Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 111

1 Lăudaţi pe Domnul! Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea, în tovărăşia oamenilor fără prihană şi în adunare. 1 (Un psalm scris pe vremea lui Neemia.) Lauda-Te-voi, Doamne, cu toata inima mea, in sfatul celor drepti si in adunare.
2 Mari sunt lucrările Domnului, cercetate de toţi cei ce le iubesc. 2 Mari sunt lucrurile Domnului si potrivite tuturor voilor Lui.
3 Strălucire şi măreţie este lucrarea Lui, şi dreptatea Lui ţine în veci. 3 Lauda si maretie este lucrul Lui si dreptatea Lui ramane in veacul veacului.
4 El a lăsat o aducere aminte a minunilor Lui, Domnul este îndurător şi milostiv. 4 Pomenire a facut de minunile Sale. Milostiv si indurat este Domnul.
5 El a dat hrană celor ce se tem de El; El Îşi aduce pururi aminte de legământul Lui. 5 Hrana a dat celor ce se tem de Dansul; aduceti-va aminte in veac de legamantul Lui.
6 El a arătat poporului Său puterea lucrărilor Lui, căci le-a dat moştenirea neamurilor. 6 Taria lucrurilor Sale a vestit-o poporului Sau, ca sa le dea lor mostenirea neamurilor.
7 Lucrările mâinilor Lui sunt credincioşie şi dreptate; toate poruncile Lui sunt adevărate, 7 Lucrurile mainilor Lui adevar si judecata. Adevarate sunt toate poruncile Lui,
8 întărite pentru veşnicie, făcute cu credincioşie şi neprihănire. 8 Intarite in veacul veacului, facute in adevar si dreptate.
9 A trimis poporului Său izbăvirea, a aşezat legământul Său în veci; Numele Lui este sfânt şi înfricoşat. 9 Izbavire a trimis poporului Sau; poruncit-a in veac legamantul Sau; sfant si infricosator este numele Lui.
10 Frica Domnului este începutul înţelepciunii; toţi cei ce o păzesc au o minte sănătoasă, şi slava Lui ţine în veci. 10 Inceputul intelepciunii este frica de Domnul; intelegere buna este tuturor celor ce o fac pe ea. Lauda Lui ramane in veacul veacului.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***