Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 113

1 Lăudaţi pe Domnul! Robii Domnului, lăudaţi, lăudaţi Numele Domnului! 1 Aliluia! Laudati, tineri, pe Domnul, laudati numele Domnului.
2 Fie Numele Domnului binecuvântat de acum şi până în veac! 2 Fie numele Domnului binecuvantat de acum si pana in veac.
3 De la răsăritul soarelui până la apusul lui, fie Numele Domnului lăudat. 3 De la rasaritul soarelui pana la apus, laudat este numele Domnului.
4 Domnul este înălţat mai presus de toate neamurile, slava Lui este mai presus de ceruri. 4 Inalt este peste toate neamurile Domnul, peste ceruri este slava Lui.
5 Cine este ca Domnul Dumnezeul nostru care locuieşte atât de sus? 5 Cine este ca Domnul Dumnezeul nostru, Cel ce locuieste intru cele inalte
6 El Îşi pleacă privirile să vadă ce se face în ceruri şi pe pământ. 6 Si spre cele smerite priveste, In cer si pe pamant?
7 El ridică pe sărac din ţărână, înalţă pe cel lipsit din gunoi, 7 Cel ce scoate din pulbere pe cel sarac si ridica din gunoi pe cel sarman,
8 ca să-i facă să şadă împreună cu cei mari: cu mai marii poporului Său. 8 Ca sa-l aseze cu cei mari, cu cei mari ai poporului Sau.
9 El dă o casă celei ce era stearpă, face din ea o mamă veselă în mijlocul copiilor ei. Lăudaţi pe Domnul! 9 Cel ce face sa locuiasca cea stearpa in casa, ca o mama ce se bucura de fii.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***