Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345
Capitolul urmator

1 Ioan 1

1 Ce era de la început, ce am auzit, ce am văzut cu ochii noştri, ce am privit şi ce am pipăit cu mâinile noastre, cu privire la Cuvântul vieţii - 1 Ce era dela inceput, ce am auzit, ce am vazut cu ochii nostri, ce am privit si ce am pipait cu minile noastre, cu privire la Cuvintul vietii,
2 pentru că viaţa a fost arătată, şi noi am văzut-o şi mărturisim despre ea şi vă vestim viaţa veşnică, viaţă care era la Tatăl şi care ne-a fost arătată - 2 pentruca viata a fost aratata, si noi am vazut-o, si marturisim despre ea, si va vestim viata vecinica, viata care era la Tatal, si care ne-a fost aratata;
3 deci ce am văzut şi am auzit, aceea vă vestim şi vouă, ca şi voi să aveţi părtăşie cu noi. Şi părtăşia noastră este cu Tatăl şi cu Fiul Său, Isus Hristos. 3 deci, ce am vazut si am auzit, aceea va vestim si voua, ca si voi sa aveti partasie cu noi. Si partasia noastra este cu Tatal si cu Fiul Sau, Isus Hristos.
4 Şi vă scriem aceste lucruri pentru ca bucuria voastră să fie deplină. 4 Si va scriem aceste lucruri pentru ca bucuria voastra sa fie deplina.
5 Vestea, pe care am auzit-o de la El şi pe care v-o propovăduim, este că Dumnezeu e lumină, şi în El nu este întuneric. 5 Vestea, pe care am auzit-o dela El si pe care v'o propovaduim, este ca Dumnezeu e lumina, si in El nu este intunerec.
6 Dacă zicem că avem părtăşie cu El, şi umblăm în întuneric, minţim şi nu trăim adevărul. 6 Daca zicem ca avem partasie cu El, si umblam in intunerec, mintim, si nu traim adevarul.
7 Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţă de orice păcat. 7 Dar daca umblam in lumina, dupa cum El insus este in lumina, avem partasie unii cu altii; si singele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat.
8 Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi. 8 Daca zicem ca n'avem pacat, ne inselam singuri, si adevarul nu este in noi.
9 Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. 9 Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire.
10 Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos, şi Cuvântul Lui nu este în noi. 10 Daca zicem ca n'am pacatuit, Il facem mincinos, si Cuvintul Lui nu este in noi.
Capitolul urmator
pixel
***