Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 109

1 (Către mai marele cântăreţilor. Un psalm al lui David.) Dumnezeul laudei mele, nu tăcea! 1 (Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor.) Dumnezeule, lauda mea n-o tine sub tacere.
2 Căci potrivnicii au deschis împotriva mea o gură rea şi înşelătoare, îmi vorbesc cu o limbă mincinoasă, 2 Ca gura pacatosului si gura vicleanului asupra mea s-au deschis.
3 mă înconjoară cu cuvântări pline de ură şi se războiesc cu mine fără temei. 3 Grait-au impotriva mea cu limba vicleana si cu cuvinte de ura m-au inconjurat si s-au luptat cu mine in zadar.
4 Pe când eu îi iubesc, ei îmi sunt potrivnici; dar eu alerg la rugăciune. 4 In loc sa ma iubeasca, ma cleveteau, iar eu ma rugam.
5 Ei îmi întorc rău pentru bine, şi ură, pentru dragostea mea. 5 Pus-au impotriva mea rele in loc de bune si ura in locul iubirii mele.
6 Pe vrăjmaşul meu pune-l sub stăpânirea unui om rău, şi un pârâş să stea la dreapta lui! 6 Pune peste dansul pe cel pacatos si diavolul sa stea de-a dreapta lui.
7 Când va fi judecat, să fie găsit vinovat, şi rugăciunea lui să treacă drept un păcat! 7 Cand se va judeca sa iasa osandit, iar rugaciunea lui sa se prefaca in pacat.
8 Puţine să-i fie zilele la număr, şi slujba să i-o ia altul! 8 Sa fie zilele lui putine si dregatoria lui sa o ia altul;
9 Să-i rămână copiii orfani, şi nevasta sa, văduvă! 9 Sa ajunga copiii lui orfani si femeia lui vaduva;
10 Copiii lui să umble fără niciun căpătâi şi să cerşească, să-şi caute pâinea departe de locuinţa lor dărâmată! 10 Sa fie stramutati copiii lui si sa cerseasca; sa fie scosi din curtile caselor lor;
11 Cel ce l-a împrumutat să-i pună mâna pe tot ce are, şi străinii să-i jefuiască rodul muncii lui! 11 Sa smulga camatarul toata averea lui; sa rapeasca strainii ostenelile lui;
12 Nimeni să nu mai ţină la el şi nimeni să n-aibă milă de orfanii lui! 12 Sa nu aiba sprijinitor si nici orfanii lui miluitor;
13 Urmaşii lui să fie nimiciţi şi să li se stingă numele în neamul următor! 13 Sa piara copiii lui si intr-un neam sa se stinga numele lui;
14 Nelegiuirea părinţilor săi să rămână ca aducere aminte înaintea Domnului şi să nu se şteargă păcatul mamei lui! 14 Sa se pomeneasca faradelegea parintilor lui inaintea Domnului si pacatul maicii lui sa nu se stearga;
15 Domnul să-i aibă totdeauna înaintea ochilor, ca să le şteargă pomenirea de pe pământ, 15 Sa fie inaintea Domnului pururea si sa piara de pe pamant pomenirea lui, pentru ca nu si-a adus aminte sa faca mila.
16 pentru că nu şi-a adus aminte să facă îndurare, pentru că a prigonit pe cel nenorocit şi pe cel lipsit, până acolo încât să omoare pe omul cu inima zdrobită! 16 Si a prigonit pe cel sarman, pe cel sarac si pe cel smerit cu inima, ca sa-l omoare.
17 Îi plăcea blestemul: să cadă asupra lui! Nu-i plăcea binecuvântarea: să se depărteze de el! 17 Si a iubit blestemul si va veni asupra lui; si n-a voit binecuvantarea si se va indeparta de la el.
18 Se îmbracă cu blestemul cum se îmbracă cu haina lui, îi pătrunde ca apa înăuntrul lui, ca untdelemnul, în oase! 18 Si s-a imbracat cu blestemul ca si cu o haina si a intrat ca apa inlauntrul lui si ca untdelemnul in oasele lui.
19 De aceea, să-i slujească de veşmânt, ca să se acopere, de cingătoare, cu care să fie totdeauna încins! 19 Sa-i fie lui ca o haina cu care se imbraca si ca un brau cu care pururea se incinge.
20 Aceasta să fie, din partea Domnului, plata vrăjmaşilor mei şi a celor ce vorbesc cu răutate de mine! 20 Aceasta sa fie rasplata celor ce ma clevetesc pe mine inaintea Domnului si graiesc rele impotriva sufletului meu.
21 Iar Tu, Doamne Dumnezeule, lucrează pentru mine din pricina Numelui Tău, căci mare este bunătatea Ta; izbăveşte-mă! 21 Dar Tu, Doamne, fa cu mine mila, pentru numele Tau, ca buna este mila Ta.
22 Sunt nenorocit şi lipsit, şi îmi e rănită inima înăuntrul meu. 22 Izbaveste-ma, ca sarac si sarman sunt eu si inima mea s-a tulburat inlauntrul meu.
23 Pier ca umbra gata să treacă, sunt izgonit ca o lăcustă. 23 Ca umbra ce se inclina m-am trecut; ca bataia de aripi a lacustelor tremur.
24 Mi-au slăbit genunchii de post şi mi s-a sleit trupul de slăbiciune. 24 Genunchii mei au slabit de post si trupul meu s-a istovit de lipsa untdelemnului
25 Am ajuns de ocara lor; când mă privesc, ei dau din cap. 25 Si eu am ajuns lor ocara. M-au vazut si au clatinat cu capetele lor.
26 Ajută-mi, Doamne Dumnezeul meu! Scapă-mă prin bunătatea Ta! 26 Ajuta-ma, Doamne Dumnezeul meu, mantuieste-ma, dupa mila Ta,
27 Şi să ştie că mâna Ta, că Tu, Doamne, ai făcut lucrul acesta! 27 Si sa cunoasca ei ca mana Ta este aceasta si Tu, Doamne, ai facut-o pe ea.
28 Măcar că ei blestemă, Tu binecuvântă; măcar că se ridică ei împotriva mea, vor fi înfruntaţi, iar robul Tău se va bucura. 28 Ei vor blestema si Tu vei binecuvanta. Cei ce se scoala impotriva mea sa se rusineze, iar robul Tau sa se veseleasca.
29 Potrivnicii mei să se îmbrace cu ocara, să se acopere cu ruşinea lor cum se acoperă cu o manta! 29 Sa se imbrace cei ce ma clevetesc pe mine cu ocara si cu rusinea lor ca si cu un vesmant sa se inveleasca.
30 Voi lăuda foarte mult cu gura mea pe Domnul, Îl voi mări în mijlocul mulţimii; 30 Lauda-voi pe Domnul foarte cu gura mea si in mijlocul multora Il voi preaslavi pe El,
31 căci El stă la dreapta săracului, ca să-l izbăvească de cei ce-l osândesc. 31 Ca a stat de-a dreapta saracului, ca sa izbaveasca sufletul lui de cei ce-l prigonesc.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***