Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul urmator

Amos 1

1 Cuvintele lui Amos, unul din păstorii din Tecoa, vedeniile pe care le-a avut el despre Israel, pe vremea lui Ozia, împăratul lui Iuda, şi pe vremea lui Ieroboam, fiul lui Ioas, împăratul lui Israel, cu doi ani înaintea cutremurului de pământ. 1 Cuvintele lui Amos, unul dintre pastorii din Tecoa, care a avut vedenie pentru Israel in vremea lui Ozia, regele lui Iuda, in vremea lui Ieroboam, fiul lui Ioas, regele lui Israel, doi ani inaintea cutremurului de pamant.
2 El a zis: "Domnul răcneşte din Sion, glasul Lui răsună din Ierusalim. Păşunile păstorilor jelesc, şi vârful Carmelului este uscat." 2 Si a zis: "Cand Domnul va striga puternic din Sion si din Ierusalim va slobozi glasul Sau, jalnice vor fi pasunile pastorilor si uscat va fi varful Carmelului".
3 Aşa vorbeşte Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale Damascului, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotărârea, pentru că au treierat Galaadul cu treierătoarea de fier. 3 Asa zice Domnul: "Pentru trei pacate ale Damascului, ba chiar pentru patru, nu Ma voi intoarce, fiindca ei au sfaramat Galaadul cu tavalugi de fier.
4 De aceea voi trimite foc în casa lui Hazael, care va mistui palatele lui Ben-Hadad. 4 Pentru aceasta voi trimite foc asupra casei lui Hazael si va mistui palatele lui Ben-Hadad;
5 Voi sfărâma zăvoarele Damascului şi voi nimici cu desăvârşire pe locuitorii din Bicat-Aven, împreună cu cel ce ţine toiagul de cârmuire în Bet-Eden; şi poporul Siriei va fi dus rob la Chir, zice Domnul." 5 Si voi zdrobi zavoarele Damascului si voi starpi pe locuitorii din valea Aven si pe ai celui care tine in mana sceptrul din Bet-Eden si poporul cel din Aram va fi dus in robie la Chir", zice Domnul!
6 Aşa vorbeşte Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale Gazei, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotărârea, pentru că au luat pe toţi oamenii prinşi de război şi i-au dat Edomului: 6 Asa zice Domnul: "Pentru trei pacate ale Gazei, ba chiar pentru patru, nu Ma voi intoarce, din pricina ca ei au dus in robie mari tabere de robi, ca sa le dea in mana lui Edom;
7 de aceea voi trimite foc în zidurile Gazei, şi-i va mistui palatele. 7 Pentru aceasta, foc voi napusti in zidurile Gazei si palatele ei le va mistui;
8 Voi nimici cu desăvârşire pe locuitorii din Asdod şi pe cel ce ţine toiagul împărătesc în Ascalon; Îmi voi întoarce mâna împotriva Ecronului, şi ce va mai rămâne din filisteni va pieri, zice Domnul Dumnezeu." 8 Pe tot locuitorul din Asdod il voi starpi si pe cel ce tine in mana sceptrul din Ascalon; si voi indrepta catre Acaron mana Mea si ramasitele Filistenilor vor pieri", zice Domnul Dumnezeu.
9 Aşa vorbeşte Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale Tirului, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotărârea, pentru că au luat pe toţi oamenii prinşi de război şi i-au dat Edomului, şi nu s-au gândit la legământul frăţesc. 9 Asa zice Domnul: "Pentru trei pacate ale Tirului, ba chiar pentru patru, nu Ma voi intoarce, din pricina ca tabere intregi de robi au fost date in mana lui Edom si nu si-au mai adus aminte de legamantul cel dintre frati.
10 De aceea voi trimite foc în zidurile Tirului, şi-i va mistui palatele." 10 Pentru aceasta voi trimite valvatai de foc in zidurile Tirului si vor mistui palatele lui!"
11 Aşa vorbeşte Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale Edomului, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotărârea, pentru că a urmărit pe fraţii săi cu sabia, înăbuşindu-şi mila, a dat drumul mâniei şi îşi ţinea întruna urgia. 11 Asa zice Domnul: "Pentru trei pacate ale Edomului, ba chiar pentru patru, nu Ma voi intoarce, din pricina ca el a urmarit cu sabia pe fratele sau si ca a inabusit milostivirea lui. Din pricina ca urgia lui a dainuit necontenit si furia lui s-a dezlantuit mereu;
12 De aceea voi trimite foc peste Teman, şi va mistui palatele Boţrei." 12 Pentru aceasta voi trimite foc in Teman si palatele cele din Bosra le va mistui".
13 Aşa vorbeşte Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale copiilor lui Amon, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotărârea, pentru că au spintecat pântecele femeilor însărcinate ale Galaadului, ca să-şi mărească ţinutul: 13 Asa zice Domnul: "Pentru trei pacate ale feciorilor lui Amon, ba chiar pentru patru, nu Ma voi intoarce, caci ei au spintecat femeile insarcinate ale Galaadului, ca sa-si intinda hotarele lor;
14 de aceea voi aprinde focul în zidurile Rabei, şi-i va mistui palatele, în mijlocul strigătelor de război, în ziua luptei, şi în mijlocul vijeliei, în ziua furtunii. 14 Pentru aceasta voi aprinde foc in zidurile Rabei si vapaia va mistui palatele ei in ziua de razboi, in mijlocul vijeliei, in ziua cea de grea furtuna.
15 Şi împăratul lor va merge în robie, el şi căpeteniile lui împreună cu el, zice Domnul." 15 Si regele lor va merge in robie, impreuna cu capeteniile lui", zice Domnul!
Capitolul urmator
pixel
***