Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 90

1 (O rugăciune a lui Moise, omul lui Dumnezeu.) Doamne, Tu ai fost locul nostru de adăpost, din neam în neam. 1 (Rugaciunea lui Moise, omul lui Dumnezeu.) Doamne, scapare Te-ai facut noua in neam si in neam.
2 Înainte ca să se fi născut munţii şi înainte ca să se fi făcut pământul şi lumea, din veşnicie în veşnicie, Tu eşti Dumnezeu! 2 Mai inainte de ce s-au facut muntii si s-a zidit pamantul si lumea, din veac si pana in veac esti Tu.
3 Tu întorci pe oameni în ţărână şi zici: "Întoarceţi-vă, fiii oamenilor!" 3 Nu intoarce pe om intru smerenie, Tu, care ai zis: "Intoarceti-va, fii ai oamenilor",
4 Căci înaintea Ta, o mie de ani sunt ca ziua de ieri, care a trecut, şi ca o strajă din noapte. 4 Ca o mie de ani inaintea ochilor Tai sunt ca ziua de ieri, care a trecut si ca straja noptii.
5 Îi mături ca un vis: dimineaţa sunt ca iarba care încolţeşte iarăşi: 5 Nimicnicie vor fi anii lor; dimineata ca iarba va trece.
6 înfloreşte dimineaţa şi creşte, iar seara este tăiată şi se usucă. 6 Dimineata va inflori si va trece, seara va cadea, se va intari si se va usca.
7 Noi suntem mistuiţi de mânia Ta şi îngroziţi de urgia Ta. 7 Ca ne-am sfarsit de urgia Ta si de mania Ta ne-am tulburat.
8 Tu pui înaintea Ta nelegiuirile noastre şi scoţi la lumina feţei Tale păcatele noastre cele ascunse. 8 Pus-ai faradelegile noastre inaintea Ta, greselile noastre ascunse, la lumina fetei Tale.
9 Toate zilele noastre pier de urgia Ta, vedem cum ni se duc anii ca un sunet. 9 Ca toate zilele noastre s-au imputinat si in mania Ta ne-am stins.
10 Anii vieţii noastre se ridică la şaptezeci de ani, iar, pentru cei mai tari, la optzeci de ani; şi lucrul cu care se mândreşte omul în timpul lor nu este decât trudă şi durere, căci trece iute, şi noi zburăm. 10 Anii nostri s-au socotit ca panza unui paianjen; zilele anilor nostri sunt saptezeci de ani; iar de vor fi in putere optzeci de ani si ce este mai mult decat acestia osteneala si durere; ca trece viata noastra si ne vom duce.
11 Dar cine ia seama la tăria mâniei Tale şi la urgia Ta, aşa cum se cuvine să se teamă de Tine? 11 Cine cunoaste puterea urgiei Tale si cine masoara mania Ta, dupa temerea de Tine?
12 Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă! 12 Invata-ne sa socotim bine zilele noastre, ca sa ne indreptam inimile spre intelepciune.
13 Întoarce-Te, Doamne! Până când zăboveşti? Ai milă de robii Tăi! 13 Intoarce-Te, Doamne! Pana cand vei sta departe? Mangaie pe robii Tai!
14 Satură-ne în fiecare dimineaţă de bunătatea Ta, şi toată viaţa noastră ne vom bucura şi ne vom înveseli. 14 Umplutu-ne-am dimineata de mila Ta si ne-am bucurat si ne-am veselit in toate zilele vietii noastre.
15 Înveseleşte-ne tot atâtea zile câte ne-ai smerit, tot atâţia ani cât am văzut nenorocirea! 15 Veselitu-ne-am pentru zilele in care ne-ai smerit, pentru anii in care am vazut rele.
16 Să se arate robilor Tăi lucrarea Ta, şi slava Ta, fiilor lor! 16 Cauta spre robii Tai si spre lucrurile Tale si indrepteaza pe fiii lor.
17 Fie peste noi bunăvoinţa Domnului Dumnezeului nostru! Şi întăreşte lucrarea mâinilor noastre, da, întăreşte lucrarea mâinilor noastre! 17 Si sa fie lumina Domnului Dumnezeului nostru peste noi si lucrurile mainilor noastre le indrepteaza.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***