Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 83

1 (O cântare. Un psalm al lui Asaf.) Dumnezeule, nu tăcea! Nu tăcea şi nu Te odihni, Dumnezeule! 1 (Un psalm al lui Asaf.) Dumnezeule, cine se va asemana tie? Sa nu taci, nici sa Te linistesti, Dumnezeule!
2 Căci iată că vrăjmaşii Tăi se frământă, şi cei ce Te urăsc înalţă capul. 2 Ca iata, vrajmasii Tai s-au intaratat si cei ce Te urasc au ridicat capul.
3 Fac planuri pline de vicleşug împotriva poporului Tău şi se sfătuiesc împotriva celor ocrotiţi de Tine. 3 Impotriva poporului Tau au lucrat cu viclesug si s-au sfatuit impotriva sfintilor Tai.
4 "Veniţi", zic ei, "să-i nimicim din mijlocul neamurilor, ca să nu se mai pomenească numele lui Israel!" 4 Zis-au: "Veniti sa-i pierdem pe ei dintre neamuri si sa nu se mai pomeneasca numele lui Israel".
5 Se strâng toţi cu o inimă, fac un legământ împotriva Ta: 5 Ca s-au sfatuit intr-un gand impotriva lui. Impotriva Ta legamant au facut:
6 corturile lui Edom şi ismaeliţii, Moabul şi hagareniţii, 6 Locasurile Idumeilor si Ismaelitenii, Moabul si Agarenii,
7 Ghebal, Amon, Amalec, filistenii cu locuitorii Tirului. 7 Gheval si Amon si Amalic si cei de alt neam, cu cei ce locuiesc in Tir.
8 Asiria se uneşte şi ea cu ei şi îşi împrumută braţul ei copiilor lui Lot. (Oprire) 8 Ca si Asur a venit impreuna cu ei, ajutat-au fiilor lui Lot.
9 Fă-le ca lui Madian, ca lui Sisera, ca lui Iabin la pârâul Chison, 9 Fa-le lor ca lui Madian si lui Sisara si ca lui Iavin, la raul Chison.
10 care au fost nimiciţi la En-Dor, şi au ajuns un gunoi pentru îngrăşarea pământului. 10 Pierit-au in Endor; facutu-s-au ca gunoiul pe pamant.
11 Căpeteniilor lor fă-le ca lui Oreb şi Zeeb, şi tuturor domnilor lor ca lui Zebah şi Ţalmuna! 11 Pune pe capeteniile lor ca pe Oriv si Zev si Zevel si Salmana, pe toate capeteniile lor,
12 Căci ei zic: "Să punem mâna pe locuinţele lui Dumnezeu!" 12 Care au zis: "Sa mostenim noi jertfelnicul lui Dumnezeu".
13 Dumnezeule, fă-i ca vârtejul de praf, ca paiul luat de vânt, 13 Dumnezeul meu, pune-i pe ei ca o roata, ca trestia in fata vantului,
14 ca focul care arde pădurea şi ca flacăra care aprinde munţii! 14 Ca focul care arde padurea, ca vapaia care arde muntii,
15 Urmăreşte-i astfel cu furtuna Ta şi bagă groaza în ei cu vijelia Ta! 15 Asa alunga-i pe ei, in viforul Tau si in urgia Ta.
16 Acoperă-le faţa de ruşine, ca să caute Numele Tău, Doamne! 16 Umple fetele lor de ocara si vor cauta fata Ta, Doamne.
17 Să fie ruşinaţi şi îngroziţi pe vecie, să le roşească obrazul de ruşine şi să piară! 17 Sa se rusineze si sa se tulbure in veacul veacului si sa fie infruntati si sa piara.
18 Ca să ştie că numai Tu, al cărui nume este Domnul, Tu eşti Cel Preaînalt pe tot pământul. 18 si sa cunoasca ei ca numele Tau este Domnul. Tu singur esti Cel Preainalt peste tot pamantul.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***