sfaramat.
7 Au pus foc Sfântului Tău Locaş; au dărâmat şi au pângărit locuinţa Numelui Tău. 7 Ars-au cu foc locasul cel sfant al Tau, pana la pamant; spurcat-au locul numelui Tau.
8 Ei ziceau în inima lor: "Să-i prăpădim pe toţi!" Au ars toate locurile sfinte din ţară. 8 Zis-au in inima lor impreuna cu neamul lor: "Veniti sa ardem toate locurile de praznuire ale lui Dumnezeu de pe pamant".
9 Semnele noastre nu le mai vedem; nu mai este niciun proroc şi nu mai este nimeni printre noi care să ştie până când… 9 Semnele noastre nu le-am vazut; nu mai este profet si pe noi nu ne va mai cunoaste.
10 Până când, Dumnezeule, va batjocori asupritorul şi va nesocoti vrăjmaşul fără curmare Numele Tău? 10 Pana cand, Dumnezeule, Te va ocari vrajmasul, pana cand va huli potrivnicul numele Tau, pana in sfarsit?
11 Pentru ce Îţi tragi înapoi mâna şi dreapta Ta? Scoate-o din sân şi nimiceşte-i! 11 Pentru ce intorci mana Ta si dreapta Ta din sanul Tau, pana in sfarsit?
12 Totuşi, Dumnezeu este Împăratul meu, care din vremuri străvechi dă izbăviri în mijlocul acestei ţări. 12 Dar Dumnezeu, Imparatul nostru inainte de veac, a facut mantuire in mijlocul pamantului.
13 Tu ai despărţit marea cu puterea Ta, ai sfărâmat capetele balaurilor din ape; 13 Tu ai despartit, cu puterea Ta, marea; Tu ai zdrobit capetele balaurilor din apa;
14 ai zdrobit capul leviatanului, l-ai dat să-l mănânce fiarele din pustiu. 14 Tu ai sfaramat capul balaurului; datu-l-ai pe el mancare popoarelor pustiului.
15 Ai făcut să ţâşnească izvoare în pâraie, ai uscat râuri care nu seacă. 15 Tu ai deschis izvoare si paraie; Tu ai secat raurile Itanului.
16 A Ta este ziua, a Ta este şi noaptea; Tu ai aşezat lumina şi soarele. 16 A Ta este ziua si a Ta este noaptea. Tu ai intocmit lumina si soarele.
17 Tu ai statornicit toate hotarele pământului, Tu ai rânduit vara şi iarna. 17 Tu ai facut toate marginile pamantului; vara si primavara Tu le-ai zidit.
18 Adu-Ţi aminte, Doamne, că vrăjmaşul Te batjocoreşte, şi un popor nechibzuit huleşte Numele Tău! 18 Adu-Ti aminte de aceasta: Vrajmasul a ocarat pe Domnul si poporul cel fara de minte a hulit numele Tau.
19 Nu lăsa pradă fiarelor sufletul turturelei Tale şi nu uita pe vecie viaţa nenorociţilor Tăi! 19 Sa nu dai fiarelor sufletul ce Te lauda pe Tine; sufletele saracilor Tai sa nu le uiti pana in sfarsit.
20 Ai în vedere legământul! Căci locurile dosnice din ţară sunt pline de bârloguri de tâlhari. 20 Cauta spre legamantul Tau, ca s-au umplut ascunzisurile pamantului de locuintele faradelegilor.
21 Să nu se întoarcă ruşinat cel apăsat, ci nenorocitul şi săracul să laude Numele Tău! 21 Sa nu se intoarca rusinat cel umilit; saracul si sarmanul sa laude numele Tau.
22 Scoală-Te, Dumnezeule, apără-Ţi pricina! Adu-Ţi aminte de ocările pe care Ţi le aruncă în fiecare zi cel fără minte! 22 Scoala-Te, Dumnezeule, apara pricina Ta; adu-Ti aminte de ocara de fiecare zi, cu care Te necinsteste cel fara de minte.
23 Nu uita strigătele potrivnicilor Tăi, zarva care creşte necurmat a celor ce se ridică împotriva Ta! 23 Nu uita strigatul vrajmasilor Tai! Razvratirea celor ce Te urasc pe Tine se urca pururea spre Tine.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***