Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 112

1 Lăudaţi pe Domnul! Ferice de omul care se teme de Domnul şi care are o mare plăcere pentru poruncile Lui! 1 (Un psalm scris pe vremea lui Neemia.) Fericit barbatul care se teme de Domnul; intru poruncile Lui va voi foarte.
2 Sămânţa lui va fi puternică pe pământ; neamul oamenilor fără prihană va fi binecuvântat. 2 Puternica va fi pe pamant semintia Lui; neamul dreptilor se va binecuvanta.
3 El are în casă bogăţie şi belşug, şi neprihănirea lui dăinuie în veci. 3 Slava si bogatie in casa lui si dreptatea lui ramane in veacul veacului.
4 Celui fără prihană îi răsare o lumină în întuneric, El este milostiv, îndurător şi drept. 4 Rasarit-a in intuneric lumina dreptilor, Cel milostiv, indurat si drept.
5 Ce bine-i merge omului care face milă şi împrumută pe altul şi care îşi rânduieşte faptele după dreptate! 5 Bun este barbatul care se indura si imprumuta; isi randuieste vorbele sale cu judecata, ca in veac nu se va clinti.
6 Căci el nu se clatină niciodată; pomenirea celui neprihănit ţine în veci. 6 Intru pomenire vesnica va fi dreptul; de vorbire de rau nu se va teme.
7 El nu se teme de veşti rele, ci inima lui este tare, încrezătoare în Domnul. 7 Gata este inima lui a nadajdui in Domnul; intarita este inima lui, nu se va teme, pana ce va ajunge sa dispretuiasca pe vrajmasii sai.
8 Inima îi este mângâiată, n-are nicio teamă, până ce îşi vede împlinită dorinţa faţă de potrivnicii lui. 8 Risipit-a, dat-a saracilor; dreptatea lui ramane in veacul veacului.
9 El este darnic, dă celor lipsiţi; milostenia lui ţine în veci; capul i se înalţă cu slavă. 9 Puterea lui se va inalta intru slava.
10 Cel rău vede lucrul acesta şi se mânie, scrâşneşte din dinţi şi se topeşte. Poftele celor răi rămân neîmplinite. 10 Pacatosul va vedea si se va mania, va scrasni din dinti si se va topi. Pofta pacatosilor va pieri.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***