Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234567
Capitolul urmator

Mica 1

1 Cuvântul Domnului spus lui Mica din Moreşet, pe vremea lui Iotam, Ahaz, Ezechia, împăraţii lui Iuda, prorocie asupra Samariei şi Ierusalimului. 1 Cuvantul Domnului care a fast catre Miheia din Moreset in vremea domniei lui Iotam, Ahaz si Iezechia, regii lui Iuda, cand a avut vedenie pentru Samaria si Ierusalim.
2 Ascultaţi, voi popoare toate! Ia aminte, pământule şi ce este pe el! Domnul Dumnezeu să fie martor împotriva voastră, Domnul care este în Templul Lui cel sfânt! 2 Ascultati, voi neamuri toate, ia aminte pamantule si tot ce se afla pe tine! Caci Domnul Dumnezeu va fi voua marturie impotriva voastra, Domnul din templul cel sfant al Sau!
3 Căci iată că Domnul iese din locuinţa Lui, Se coboară şi umblă pe înălţimile pământului! 3 Caci iata Domnul va iesi din locasul Lui, Se va pogori si va pasi peste inaltimile pamantului;
4 Sub El se topesc munţii, văile crapă ca ceara înaintea focului, ca apa care curge prin râpe. 4 Muntii se vor topi sub El ca ceara in fata focului si vaile vor curge, cum se pornesc la vale apele pe povarnis.
5 Şi toate acestea, din pricina nelegiuirii lui Iacov, din pricina păcatelor casei lui Israel! Dar care este nelegiuirea lui Iacov? Nu este oare Samaria? Şi care este păcatul lui Iuda? Nu este Ierusalimul?… 5 Toate acestea vor fi din pricina faradelegii lui Iacov si a pacatului casei lui Israel. Care este faradelegea lui Iacov? Oare nu Samaria? Si care sunt inaltimile lui Iuda? Oare nu Ierusalimul?
6 De aceea, voi preface Samaria într-un morman de pietre pe câmp, într-un loc de sădit vie; îi voi prăvăli pietrele în vale şi-i voi dezgoli temeliile. 6 Pentru aceasta voi preface Samaria intr-o gramada de pietre adunate de pe camp, cand se sadeste via; voi pravali in vale pietrele ei si temeliile ei le voi dezveli.
7 Toate chipurile ei cioplite vor fi sfărâmate, toate plăţile ei de curvă vor fi arse în foc, şi-i voi pustii toţi idolii: căci din plăţi de curvă i-a adunat, şi în plăţi de curvă se vor preface… 7 Toate chipurile ei cele cioplite vor fi doborate, toata bogatia adunata din pretul desfranarii va fi arsa in foc si toate chipurile ei de idoli le voi face una cu pamantul; caci din plata de desfranata i-a adunat si in plata de desfranata se vor preface!
8 De aceea plâng, mă bocesc, umblu desculţ şi gol, strig ca şacalul şi gem ca struţul. 8 Din aceasta pricina Ma voi tangui si voi urla, voi merge descult si gol; voi scoate urlete ca sacalii si tipete ca strutii;
9 Căci rana ei este fără leac; se întinde până la Iuda, pătrunde până la poarta poporului meu, până la Ierusalim. 9 Caci rana ei este fara de leac, ajuns-a pana in Iuda, atins-a portile poporului Meu, pana la Ierusalim.
10 Nu spuneţi lucrul acesta în Gat şi nu plângeţi în Aco; tăvăliţi-vă în ţărână la Bet-Leafra. 10 Nu dati de veste in Gat, si in Aco, nu plangeti! In Bet-Leafra tavaliti-va in pulbere!
11 Treci, locuitoare din Şafir, cu ruşinea descoperită; locuitoarea din Ţaanan nu îndrăzneşte să iasă, jalea Bet-Haeţelului vă ia gustul să vă opriţi în el. 11 Cornul suna pentru voi, locuitori din Safir. si din cetatea lor nu ies cei din Taanan. Plangere se aude in Bet-Haetel, caci veti fi lipsiti de sprijin.
12 Căci locuitoarea din Marot tremură pentru pierderea fericirii ei, fiindcă s-a coborât nenorocirea din partea Domnului până la poarta Ierusalimului. 12 Cum sa nadajduiasca locuitorii cei din Marot ca le va fi bine, cand nenorocirea de la Domnul s-a coborat la portile Ierusalimului?
13 Înhamă-ţi caii cei iuţi la car, locuitoare din Lachis; tu ai fost cea dintâi pricină de păcat pentru fiica Sionului, căci în tine s-au găsit nelegiuirile lui Israel. 13 Inhamati caii la caruta, locuitori ai Lachisului! Iata inceputul ispasirii pacatului fiicei Sionului, caci in tine s-au aflat faradelegile lui Israel.
14 De aceea te vei despărţi de Moreşet-Gat, casele din Aczib vor fi o amăgire pentru împăraţii lui Israel. 14 De aceea tu vei renunta sa stapanesti Moreset-Gat; casele Aczibului vor fi o dezamagire pentru regii Israelului!
15 Îţi voi aduce un nou stăpân, locuitoare din Mareşa; slava lui Israel va merge la Adulam. 15 Iti voi aduce un nou cuceritor tie care locuiesti in Maresa; stralucirea Israelului va merge pana la Odolam!
16 Rade-ţi, taie-ţi părul, din pricina copiilor tăi iubiţi; lărgeşte-ţi pleşuvia ca vulturul, căci ei se duc în robie, departe de tine! 16 Fii plesuva si te rade pentru copiii tai cei dragi, mareste-ti plesuvia ca a vulturului, caci ei au fost dusi in robie, departe de tine!
Capitolul urmator
pixel
***