Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 107

1 "Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci în veac ţine îndurarea Lui!" 1 Laudati pe Domnul ca este bun, ca in veac este mila Lui.
2 Aşa să zică cei răscumpăraţi de Domnul, pe care i-a izbăvit El din mâna vrăjmaşului, 2 Sa spuna cei izbaviti de Domnul, pe care i-a izbavit din mana vrajmasului.
3 şi pe care i-a strâns din toate ţările: de la răsărit şi de la apus, de la miazănoapte şi de la mare. 3 Din tari i-a adunat pe ei, de la rasarit si de la apus, de la miazanoapte si de la miazazi.
4 Ei pribegeau prin pustiu, umblau pe căi neumblate, şi nu găseau nicio cetate, unde să poată locui. 4 Ratacit-au in pustie, in pamant fara de apa si cale spre cetatea de locuit n-au gasit.
5 Sufereau de foame şi de sete; le tânjea sufletul în ei. 5 Erau flamanzi si insetati; sufletul lor intr-insii se sfarsea;
6 Atunci, în strâmtorarea lor au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor; 6 Dar au strigat catre Domnul in necazurile lor si din nevoile lor i-a izbavit pe ei
7 i-a călăuzit pe drumul cel drept, ca să ajungă într-o cetate de locuit. 7 Si i-a povatuit pe cale dreapta, ca sa mearga spre cetatea de locuit.
8 O, de ar lăuda oamenii pe Domnul pentru bunătatea Lui şi pentru minunile Lui faţă de fiii oamenilor! 8 Laudat sa fie Domnul pentru milele Lui, pentru minunile Lui, pe care le-a facut fiilor oamenilor.
9 Căci El a potolit setea sufletului însetat şi a umplut de bunătăţi sufletul flămând. 9 Ca a saturat suflet insetat si suflet flamand a umplut de bunatati.
10 Cei ce şedeau în întuneric şi umbra morţii trăiau legaţi în ticăloşie şi în fiare, 10 Sedeau in intuneric si in umbra mortii; erau ferecati de saracie si de fier,
11 pentru că se răzvrătiseră împotriva cuvintelor lui Dumnezeu, pentru că nesocotiseră sfatul Celui Preaînalt. 11 Pentru ca au amarat cuvintele Domnului si sfatul Celui Preainalt au intaratat.
12 El le-a smerit inima prin suferinţă: au căzut, şi nimeni nu i-a ajutat. 12 El a umilit intru osteneli inima lor; slabit-au si nu era cine sa le ajute;
13 Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor. 13 Dar au strigat catre Domnul in necazurile lor si din nevoile lor i-a izbavit pe ei.
14 I-a scos din întuneric şi de umbra morţii şi le-a rupt legăturile. 14 Si i-a scos pe ei din intuneric si din umbra mortii si legaturile lor le-a rupt.
15 O, de ar lăuda oamenii pe Domnul pentru bunătatea Lui şi pentru minunile Lui faţă de fiii oamenilor! 15 Laudat sa fie Domnul pentru milele Lui, pentru minunile Lui, pe care le-a facut fiilor oamenilor!
16 Căci El a sfărâmat porţi din aramă şi a rupt zăvoare din fier. 16 Ca a sfaramat porti de arama si zavoare de fier a frant
17 Nebunii, prin purtarea lor vinovată şi prin nelegiuirile lor, ajunseseră nenorociţi. 17 Si i-a ajutat sa iasa din calea faradelegii lor, caci pentru faradelegile lor au fost umiliti.
18 Sufletul lor se dezgustase de orice hrană, şi erau lângă porţile morţii. 18 Urat-a sufletul lor orice mancare si s-au apropiat de portile mortii.
19 Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor; 19 Dar au strigat catre Domnul in necazurile lor si din nevoile lor i-a izbavit.
20 a trimis cuvântul Său şi i-a tămăduit şi i-a scăpat de groapă. 20 Trimis-a cuvantul Sau si i-a vindecat pe ei si i-a izbavit pe ei din stricaciunile lor.
21 O, de ar lăuda oamenii pe Domnul pentru bunătatea Lui şi pentru minunile Lui faţă de fiii oamenilor! 21 Laudat sa fie Domnul pentru milele Lui, pentru minunile Lui, pe care le-a facut fiilor oamenilor!
