Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul urmator

Tefania 1

1 Cuvântul Domnului care a fost spus lui Ţefania, fiul lui Cuşi, fiul lui Ghedalia, fiul lui Amaria, fiul lui Ezechia, pe vremea lui Iosia, fiul lui Amon, împăratul lui Iuda: 1 Cuvantul Domnului care a fost catre Sofonie, fiul lui Cusi, fiul lui Ghedalia, fiul lui Amaria, fiul lui Iezechia, in zilele lui Iosia, fiul lui Amon, regele lui Iuda.
2 "Voi nimici totul de pe faţa pământului, zice Domnul. 2 "Voi nimici tatul de pe fata pamantului", zice Domnul.
3 Voi nimici oamenii şi vitele, păsările cerului şi peştii mării, pietrele de poticnire şi pe cei răi împreună cu ele; voi nimici cu desăvârşire pe oameni de pe faţa pământului, zice Domnul. 3 "Voi nimici oamenii si dobitoacele, pasarile cerului si pestii marii! Voi face sa se poticneasca nelegiuitii si voi pierde pe oameni de pe fata pamantului", zice Domnul.
4 Îmi voi întinde mâna împotriva lui Iuda şi împotriva tuturor locuitorilor Ierusalimului; voi nimici cu desăvârşire din locul acesta rămăşiţele lui Baal, numele slujitorilor săi şi preoţii împreună cu ei, 4 "Si voi intinde mana Mea impotriva lui Iuda si impotriva tuturor locuitorilor din Ierusalim si voi distruge din locul acesta pe Baal pana la ultimele lui ramasite, numele slujitorilor sai, impreuna cu al preotilor;
5 pe cei ce se închină pe acoperişuri înaintea oştirii cerurilor, pe cei ce se închină jurând pe Domnul, dar care jură şi pe împăratul lor, Malcam, 5 Si pe toti cei ce se inchina, pe acoperisuri, ostirii cerului, si pe toti cei ce slavesc pe Domnul, dar se jura si pe Milcom;
6 pe cei ce s-au abătut de la Domnul şi pe cei ce nu caută pe Domnul, nici nu întreabă de El." 6 Pe cei ce se intorc de la Domnul, pe cei care nu-L cauta pe Domnul si nazuiesc spre El".
7 Tăcere înaintea Domnului Dumnezeu! Căci ziua Domnului este aproape, căci Domnul a pregătit jertfa, Şi-a sfinţit oaspeţii. 7 Taceti toti inaintea Domnului Dumnezeu, ca aproape este ziua Lui, ca Domnul a pregatit ospat si a sfintit pe cei chemati ai Lui!
8 "În ziua jertfei Domnului voi pedepsi pe voievozii şi fiii împăratului, şi pe toţi cei ce poartă haine străine. 8 Si in ziua ospatului voi pedepsi pe capetenii si casa regelui si pe toti cei care se imbraca in vesminte straine;
9 În ziua aceea voi pedepsi şi pe toţi cei ce sar peste prag, pe cei ce umplu de silnicie şi de înşelăciune casa stăpânului lor. 9 Voi pedepsi pe cei care sar peste prag si umplu casa stapanilor lor de silnicie si viclenie.
10 În ziua aceea, zice Domnul, se vor auzi strigăte de jale la poarta peştilor, urlete în cealaltă mahala a cetăţii şi un mare prăpăd pe dealuri. 10 Si se va ridica in ziua aceea un strigat de la Poarta Pestilor, urlete din cetatea cea noua si mare larma de pe caline.
11 Văitaţi-vă, locuitori din Macteş. Căci toţi cei ce fac negoţ sunt nimiciţi, toţi cei încărcaţi cu argint sunt nimiciţi cu desăvârşire. 11 Urlati voi, locuitori ai Mactesului, caci toti cei care fac negot sunt nimiciti si cei care sunt cantaritori de argint sunt distrusi.
12 În vremea aceea voi scormoni Ierusalimul cu felinare şi voi pedepsi pe toţi oamenii care se bizuie pe drojdiile lor şi zic în inima lor: "Domnul nu va face nici bine, nici rău!" 12 Si in ziua aceea, voi scormoni Ierusalimul cu faclii si voi pedepsi pe toti cei care zac pe drojdia lor si zic in inima lor: "Dumnezeu nu face nici bine, nici rau!"
13 Averile lor vor fi de jaf, şi casele lor vor fi pustiite; vor zidi case, şi nu le vor locui, vor sădi vii, şi nu vor bea vin din ele." 13 Pentru aceasta, averea lor va fi distrusa si oasele lor pustiite; si vor zidi case, dar nu le vor locui; vor sadi vii, si din vinul lor nu vor bea.
14 Ziua cea mare a Domnului este aproape, este aproape şi vine în graba mare! Da, este aproape ziua cea amarnică a Domnului, şi viteazul ţipă cu amar. 14 Aproape este ziua cea mare a Domnului, aproape este si zoreste intr-una. Se aude venind ziua Domnului! Viteazul va tipa groaznic atunci.
15 Ziua aceea este o zi de mânie, o zi de necaz şi de groază, o zi de pustiire şi nimicire, o zi de întuneric şi negură, o zi de nori şi de întunecime, 15 Zi de manie este ziua aceea, zi de stramtorare si de jale, zi de pustiire si de nimicire, zi de intuneric si de bezna, zi de nori si de negura;
16 o zi în care va răsuna trâmbiţa şi strigătele de război împotriva cetăţilor întărite şi turnurilor înalte. 16 Zi cu sunet de trambita si de strigate de razboi impotriva cetatilor intarite si a turnurilor inalte.
17 "Atunci voi pune pe oameni la strâmtorare, şi vor bâjbâi ca nişte orbi, pentru că au păcătuit împotriva Domnului; de aceea le voi vărsa sângele ca praful, şi carnea, ca gunoiul!" 17 Voi stramtora pe oameni si vor merge ca orbii, caci impotriva Domnului au savarsit pacate; sangele lor varsat va fi ca pulberea si trupurile lor ca gunoiul.
18 Nici argintul, nici aurul lor nu vor putea să-i izbăvească, în ziua mâniei Domnului; ci toată ţara va fi mistuită de focul geloziei Lui, căci va nimici deodată pe toţi locuitorii ţării. 18 Nici aurul, nici argintul nu vor putea sa-i izbaveasca in ziua maniei Domnului, caci tot pamantul va fi mistuit de focul maniei Lui; caci El va distruge, da, va pierde intr-o clipa pe toti locuitorii pamantului.
Capitolul urmator
pixel
***