Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 64

1 (Către mai marele cântăreţilor. Un psalm al lui David.) Ascultă-mi glasul, Dumnezeule, când gem! Ocroteşte-mi viaţa împotriva vrăjmaşului de care mă tem! 1 (Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor.) Auzi, Dumnezeule, glasul meu, cand ma rog Tie; de la frica vrajmasului scoate sufletul meu.
2 Păzeşte-mă de uneltirile celor răi, de ceata gălăgioasă a oamenilor nelegiuiţi! 2 Acopera-ma de adunarea celor ce viclenesc, de multimea celor ce lucreaza faradelege,
3 Ei îşi ascut limba ca o sabie, îşi aruncă vorbele lor amare ca nişte săgeţi, 3 Care si-au ascutit ca sabia limbile lor si ca niste sageti arunca vorbele lor veninoase ca sa sageteze din ascunzisuri pe cel nevinovat.
4 ca să tragă în ascuns asupra celui nevinovat: trag asupra lui pe neaşteptate, fără nicio frică. 4 Fara de veste il vor sageta pe el si nu se vor teme. Intaritu-s-au in ganduri rele.
5 Ei se îmbărbătează în răutatea lor, se sfătuiesc împreună ca să întindă curse şi zic: "Cine ne va vedea?" 5 Grait-au ca sa ascunda curse; spus-au: "Cine ne va vedea pe noi?"
6 Pun la cale nelegiuiri şi zic: "Iată-ne gata, planul este făcut!" O prăpastie este lăuntrul şi inima fiecăruia! 6 Iscodit-au faradelegi si au pierit cand le iscodeau, ca sa patrunda inlauntrul omului si in adancimea inimii lui.
7 Dar Dumnezeu aruncă săgeţi împotriva lor: deodată, iată-i loviţi. 7 Dar Dumnezeu ii va lovi cu sageata si fara de veste ii va rani, ca ei singuri se vor rani cu limbile lor.
8 Limba lor le-a pricinuit căderea; şi toţi cei ce-i văd clatină din cap. 8 Tulburatu-s-au toti cei ce i-au vazut pe ei; si s-a temut tot omul.
9 Toţi oamenii sunt cuprinşi de frică şi mărturisesc: "Iată ce a făcut Dumnezeu", şi recunosc că aceasta este lucrarea Lui! 9 Si au vestit lucrurile lui Dumnezeu si faptele Lui le-au inteles.
10 Cel neprihănit se bucură în Domnul şi în El îşi caută scăparea; toţi cei cu inima fără prihană se laudă că sunt fericiţi. 10 Veseli-se-va cel drept de Domnul si va nadajdui in El si se vor lauda toti cei drepti la inima.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***