Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 75

1 (Către mai marele cântăreţilor. "Nu nimici." Un psalm al lui Asaf. O cântare.) Te lăudăm, Dumnezeule, Te lăudăm; noi, care chemăm Numele Tău, vestim minunile Tale! 1 (Un psalm al lui Asaf; mai-marelui cantaretilor. Sa nu strici!) Lauda-Te-vom pe Tine, Dumnezeule, lauda-Te-vom si vom chema numele Tau.
2 "Atunci când va veni vremea hotărâtă", zice Domnul, "voi judeca fără părtinire. 2 Voi spune toate minunile Tale. "Cand va fi vremea, zice Domnul, cu dreptate voi judeca.
3 Poate să se cutremure pământul cu locuitorii lui: căci Eu îi întăresc stâlpii." (Oprire) 3 Cutremuratu-s-a pamantul si toti cei ce locuiesc pe el; Eu am intarit stalpii lui".
4 Eu zic celor ce se fălesc: "Nu vă făliţi!", şi celor răi: "Nu ridicaţi capul sus!" 4 Si am zis celor fara de lege: "Nu faceti faradelege!" si pacatosilor: "Nu inaltati fruntea!
5 Nu vă ridicaţi capul aşa de sus, nu vorbiţi cu atâta trufie! 5 Nu ridicati la inaltime fruntea voastra, sa nu graiti nedreptate impotriva lui Dumnezeu".
6 Căci nici de la Răsărit, nici de la Apus, nici din pustiu nu vine înălţarea. 6 Ca nici de la rasarit, nici de la apus, nici din muntii pustiei, nu vine ajutorul;
7 Ci Dumnezeu este Cel ce judecă: El coboară pe unul, şi înalţă pe altul. 7 Ci Dumnezeu este judecatorul; pe unul il smereste si pe altul il inalta.
8 În mâna Domnului este un potir, în care fierbe un vin plin de amestecătură. Când îl varsă, toţi cei răi de pe pământ sug, îl sorb şi-l beau până în fund! 8 Paharul este in mana Domnului, plin cu vin curat bine-mirositor, si il trece de la unul la altul, dar drojdia lui nu s-a varsat; din ea vor bea toti pacatosii pamantului.
9 Eu însă voi vesti pururi aceste lucruri; voi cânta laude în cinstea Dumnezeului lui Iacov. 9 Iar eu ma voi bucura in veac, canta-voi Dumnezeului lui Iacob.
10 Şi voi doborî toate puterile celor răi: puterile celui neprihănit însă se vor înălţa. 10 Si toate fruntile pacatosilor voi zdrobi si se va inalta fruntea dreptului.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***