22 Să-I aducă jertfe de mulţumiri şi să vestească lucrările Lui cu strigăte de bucurie. 22 Si sa-I jertfeasca Lui jertfa de lauda si sa vesteasca lucrurile Lui, in bucurie.
23 Cei ce se coborâseră pe mare în corăbii şi făceau negoţ pe apele cele mari, 23 Cei ce se coboara la mare in corabii, cei ce-si fac lucrarea lor in ape multe,
24 aceia au văzut lucrările Domnului şi minunile Lui în mijlocul adâncului. 24 Aceia au vazut lucrurile Domnului si minunile Lui intru adanc.
25 El a zis şi a pus să sufle furtuna, care a ridicat valurile mării. 25 El a zis si s-a pornit vant furtunos si s-au inaltat valurile marii.
26 Se suiau spre ceruri, se coborau în adânc; sufletul le era pierdut în faţa primejdiei. 26 Se urcau pana la ceruri si se coborau pana in adancuri, iar sufletul lor intru primejdii incremenea.
27 Apucaţi de ameţeală, se clătinau ca un om beat, şi zadarnică le era toată iscusinţa. 27 Se tulburau si se clatinau ca un om beat si toata priceperea lor a pierit.
28 Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor. 28 Dar au strigat catre Domnul in necazurile lor si din nevoile lor ia izbavit
29 A oprit furtuna, a adus liniştea, şi valurile s-au potolit. 29 Si i-a poruncit furtunii si s-a linistit si au tacut valurile marii.
30 Ei s-au bucurat că valurile s-au liniştit, şi Domnul i-a dus în limanul dorit. 30 Si s-au veselit ei, ca s-au linistit valurile si Domnul i-a povatuit pe ei la limanul dorit de ei.
31 O, de ar lăuda oamenii pe Domnul pentru bunătatea Lui şi pentru minunile Lui faţă de fiii oamenilor! 31 Laudat sa fie Domnul pentru milele Lui, pentru minunile Lui, pe care le-a facut fiilor oamenilor!
32 Să-L înalţe în adunarea poporului şi să-L laude în adunarea bătrânilor! 32 Inaltaii-L pe El in adunarea poporului si in scaunul batranilor laudati-L pe El,
33 El preface râurile în pustiu, şi izvoarele de apă, în pământ uscat, 33 Prefacut-a raurile in pamant pustiu, izvoarele de apa in pamant insetat
34 ţara roditoare în ţară sărată, din pricina răutăţii locuitorilor ei. 34 Si pamantul cel roditor in pamant sarat, din pricina celor ce locuiesc pe el.
35 Tot El preface pustiul în iaz, şi pământul uscat, în izvoare de ape. 35 Prefacut-a pustiul in iezer de ape, iar pamantul cel fara de apa in izvoare de ape,
36 Aşază acolo pe cei flămânzi, şi ei întemeiază o cetate ca să locuiască în ea; 36 Si a asezat acolo pe cei flamanzi si au zidit cetate de locuit
37 însămânţează ogoare, sădesc vii şi-i culeg roadele. 37 Si au semanat tarine si au sadit vii si au strans belsug de roade
38 El îi binecuvântă, şi se înmulţesc nespus, şi nu le împuţinează vitele. 38 Si i-a binecuvantat pe ei si s-au inmultit foarte si vitele lor nu le-a imputinat.
39 Dacă sunt împuţinaţi şi apăsaţi prin asuprire, nenorocire şi suferinţă, 39 Si iarasi au fost imputinati si chinuiti de apasarea necazurilor si a durerii.
40 El varsă dispreţul peste cei mari şi-i face să pribegească prin pustiuri fără drum, 40 Aruncat-a dispret asupra capeteniilor lor si i-a ratacit pe ei in loc neumblat si fara de cale.
41 dar ridică pe cel lipsit, izbăveşte pe cel nevoiaş şi înmulţeşte familiile ca pe nişte turme. 41 Dar pe sarac l-a izbavit de saracie si i-a pus pe ei ca pe niste oi de mostenire.
42 "Oamenii fără prihană văd lucrul acesta şi se bucură, şi orice nelegiuire îşi închide gura!" 42 Vedea-vor dreptii si se vor veseli si toata faradelegea isi va astupa gura ei.
43 Cine este înţelept să ia seama la aceste lucruri şi să fie cu luare aminte la bunătăţile Domnului. 43 Cine este intelept va pazi acestea si va pricepe milele Domnului.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***