Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 36

1 (Către mai marele cântăreţilor. Un psalm al lui David, robul Domnului.) Nelegiuirea celui rău zice inimii mele: "Nu este frică de Dumnezeu înaintea ochilor lui." 1 (Un psalm al lui David, robul Domnului; mai-marelui cantaretilor.) Necredinta calcatorului de lege spune inimii mele, ca nu este intr-insul frica de Dumnezeu.
2 Căci se măguleşte singur în ochii lui, ca să-şi desăvârşească fărădelegea, ca să-şi potolească ura. 2 El singur se amageste in ochii sai, cand zice ca ar fi urmarind faradelegea si ar fi urand-o.
3 Cuvintele gurii lui sunt mincinoase şi înşelătoare; nu mai vrea să lucreze cu înţelepciune şi să facă binele. 3 Graiurile gurii lui faradelege si viclesug; n-a vrut sa priceapa ca sa faca bine.
4 În aşternutul lui se gândeşte la răutate, stă pe o cale care nu este bună, şi nu urăşte răul. 4 Faradelege a gandit in asternutul sau, in toata calea cea buna n-a stat si rautatea n-a urat.
5 Bunătatea Ta, Doamne, ajunge până la ceruri, şi credincioşia Ta, până la nori. 5 Doamne, in cer este mila Ta si adevarul Tau pana la nori.
6 Dreptatea Ta este ca munţii lui Dumnezeu, şi judecăţile Tale sunt ca Adâncul cel mare. Doamne, Tu sprijini pe oameni şi pe dobitoace! 6 Dreptatea Ta ca muntii lui Dumnezeu, judecatile Tale adanc mare; oameni si dobitoace vei izbavi Doamne.
7 Cât de scumpă este bunătatea Ta, Dumnezeule! La umbra aripilor Tale găsesc fiii oamenilor adăpost. 7 Ca ai inmultit mila Ta, Dumnezeule, iar fiii oamenilor in umbra aripilor Tale vor nadajdui.
8 Se satură de belşugul Casei Tale, şi-i adăpi din şuvoiul desfătărilor Tale. 8 Satura-se-vor din grasimea casei Tale si din izvorul desfatarii Tale ii vei adapa pe ei.
9 Căci la Tine este izvorul vieţii; prin lumina Ta vedem lumina. 9 Ca la Tine este izvorul vietii, intru lumina Ta vom vedea lumina.
10 Întinde-Ţi şi mai departe bunătatea peste cei ce Te cunosc, şi dreptatea peste cei cu inima neprihănită! 10 Tinde mila Ta celor ce Te cunosc pe Tine si dreptatea Ta celor drepti la inima.
11 Să nu m-ajungă piciorul celui mândru şi să nu mă pună pe fugă mâna celor răi. 11 Sa nu vina peste mine picior de mandrie si mana pacatosilor sa nu ma clatine.
12 Cei ce fac fărădelegea au şi început să cadă; sunt răsturnaţi, şi nu pot să se mai scoale. 12 Acolo au cazut toti cei ce lucreaza faradelegea; izgoniti au fost si nu vor putea sa stea.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***