Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 44

1 (Către mai marele cântăreţilor. Un psalm al fiilor lui Core. O cântare.) Dumnezeule, am auzit cu urechile noastre, şi părinţii noştri ne-au povestit lucrările pe care le-ai făcut pe vremea lor, în zilele de odinioară. 1 (Intru sfarsit, fiilor lui Core, spre intelegere.) Dumnezeule, cu urechile noastre am auzit, parintii nostri ne-au spus noua lucrul pe care l-ai facut in zilele lor, in zilele cele de demult.
2 Cu mâna Ta ai izgonit neamuri, ca să-i sădeşti pe ei, ai lovit popoare, ca să-i întinzi pe ei. 2 Mana Ta popoare a nimicit, iar pe parinti i-ai sadit; batut-ai popoare, iar pe ei i-ai inmultit.
3 Căci nu prin sabia lor au pus mâna pe ţară, nu braţul lor i-a mântuit, ci dreapta Ta, braţul Tău, lumina feţei Tale, pentru că îi iubeai. 3 Ca nu cu sabia lor au mostenit pamantul si bratul lor nu i-a izbavit pe ei, ci dreapta Ta si bratul Tau si luminarea fetei Tale, ca bine ai voit intru ei.
4 Dumnezeule, Tu eşti Împăratul meu: porunceşte izbăvirea lui Iacov! 4 Tu esti Insuti Imparatul meu si Dumnezeul meu, Cel ce poruncesti mantuirea lui Iacob;
5 Cu Tine doborâm pe vrăjmaşii noştri, cu Numele Tău zdrobim pe potrivnicii noştri. 5 Cu Tine pe vrajmasii nostri ii vom lovi si cu numele Tau vom nimici pe cei ce se scoala asupra noastra.
6 Căci nu în arcul meu mă încred, nu sabia mea mă va scăpa; 6 Pentru ca nu in arcul meu voi nadajdui si sabia mea nu ma va mantui.
7 ci Tu ne izbăveşti de vrăjmaşii noştri şi dai de ruşine pe cei ce ne urăsc. 7 Ca ne-ai izbavit pe noi de cei ce ne necajesc pe noi si pe cei ce ne urasc pe noi i-ai rusinat.
8 Noi, în fiecare zi, ne lăudăm cu Dumnezeu şi pururi slăvim Numele Tău. (Oprire) 8 Cu Dumnezeu ne vom lauda toata ziua si numele Tau il vom lauda in veac.
9 Dar Tu ne lepezi, ne acoperi de ruşine, nu mai ieşi cu oştirile noastre; 9 Iar acum ne-ai lepadat si ne-ai rusinat pe noi si nu vei iesi cu ostirile noastre;
10 ne faci să dăm dosul înaintea vrăjmaşului, şi cei ce ne urăsc ridică prăzi luate de la noi. 10 Intorsu-ne-ai pe noi inapoi de la dusmanii nostri si cei ce ne urasc pe noi ne-au jefuit.
11 Ne dai ca pe nişte oi de mâncat şi ne risipeşti printre neamuri. 11 Datu-ne-ai pe noi ca oi de mancare si intru neamuri ne-ai risipit;
12 Vinzi pe poporul Tău pe nimic şi nu-l socoteşti de mare preţ. 12 Vandut-ai pe poporul Tau fara de pret si nu l-ai pretuit cand l-ai vandut.
13 Ne faci de ocara vecinilor noştri, de batjocura şi de râsul celor ce ne înconjoară. 13 Pusu-ne-ai pe noi ocara vecinilor nostri, batjocura si ras celor dimprejurul nostru;
14 Ne faci de pomină printre neamuri şi pricină de clătinare din cap printre popoare. 14 Pusu-ne-ai pe noi pilda catre neamuri, clatinare de cap intre popoare.
15 Ocara mea este totdeauna înaintea mea, şi ruşinea îmi acoperă faţa, 15 Toata ziua infruntarea mea inaintea mea este si rusinea obrazului meu m-a acoperit,
16 la glasul celui ce mă batjocoreşte şi mă ocărăşte, la vederea vrăjmaşului şi răzbunătorului. 16 De catre glasul celui ce ocaraste si cleveteste, de catre fata vrajmasului si prigonitorului.
17 Toate acestea ni se întâmplă fără ca noi să Te fi uitat, fără să fi călcat legământul Tău: 17 Acestea toate au venit peste noi si nu Te-am uitat si n-am calcat legamantul Tau
18 da, inima nu ni s-a abătut, paşii nu ni s-au depărtat de pe cărarea Ta, 18 Si nu s-a dat inapoi inima noastra; iar pasii nostri nu s-au abatut de la calea Ta,
19 ca să ne zdrobeşti în locuinţa şacalilor şi să ne acoperi cu umbra morţii. 19 Ca ne-ai smerit pe noi in loc de durere si ne-a acoperit pe noi umbra mortii.
20 Dacă am fi uitat Numele Dumnezeului nostru şi ne-am fi întins mâinile spre un dumnezeu străin, 20 De am fi uitat numele Dumnezeului nostru si am fi intins mainile noastre spre dumnezeu strain,
21 n-ar şti Dumnezeu lucrul acesta, El, care cunoaşte tainele inimii? 21 Oare, Dumnezeu n-ar fi cercetat acestea? Ca El stie ascunzisurile inimii.
22 Dar din pricina Ta suntem înjunghiaţi în toate zilele, suntem priviţi ca nişte oi sortite pentru măcelărie. 22 Ca pentru Tine suntem ucisi toata ziua, socotiti am fost ca niste oi de junghiere.
23 Trezeşte-Te! Pentru ce dormi, Doamne? Trezeşte-Te! Nu ne lepăda pe vecie! 23 Desteapta-Te, pentru ce dormi, Doamne? Scoala-Te si nu ne lepada pana in sfarsit.
24 Pentru ce Îţi ascunzi faţa? Pentru ce uiţi de nenorocirea şi apăsarea noastră? 24 Pentru ce intorci fata Ta? Uiti de saracia noastra si de necazul nostru?
25 Căci sufletul ne este doborât în ţărână de mâhnire, trupul nostru este lipit de pământ. 25 Ca s-a plecat in tarana sufletul nostru, lipitu-s-a de pamant pantecele nostru.
26 Scoală-Te, ca să ne ajuţi! Izbăveşte-ne, pentru bunătatea Ta! 26 Scoala-Te, Doamne, ajuta-ne noua si ne izbaveste pe noi, pentru numele Tau.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***