Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 106

1 Lăudaţi pe Domnul! Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci îndurarea Lui ţine în veci! 1 Aliluia! Laudati pe Domnul ca este bun, ca in veac este mila Lui.
2 Cine va putea spune isprăvile măreţe ale Domnului? Cine va putea vesti toată lauda Lui? 2 Cine va grai puterile Domnului si cine va face auzite toate laudele Lui?
3 Ferice de cei ce păzesc Legea, de cei ce înfăptuiesc dreptatea în orice vreme! 3 Fericiti cei ce pazesc judecata si fac dreptate in toata vremea.
4 Adu-Ţi aminte de mine, Doamne, în bunăvoinţa Ta pentru poporul Tău! Adu-Ţi aminte de mine şi dă-i ajutorul Tău, 4 Adu-Ti aminte de noi, Doamne, intru bunavointa Ta fata de poporul Tau; cerceteaza-ne pe noi cu mantuirea Ta,
5 ca să văd fericirea aleşilor Tăi, să mă bucur de bucuria poporului Tău şi să mă laud cu moştenirea Ta! 5 Ca sa vedem intru bunatati pe alesii Tai, sa ne bucuram de veselia poporului Tau si sa ne laudam cu mostenirea Ta.
6 Noi am păcătuit ca şi părinţii noştri, am săvârşit nelegiuire, am făcut rău. 6 Pacatuit-am ca si parintii nostri, nelegiuit-am, facut-am strambatate.
7 Părinţii noştri în Egipt n-au luat aminte la minunile Tale, nu şi-au adus aminte de mulţimea îndurărilor Tale şi au fost neascultători la mare, la Marea Roşie. 7 Parintii nostri in Egipt n-au inteles minunile Tale, nu si-au adus aminte de multimea milei Tale si Te-au amarat cand s-au suit la Marea Rosie.
8 Dar El i-a scăpat, din pricina Numelui Lui, ca să-Şi arate puterea. 8 Dar i-a mantuit pe ei pentru numele Sau, ca sa faca cunoscuta puterea Lui.
9 A mustrat Marea Roşie, şi ea s-a uscat; şi i-a trecut prin adâncuri ca printr-un pustiu. 9 El a certat Marea Rosie si a secat-o si i-a condus pe ei prin adancul marii ca prin pustiu;
10 I-a scăpat din mâna celui ce-i ura şi i-a izbăvit din mâna vrăjmaşului. 10 El i-a scos pe ei din mana celor ce-i urau si i-a izbavit pe ei din mana vrajmasului;
11 Apele au acoperit pe potrivnicii lor. N-a rămas unul măcar din ei. 11 Si a acoperit apa pe cei ce-i asupreau pe ei, nici unul din ei n-a ramas.
12 Atunci ei au crezut în cuvintele Lui şi au cântat laudele Lui. 12 Si au crezut in cuvintele Lui si au cantat lauda Lui;
13 Dar au uitat curând lucrările Lui şi n-au aşteptat împlinirea planurilor Lui. 13 Dar degrab au uitat lucrurile Lui si n-au suferit sfatul Lui;
14 Ci i-a apucat pofta în pustiu şi au ispitit pe Dumnezeu în pustietate. 14 Ci au fost cuprinsi de mare pofta, in pustiu, si au ispitit pe Dumnezeu, in loc fara de apa.
15 El le-a dat ce cereau; dar a trimis o molimă printre ei. 15 Si le-a implinit cererea lor si a saturat sufletele lor.
16 În tabără au fost geloşi pe Moise şi pe Aaron, sfântul Domnului. 16 Si au maniat pe Moise in tabara si pe Aaron, sfantul Domnului.
17 Atunci s-a deschis pământul şi a înghiţit pe Datan, şi s-a închis deasupra cetei lui Abiram. 17 S-a deschis pamantul si a inghitit pe Datan si a acoperit adunarea lui Abiron.
18 Focul le-a aprins ceata, şi flacăra a mistuit pe cei răi. 18 Si s-a aprins foc in adunarea lor, vapaie a ars pe pacatosi.
19 Au făcut un viţel în Horeb. S-au închinat înaintea unui chip turnat 19 Si au facut vitei in Horeb si s-au inchinat idolului.
20 şi au schimbat Slava lor pe chipul unui bou care mănâncă iarbă. 20 Si au schimbat slava Lui intru asemanare de vitel, care mananca iarba.
21 Au uitat pe Dumnezeu, Mântuitorul lor, care făcuse lucruri mari în Egipt, 21 Au uitat pe Dumnezeu, Care i-a izbavit pe ei, Care a facut lucruri mari in Egipt,
22 minuni în ţara lui Ham, semne minunate la Marea Roşie. 22 Lucruri minunate in pamantul lui Ham si infricosatoare in Marea Rosie.
23 Şi El a vorbit să-i nimicească: dar Moise, alesul Său, a stat la mijloc înaintea Lui, ca să-L abată de la mânia Lui şi să-L oprească să-i nimicească. 23 Atunci a zis sa-i piarda pe dansii, si i-ar fi pierdut, daca Moise, alesul Lui, n-ar fi stat inaintea fetei Lui ca sa intoarca mania Lui si sa nu-i piarda.
