Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 118

1 Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, "căci în veac ţine îndurarea Lui!" 1 Aliluia! Laudati pe Domnul ca este bun, ca in veac este mila Lui.
2 Să zică Israel: "Căci în veac ţine îndurarea Lui!" 2 Sa zica, dar, casa lui Israel, ca este bun, ca in veac este mila Lui.
3 Casa lui Aaron să zică: "Căci în veac ţine îndurarea Lui!" 3 Sa zica, dar, casa lui Aaron, ca este bun, ca in veac este mila Lui.
4 Cei ce se tem de Domnul să zică: "Căci în veac ţine îndurarea Lui!" 4 Sa zica, dar, toti cei ce se tem de Domnul, ca este bun, ca in veac este mila Lui.
5 În mijlocul strâmtorării am chemat pe Domnul: Domnul m-a ascultat şi m-a scos la larg. 5 In necaz am chemat pe Domnul si m-a auzit si m-a scos intru desfatare.
6 Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic: ce pot să-mi facă nişte oameni? 6 Domnul este ajutorul meu, nu ma voi teme de ce-mi va face mie omul.
7 Domnul este ajutorul meu, şi mă bucur când îmi văd împlinită dorinţa faţă de vrăjmaşii mei. 7 Domnul este ajutorul meu si eu voi privi cu bucurie pe vrajmasii mei.
8 Mai bine este să cauţi un adăpost în Domnul, decât să te încrezi în om; 8 Mai bine este a Te increde in Domnul, decat a Te increde in om.
9 mai bine să cauţi un adăpost în Domnul, decât să te încrezi în cei mari. 9 Mai bine este a nadajdui in Domnul, decat a nadajdui in capetenii.
10 Toate neamurile mă înconjurau: în Numele Domnului le tai în bucăţi. 10 Toate neamurile m-au inconjurat si in numele Domnului i-am infrant pe ei.
11 Mă înconjurau, m-au împresurat: dar în Numele Domnului le tai în bucăţi. 11 Inconjurand m-au inconjurat si in numele Domnului i-am infrant pe ei.
12 M-au înconjurat ca nişte albine; se sting ca un foc de spini: în Numele Domnului le tai în bucăţi. 12 Inconjuratu-m-au ca albinele fagurele, dar s-au stins ca focul de spini si in numele Domnului i-am infrant pe ei.
13 Tu mă împingeai, ca să mă faci să cad, dar Domnul m-a ajutat. 13 Impingandu-ma m-au impins sa cad, dar Domnul m-a sprijinit.
14 Domnul este tăria mea şi pricina laudelor mele; El m-a mântuit. 14 Taria mea si lauda mea este Domnul si mi-a fost mie spre izbavire.
15 Strigăte de biruinţă şi de mântuire se înalţă în corturile celor neprihăniţi: dreapta Domnului câştigă biruinţa! 15 Glas de bucurie si de izbavire in corturile dreptilor: "Dreapta Domnului a facut putere,
16 Dreapta Domnului se înalţă; dreapta Domnului câştigă biruinţa! 16 Dreapta Domnului m-a inaltat, dreapta Domnului a facut putere!"
17 Nu voi muri, ci voi trăi şi voi povesti lucrările Domnului. 17 Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile Domnului.
18 Domnul m-a pedepsit, da, dar nu m-a dat pradă morţii. 18 Certand m-a certat Domnul, dar mortii nu m-a dat.
19 Deschideţi-mi porţile neprihănirii, ca să intru şi să laud pe Domnul. 19 Deschideti-mi mie portile dreptatii, intrand in ele voi lauda pe Domnul.
20 Iată poarta Domnului: pe ea intră cei neprihăniţi. 20 Aceasta este poarta Domnului; dreptii vor intra prin ea.
21 Te laud, pentru că m-ai ascultat, pentru că m-ai mântuit. 21 Te voi lauda, ca m-ai auzit si ai fost mie spre izbavire.
22 Piatra pe care au lepădat-o zidarii a ajuns să fie pusă în capul unghiului clădirii. 22 Piatra pe care n-au bagat-o in seama ziditorii, aceasta s-a facut in capul unghiului.
23 Domnul a făcut lucrul acesta şi este o minunăţie înaintea ochilor noştri. 23 De la Domnul s-a facut aceasta si minunata este in ochii nostri.
24 Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne înveselim în ea! 24 Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul, sa ne bucuram si sa ne veselim intru ea.
25 Doamne, ajută! Doamne, dă izbândă! 25 O, Doamne, mantuieste! O, Doamne, sporeste!
26 Binecuvântat să fie cel ce vine în Numele Domnului! Vă binecuvântăm din Casa Domnului. 26 Binecuvantat este cel ce vine intru numele Domnului; binecuvantatu-v-am pe voi, din casa Domnului.
27 Domnul este Dumnezeu şi ne luminează. Legaţi cu funii vita pentru jertfă şi aduceţi-o până la coarnele altarului! 27 Dumnezeu este Domnul si S-a aratat noua. Tocmiti sarbatoare cu ramuri umbroase, pana la coarnele altarului.
28 Tu eşti Dumnezeul meu, şi eu Te voi lăuda; Dumnezeule, Te voi preamări. 28 Dumnezeul meu esti Tu si Te voi lauda; Dumnezeul meu esti Tu si Te voi inalta. Te voi lauda ca m-ai auzit si ai fost mie spre mantuire.
29 Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci în veac ţine îndurarea Lui! 29 Laudati pe Domnul ca este bun, ca in veac este mila Lui.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***