Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 115

1 Nu nouă, Doamne, nu nouă, ci Numelui Tău dă slavă pentru bunătatea Ta, pentru credincioşia Ta! 1 Nu noua, Doamne, nu noua, ci numelui Tau se cuvine slava, pentru mila Ta si pentru adevarul Tau,
2 Pentru ce să zică neamurile: "Unde este Dumnezeul lor?" 2 Ca nu cumva sa zica neamurile: "Unde este Dumnezeul lor?"
3 Dumnezeul nostru este în cer, El face tot ce vrea. 3 Dar Dumnezeul nostru e in cer; in cer si pe pamant toate cate a voit a facut.
4 Idolii lor sunt argint şi aur, făcuţi de mâini omeneşti. 4 Idolii neamurilor sunt argint si aur, lucruri de maini omenesti:
5 Au gură, dar nu vorbesc, au ochi, dar nu văd, 5 Gura au si nu vor grai; ochi au si nu vor vedea;
6 au urechi, dar n-aud, au nas, dar nu miros, 6 Urechi au si nu vor auzi; nari au si nu vor mirosi;
7 au mâini, dar nu pipăie, picioare, dar nu merg; nu scot niciun sunet din gâtlejul lor. 7 Maini au si nu vor pipai; picioare au si nu vor umbla, nu vor glasui cu gatlejul lor.
8 Ca ei sunt cei ce-i fac, toţi cei ce se încred în ei. 8 Asemenea lor sa fie cei ce-i fac pe ei si toti cei ce se incred in ei.
9 Israele, încrede-te în Domnul! El este ajutorul şi scutul lor. 9 Casa lui Israel a nadajduit in Domnul; ajutorul lor si aparatorul lor este.
10 Casa lui Aaron, încrede-te în Domnul! El este ajutorul şi scutul lor. 10 Casa lui Aaron a nadajduit in Domnul; ajutorul lor si aparatorul lor este.
11 Cei ce vă temeţi de Domnul, încredeţi-vă în Domnul! El este ajutorul şi scutul lor. 11 Cei ce se tem de Domnul au nadajduit in Domnul; ajutorul lor si aparatorul lor este.
12 Domnul Şi-aduce aminte de noi: El va binecuvânta, va binecuvânta casa lui Israel, va binecuvânta casa lui Aaron, 12 Domnul si-a adus aminte de noi si ne-a binecuvantat pe noi; a binecuvantat casa lui Israel, a binecuvantat casa lui Aaron,
13 va binecuvânta pe cei ce se tem de Domnul, pe cei mici şi pe cei mari. 13 A binecuvantat pe cei ce se tem de Domnul, pe cei mici impreuna cu cei mari.
14 Domnul să vă înmulţească tot mai mult, pe voi şi pe copiii voştri! 14 Sporeasca-va Domnul pe voi, pe voi si pe copiii vostri!
15 Fiţi binecuvântaţi de Domnul, care a făcut cerurile şi pământul! 15 Binecuvantati sa fiti de Domnul, Cel ce a facut cerul si pamantul.
16 Cerurile sunt ale Domnului, dar pământul l-a dat fiilor oamenilor. 16 Cerul cerului este al Domnului, iar pamantul l-a dat fiilor oamenilor.
17 Nu morţii laudă pe Domnul şi nici vreunul din cei ce se coboară în locul tăcerii, 17 Nu mortii Te vor lauda pe Tine, Doamne, nici toti cei ce se coboara in iad,
18 ci noi, noi vom binecuvânta pe Domnul, de acum şi până în veac. Lăudaţi pe Domnul! 18 Ci noi, cei vii, vom binecuvanta pe Domnul de acum si pana in veac.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***