24 Ei au nesocotit ţara desfătărilor; n-au crezut în cuvântul Domnului, 24 Apoi ei au dispretuit pamantul cel dorit si n-au crezut in cuvantul Lui,
25 ci au cârtit în corturile lor şi n-au ascultat de glasul Lui. 25 Ci au cartit in corturile lor si n-au ascultat glasul Domnului.
26 Atunci El a ridicat mâna şi a jurat că-i va face să cadă în pustiu, 26 Atunci El a ridicat mana Sa asupra lor, ca sa-i doboare pe ei in pustiu
27 că le va doborî sămânţa printre neamuri şi-i va împrăştia în mijlocul ţărilor. 27 Si sa doboare samanta lor intru neamuri si sa-i risipeasca pe ei in toate partile.
28 Ei s-au alipit de Baal-Peor şi au mâncat vite jertfite morţilor. 28 Au jertfit lui Baal-Peor si au mancat jertfele mortilor
29 Au mâniat astfel pe Domnul prin faptele lor, şi o urgie a izbucnit între ei. 29 Si L-au intaratat pe El cu faptele lor si au murit multi dintre ei.
30 Dar Fineas s-a sculat şi a făcut judecată, şi astfel urgia s-a oprit. 30 Dar a stat Finees si L-a imblanzit si a incetat bataia
31 Lucrul acesta i-a fost socotit ca o stare de neprihănire, din neam în neam, pe vecie. 31 Si i s-a socotit lui intru dreptate, din neam in neam pana in veac.
32 Ei au mâniat pe Domnul la apele Meriba; şi Moise a fost pedepsit din pricina lor. 32 Apoi L-au maniat pe El la apa certarii si Moise a suferit pentru ei,
33 Căci s-au răzvrătit împotriva Duhului Lui, şi Moise a vorbit în chip uşuratic cu buzele. 33 Ca au amarat duhul lui si a grait nesocotit cu buzele lui.
34 Ei n-au nimicit popoarele pe care le poruncise Domnul să le nimicească. 34 N-au nimicit neamurile de care le-a pomenit Domnul;
35 Ci s-au amestecat cu neamurile şi au învăţat faptele lor, 35 Ci s-au amestecat cu neamurile si au deprins lucrurile lor
36 au slujit idolilor lor, care au fost o cursă pentru ei. 36 Si au slujit idolilor lor si s-au smintit.
37 Şi-au jertfit fiii şi fiicele la idoli, 37 Si-au jertfit pe fiii lor si pe fetele lor idolilor,
38 au vărsat sânge nevinovat, sângele fiilor şi fiicelor lor, pe care i-au jertfit idolilor din Canaan, şi ţara a fost spurcată astfel prin omoruri. 38 Au varsat sange nevinovat, sangele fiilor lor si al fetelor lor, pe care i-au jertfit idolilor din Canaan si s-a spurcat pamantul de sange.
39 S-au spurcat prin faptele lor, s-au desfrânat prin faptele lor. 39 S-au pangarit de lucrurile lor si s-au desfranat cu faptele lor.
40 Atunci Domnul S-a aprins de mânie împotriva poporului Său şi a urât moştenirea Lui. 40 Atunci S-a aprins de manie Domnul impotriva poporului Sau si a urat mostenirea Sa
41 I-a dat în mâinile neamurilor, cei ce îi urau au stăpânit peste ei, 41 Si i-a dat pe ei in mainile neamurilor si i-au stapanit pe ei cei ce-i urau pe ei.
42 vrăjmaşii lor i-au asuprit, şi au fost smeriţi sub puterea lor. 42 Vrajmasii lor i-au asuprit pe ei si au fost nefericiti sub mainile lor.
43 El de mai multe ori i-a izbăvit, dar ei s-au arătat neascultători în planurile lor, şi au ajuns nenorociţi prin nelegiuirea lor. 43 De multe ori Domnul i-a izbavit pe ei, dar ei L-au amarat pe El cu sfatul lor si i-a umilit pentru faradelegile lor.
44 Dar El le-a văzut strâmtorarea, când le-a auzit strigătele. 44 Dar Domnul i-a vazut cand se necajeau ei, a auzit rugaciunea lor,
45 Şi-a adus aminte de legământul Său, şi a avut milă de ei, după bunătatea Lui cea mare: 45 Si si-a adus aminte de legamantul Lui si S-a cait dupa multimea milei Sale;
46 a stârnit pentru ei mila tuturor celor ce îi ţineau prinşi de război. 46 Si le-a dat sa gaseasca mila inaintea celor ce i-au robit pe ei.
47 Scapă-ne, Doamne Dumnezeul nostru, şi strânge-ne din mijlocul neamurilor, ca să lăudăm Numele Tău cel sfânt şi să ne fălim cu lauda Ta! 47 Izbaveste-ne, Doamne Dumnezeul nostru, si ne aduna din neamuri, ca sa laudam numele cel sfant al Tau si sa ne falim cu lauda Ta.
48 Binecuvântat să fie Domnul Dumnezeul lui Israel, din veşnicie în veşnicie! Şi tot poporul să zică: "Amin! Lăudaţi pe Domnul!" 48 Binecuvantat este Domnul Dumnezeul lui Israel, din veac si pana in veac. Tot poporul sa zica: Amin. Amin.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***