Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 10

1 Pentru ce stai aşa de departe, Doamne? Pentru ce Te ascunzi la vreme de necaz? 1 Pentru ce, Doamne, stai departe? Pentru ce treci cu vederea la vreme de necaz?
2 Cel rău, în mândria lui, urmăreşte pe cei nenorociţi, şi ei cad jertfă curselor urzite de el. 2 Cand se mandreste necredinciosul, se aprinde saracul; se prind in sfaturile pe care le gandesc.
3 Căci cel rău se făleşte cu pofta lui, iar răpitorul batjocoreşte şi nesocoteşte pe Domnul. 3 Ca se lauda pacatosul cu poftele sufletului lui, iar cel ce face strambatate, pe sine se binecuvinteaza.
4 Cel rău zice cu trufie: "Nu pedepseşte Domnul! Nu este Dumnezeu!" Iată toate gândurile lui. 4 Intaratat-a cel pacatos pe Domnul, dupa multimea maniei lui; nu-L va cauta; nu este Dumnezeu inaintea lui.
5 Treburile îi merg bine în orice vreme; judecăţile Tale sunt prea înalte pentru el, ca să le poată vedea, şi suflă cu dispreţ împotriva tuturor potrivnicilor lui. 5 Spurcate sunt caile lui in toata vremea; lepadate sunt judecatile Tale de la fata lui, peste toti vrajmasii lui va stapani.
6 El zice în inima lui: "Nu mă clatin, în veci sunt scutit de nenorocire!" 6 Ca a zis intru inima sa: Nu ma voi clinti din neam in neam, rau nu-mi va fi.
7 Gura îi este plină de blesteme, de înşelătorii şi de vicleşuguri; şi sub limbă are răutate şi fărădelege. 7 Gura lui e plina de blestem, de amaraciune si de viclesug; sub limba lui osteneala si durere.
8 Stă la pândă lângă sate şi ucide pe cel nevinovat în locuri dosnice: ochii lui pândesc pe cel nenorocit. 8 Sta la panda in ascuns cu cei bogati ca sa ucida pe cel nevinovat; ochii lui spre cel sarac privesc.
9 Stă la pândă în ascunzătoarea lui, ca leul în vizuină: stă la pândă să prindă pe cel nenorocit. Îl prinde şi-l trage în laţul lui: 9 Pandeste din ascunzis, ca leul din culcusul sau; pandeste ca sa apuce pe sarac, pandeste pe sarac ca sa-l traga la el.
10 se îndoaie, se pleacă şi-i cad săracii în gheare! 10 In lantul lui il va smeri; se va pleca si va cadea asupra lui, cand va stapani pe cei saraci.
11 El zice în inima lui: "Dumnezeu uită! Îşi ascunde faţa, şi în veac nu va vedea!" 11 Ca a zis in inima lui: "Uitat-a Dumnezeu! Intors-a fata Lui, ca sa nu vada pana in sfarsit!"
12 Scoală-Te, Doamne Dumnezeule, ridică mâna! Nu uita pe cei nenorociţi! 12 Scoala-Te, Doamne, Dumnezeul meu, inalta-se mana Ta, nu uita pe saracii Tai pana in sfarsit!
13 Pentru ce să hulească cel rău pe Dumnezeu? Pentru ce să zică în inima lui că Tu nu pedepseşti? 13 Pentru ce a maniat necredinciosul pe Dumnezeu? Ca a zis in inima lui: Domnul nu va cerceta!
14 Dar Tu vezi; căci Tu priveşti necazul şi suferinţa, ca să iei în mână pricina lor. În nădejdea Ta se lasă cel nenorocit, şi Tu vii în ajutor orfanului. 14 Vezi, pentru ca Tu privesti la necazuri si la durere, ca sa le iei in mainile Tale; caci in Tine se increde saracul, iar orfanului Tu i-ai fost ajutor.
15 Zdrobeşte braţul celui rău, pedepseşte-i fărădelegile, ca să piară din ochii Tăi! 15 Zdrobeste bratul celui pacatos si rau, pacatul lui va fi cautat si nu se va afla.
16 Domnul este Împărat în veci de veci; neamurile sunt nimicite din ţara Lui. 16 Imparati-va Domnul in veac si in veacul veacului! Pieriti neamuri din pamantul Lui.
17 Tu auzi rugăciunile celor ce suferă, Doamne! Le întăreşti inima, Îţi pleci urechea spre ei, 17 Dorinta saracilor a auzit-o Domnul; la ravna inimii lor a luat aminte urechea Ta.
18 ca să faci dreptate orfanului şi celui asuprit şi ca să nu mai insufle groaza omul cel luat din pământ. 18 Judeca pe sarac si pe smerit, ca sa nu se mai mandreasca omul pe pamant.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***