Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 48

1 (O cântare. Un psalm al fiilor lui Core.) Mare este Domnul şi lăudat de toţi în cetatea Dumnezeului nostru, pe muntele Lui cel sfânt. 1 (O cantare de psalm, pentru fiii lui Core, pentru a doua zi a sambetei.) Mare este Domnul si laudat foarte in cetatea Dumnezeului nostru, in muntele cel sfant al Lui;
2 Frumoasă înălţime, bucuria întregului pământ, este muntele Sionului; în partea de miazănoapte este cetatea Marelui Împărat. 2 Bine intemeiata spre bucuria intregului pamant. Muntele Sionului, coastele de miazanoapte, cetatea Imparatului Celui mare.
3 Dumnezeu, în casele Lui împărăteşti, este cunoscut ca un turn de scăpare. 3 Dumnezeu in palatele ei se cunoaste, cand o apara pe ea.
4 Căci iată că împăraţii se adunaseră: doar au trecut împreună, 4 Ca iata imparatii s-au adunat, stransu-s-au impreuna.
5 au privit-o, au înlemnit, s-au temut şi au luat-o la fugă. 5 Acestia vazand-o asa, s-au minunat, s-au tulburat, s-au cutremurat;
6 I-a apucat un tremur acolo, ca durerea unei femei la facere. 6 Cutremur i-a cuprins pe ei acolo; dureri ca ale celei ce naste.
7 Au fost izgoniţi de parcă ar fi fost luaţi de vântul de răsărit care sfărâmă corăbiile din Tarsis. 7 Cu vant puternic va sfarama corabiile Tarsisului.
8 Întocmai cum auzisem spunându-se, aşa am văzut în cetatea Domnului oştirilor, în cetatea Dumnezeului nostru: Dumnezeu o va face să dăinuie pe vecie. - (Oprire) 8 Precum am auzit, asa am si vazut, in cetatea Domnului puterilor, in cetatea Dumnezeului nostru.
9 Dumnezeule, la bunătatea Ta ne gândim, în mijlocul Templului Tău! 9 Dumnezeu a intemeiat-o pe ea in veac. Primit-am, Dumnezeule, mila Ta, in mijlocul locasului Tau.
10 Ca şi Numele Tău, Dumnezeule, şi lauda Ta răsună până la marginile pământului; dreapta Ta este plină de îndurare. 10 Dupa numele Tau, Dumnezeule, asa si lauda Ta peste marginile pamantului; dreapta Ta este plina de dreptate.
11 Se bucură muntele Sionului şi se înveselesc fiicele lui Iuda de judecăţile Tale. 11 Sa se veseleasca Muntele Sionului, sa se bucure fiicele lui Iuda pentru judecatile Tale, Doamne.
12 Străbateţi Sionul şi ocoliţi-l, număraţi-i turnurile, 12 Inconjurati Sionul si-l cuprindeti pe el, povestiti despre turnurile lui.
13 priviţi-i întăritura şi cercetaţi-i palatele, ca să povestiţi celor ce vor veni după ei. 13 Puneti-va inimile voastre intru puterea lui si strabateti palatele lui, ca sa povestiti neamului ce vine,
14 Iată, Dumnezeul acesta este Dumnezeul nostru în veci de veci; El va fi călăuza noastră până la moarte. 14 Ca Acesta este Dumnezeu, Dumnezeul nostru in veac si in veacul veacului; El ne va paste pe noi in veci.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***