Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 60

1 (Către mai marele cântăreţilor. Se cântă ca şi "Crinul mărturiei". O cântare de laudă a lui David, spre învăţătură. Făcută când purta război cu sirienii din Mesopotamia şi cu sirienii din Ţoba şi când s-a întors Ioab şi a bătut în Valea Sării douăsprezece mii de edomiţi.) Dumnezeule, ne-ai lepădat, ne-ai împrăştiat şi Te-ai mâniat: ridică-ne iarăşi! 1 (Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor. Pentru cei ce se vor schimba, spre invatatura. Cand a ars Mesopotamia Siriei si Sova Siriei si s-a intors Iacob si a batut pe Edom in Valea Sarii, douasprezece mii.) Dumnezeule, lepadatu-ne-ai pe noi si ne-ai doborat; maniatu-Te-ai si Te-ai milostivit spre noi.
2 Ai cutremurat pământul, l-ai despicat; drege-i spărturile, căci se clatină! 2 Cutremurat-ai pamantul si l-ai tulburat pe el; vindeca sfaramaturile lui, ca s-a cutremurat.
3 Ai făcut pe poporul Tău să treacă prin lucruri grele, ne-ai adăpat cu un vin de amorţire. 3 Aratat-ai poporului Tau asprime, adapatu-ne-ai pe noi cu vinul umilintei.
4 Ai dat celor ce se tem de Tine un steag, ca să-l înalţe spre biruinţa adevărului. - (Oprire) 4 Dat-ai celor ce se tem de Tine semn ca sa fuga de la fata arcului;
5 Pentru ca preaiubiţii Tăi să fie izbăviţi, scapă-ne prin dreapta Ta şi ascultă-ne! 5 Ca sa se izbaveasca cei iubiti ai Tai. Mantuieste-ma cu dreapta Ta si ma auzi.
6 Dumnezeu a zis în sfinţenia Lui: "Voi ieşi biruitor, voi împărţi Sihemul şi voi măsura valea Sucot. 6 Dumnezeu a grait in locul cel sfant al Sau: "Bucura-Ma-voi si voi imparti Sichemul si valea Sucot o voi masura.
7 Al Meu este Galaadul, al Meu este Manase; Efraim este tăria capului Meu, iar Iuda, toiagul Meu de cârmuire. 7 Al Meu este Galaadul si al Meu este Manase si Efraim, taria capului Meu,
8 Moab este ligheanul în care Mă spăl; peste Edom Îmi arunc încălţămintea; ţara filistenilor strigă de bucurie din pricina Mea!" - 8 Iuda imparatul Meu; Moab vasul nadejdii Mele. Spre Idumeea voi intinde incaltamintea Mea; Mie cei de alt neam Mi s-au supus".
9 Cine mă va duce în cetatea întărită? Cine mă va duce la Edom? 9 Cine ma va duce la cetatea intarita? Cine ma va povatui pana la Idumeea?
10 Oare nu Tu, Dumnezeule, care ne-ai lepădat şi nu mai ieşi, Dumnezeule, cu oştirile noastre? 10 Oare, nu Tu, Dumnezeule, Cel ce ne-ai lepadat pe noi? Oare, nu vei iesi Dumnezeule, cu ostirile noastre?
11 Dă-ne ajutor, ca să scăpăm din necaz! Căci ajutorul omului este zadarnic. 11 Da-ne noua ajutor, ca sa ne scoti din necaz, ca desarta este izbavirea de la om.
12 Cu Dumnezeu vom face isprăvi mari, şi El va zdrobi pe vrăjmaşii noştri. 12 Cu Dumnezeu vom birui si El va nimici pe cei ce ne necajesc pe noi.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***