Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 92

1 (Un psalm. O cântare pentru ziua Sabatului.) Frumos este să lăudăm pe Domnul şi să mărim Numele Tău, Preaînalte, 1 (Un psalm pentru ziua sambetei.) Bine este a lauda pe Domnul si a canta numele Tau, Preainalte,
2 să vestim dimineaţa bunătatea Ta, şi noaptea, credincioşia Ta, 2 A vesti dimineata mila Ta si adevarul Tau in toata noaptea,
3 cu instrumentul cu zece corzi şi cu lăuta, în sunetele harpei. 3 In psaltire cu zece strune, cu cantece din alauta.
4 Căci Tu mă înveseleşti cu lucrările Tale, Doamne, şi eu cânt de veselie, când văd lucrarea mâinilor Tale. 4 Ca m-ai veselit, Doamne, intru fapturile Tale si intru lucrurile mainilor Tale ma voi bucura.
5 Cât de mari sunt lucrările Tale, Doamne, şi cât de adânci sunt gândurile Tale! 5 Cat s-au marit lucrurile Tale, Doamne, adanci cu totul sunt gandurile Tale!
6 Omul prost nu cunoaşte lucrul acesta, şi cel nebun nu ia seama la el. 6 Barbatul nepriceput nu va cunoaste si cel neintelegator nu va intelege acestea,
7 Dacă cei răi înverzesc ca iarba şi dacă toţi cei ce fac răul înfloresc, este numai ca să fie nimiciţi pe vecie. 7 Cand rasar pacatosii ca iarba si se ivesc toti cei ce fac faradelegea,
8 Dar Tu, Doamne, eşti înălţat în veci de veci! 8 Ca sa piara in veacul veacului. Iar Tu, Preainalt esti in veac, Doamne.
9 Căci iată, Doamne, vrăjmaşii Tăi, iată vrăjmaşii Tăi pier: toţi cei ce fac răul sunt risipiţi. 9 Ca iata vrajmasii Tai, Doamne, vor pieri si se vor risipi toti cei ce lucreaza faradelegea.
10 Dar mie, Tu-mi dai puterea bivolului şi m-ai stropit cu untdelemn proaspăt. 10 si se va inalta puterea mea ca a inorogului si batranetile mele unse din belsug.
11 Ochiul meu îşi vede împlinită dorinţa faţă de vrăjmaşii mei, şi urechea mea aude împlinirea dorinţei mele faţă de potrivnicii mei cei răi. 11 Si a privit ochiul meu catre vrajmasii mei si pe cei vicleni, ce se ridica impotriva mea, ii va auzi urechea mea.
12 Cel fără prihană înverzeşte ca finicul şi creşte ca cedrul din Liban. 12 Dreptul ca finicul va inflori si ca cedrul cel din Liban se va inmulti.
13 Cei sădiţi în Casa Domnului, înverzesc în curţile Dumnezeului nostru. 13 Rasaditi fiind in casa Domnului, in curtile Dumnezeului nostru vor inflori.
14 Ei aduc roade şi la bătrâneţe, sunt plini de suc şi verzi, 14 Inca intru batranete unse se vor inmulti si bine vietuind vor fi, ca sa vesteasca:
15 ca să arate că Domnul este drept, El, Stânca mea, în care nu este nelegiuire. 15 Drept este Domnul Dumnezeul nostru si nu este nedreptate intru Dansul.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***