Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul urmator

Habacuc 1

1 Prorocia descoperită prorocului Habacuc. 1 Vedenia pe care a vazut-o Avacum proorocul.
2 Până când voi striga către Tine, Doamne, fără s-asculţi? Până când mă voi tângui Ţie, fără să dai ajutor? 2 Pana cand, Doamne, voi striga fara ca sa ma asculti si voi ridica glasul meu catre Tine din pricina silniciei, fara ca Tu sa ma izbavesti?
3 Pentru ce mă laşi să văd nelegiuirea, şi Te uiţi la nedreptate? Asuprirea şi silnicia se fac sub ochii mei, se nasc certuri şi se stârneşte gâlceavă. 3 Pentru ce Tu ma lasi sa vad nedreptatea si privesti apasarea? Prapadul si silnicia sint in fata mea, certuri si galcevi se isca!
4 De aceea Legea este fără putere, şi dreptatea nu se vede, căci cel rău biruie pe cel neprihănit, de aceea se fac judecăţi nedrepte. - 4 Pentru aceasta, legea nu are nici o tarie si dreptatea nu se arata niciodata; cel nelegiuit biruie pe cel drept, iar judecata iese stramba.
5 Aruncaţi-vă ochii printre neamuri şi priviţi, uimiţi-vă şi îngroziţi-vă! Căci în zilele voastre voi face o lucrare pe care n-aţi crede-o, dacă v-ar povesti-o cineva! 5 Aruncati privirea printre popoare, fiti cu bagare de seama si inspaimantati-va, caci se savarseste in vremea voastra un lucru pe care voi nu l-ati crede, daca l-ar povesti cineva!
6 Iată, voi ridica pe haldei, popor turbat şi iute, care străbate întinderi mari de ţări ca să pună mâna pe locuinţe care nu sunt ale lui. 6 Iata Eu starnesc pe Caldei, neam amarnic si iute, care cutreiera tinuturi necuprinse, ca sa puna stapanire pe locuinte care nu sint ale lui.
7 El este grozav şi înfricoşat; numai din el însuşi îi iese dreptul şi mărirea lui. 7 El este napraznic si infricosator. Puterea lui face dreptul lui, stralucirea lui.
8 Caii lui sunt mai iuţi decât leoparzii, mai sprinteni decât lupii de seară, şi călăreţii lui înaintează în galop de departe, zboară ca vulturul care se repede asupra prăzii. 8 Mai iuti decat leoparzii sint caii lui si mai muscatori decat lupii de seara. Calaretii lui se avanta, de departe, vin si zboara, ca vulturul grabit sa sfasie prada.
9 Tot poporul acesta vine numai ca să jefuiască; privirile lui lacome caută înainte, şi strânge prinşi de război ca nisipul. 9 Tot neamul acesta vine ca sa savarseasca silnicie; spaima merge inaintea lui si robii ii aduna laolalta ca nisipul.
10 Îşi bate joc de împăraţi, şi voievozii sunt o nimica pentru el, râde de toate întăriturile, căci îngrămădeşte pământ şi le ia. 10 El isi bate joc de regi si rade de capetenii. El isi bate joc de toate intariturile, caci ridica in jurul lor valuri de pamant, si le cuprinde.
11 Apoi aprinderea i se îndoaie, întrece măsura, şi se face vinovat, căci puterea lui o ia ca dumnezeu al lui! 11 Pe urma furtuna s-a intors si a trecut; el se face vinovat. Se increde in taria lui; iata dumnezeul lui!
12 Doamne, nu eşti Tu din veşnicie, Dumnezeul meu, Sfântul meu? Nu vom muri! Doamne, Tu ai ridicat pe poporul acesta ca să-Ţi împlineşti judecăţile Tale; Tu, Stânca mea, l-ai ridicat ca să dai prin el pedepsele Tale! 12 Nu esti Tu, oare, din stravechile vremuri, Domnul Dumnezeul meu, Sfantul meu? Tu, Care nu poti muri! Tu, Doamne, ai randuit acest popor spre dreptate si pe stanca Tu l-ai intarit, ca sa savarseasca drepte randuieli.
13 Ochii Tăi sunt aşa de curaţi că nu pot să vadă răul şi nu poţi să priveşti nelegiuirea! Cum ai putea privi Tu pe cei mişei, şi să taci când cel rău mănâncă pe cel mai neprihănit decât el? 13 Ochii Tai sint prea curati ca sa vada raul, Tu nu poti privi apasarea. Pentru ce ai privi Tu, oare, pe cei vicleni si ai tacea, cand cel nelegiuit sfasie pe unul mai drept decat el?
14 Vei face Tu omului ca peştilor mării, ca târâtoarei care n-are stăpân? 14 Tu socotesti pe oameni ca pe pestii marii si ca pe taratoarele care n-au stapan?
15 El îi scoate pe toţi cu undiţa, îi trage în mreaja sa, îi strânge în năvodul său. De aceea se bucură şi se înveseleşte. 15 El ii scoate pe toti cu undita, ii trage in mreaja sa si ii aduna pe toti in navodul sau. Pentru aceasta se bucura si se veseleste.
16 De aceea aduce jertfe mrejei sale, aduce tămâie năvodului său; căci lor le datorează partea lui cea grasă şi bucatele lui gustoase! 16 Drept aceea el aduce jertfa mrejei sale si tamaieri navodului sau, caci cu ajutorul lor partea lui este grasa si mincarurile lui mai satioase.
17 Pentru aceasta îşi va goli el întruna mreaja şi va înjunghia fără milă pe neamuri? 17 Oare isi va deserta el intr-una mreaja si va junghia fara mila popoarele?
Capitolul urmator
pixel
***