Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Samuel 5

1. Toate semintiile lui Israel au venit la David, in Hebron, si au zis: "Iata ca noi suntem os din oasele tale si carne din carnea ta.

2. Chiar odinioara cand Saul era imparatul nostru, tu povatuiai si strangeai pe Israel. Domnul ti-a zis: "Tu vei paste pe poporul Meu, Israel, si vei fi capetenia lui Israel."

3. Astfel toti batranii lui Israel au venit la imparat, in Hebron, si imparatul David a facut legamant cu ei la Hebron, inaintea Domnului. Si au uns pe David imparat peste Israel.

4. David era in varsta de treizeci de ani cand s-a facut imparat si a domnit patruzeci de ani.

5. La Hebron a domnit peste Iuda sapte ani si sase luni, si la Ierusalim a domnit treizeci si trei de ani peste tot Israelul si Iuda.

6. Imparatul a mers cu oamenii lui asupra Ierusalimului, impotriva iebusitilor, locuitorii tarii. Ei au zis lui David: "Sa nu intri aici, caci si orbii si ologii ti se vor impotrivi!" Prin aceasta voiau sa spuna ca David nu va intra cu niciun chip aici.

7. Dar David a pus mana pe cetatuia Sionului: aceasta este cetatea lui David.

8. David zisese in ziua aceea: "Oricine va bate pe iebusiti sa arunce in canal pe schiopii si pe orbii aceia care sunt vrajmasii lui David." - De aceea se zice: "Orbul si schiopul sa nu intre in Casa Domnului." -

9. David s-a asezat in cetatuie, pe care a numit-o cetatea lui David. A facut intarituri de jur imprejur, in afara si inauntrul lui Milo.

10. David ajungea tot mai mare, si Domnul Dumnezeul ostirilor era cu el.

11. Hiram, imparatul Tirului, a trimis soli lui David, si lemn de cedru, si tamplari si cioplitori de piatra, care au zidit o casa lui David.

12. David a cunoscut ca Domnul il intarea ca imparat al lui Israel si ca-i ridica imparatia din pricina poporului Sau, Israel.

13. David si-a mai luat tiitoare si neveste din Ierusalim, dupa ce a venit din Hebron, si i s-au nascut iarasi fii si fiice.

14. Iata numele celor ce i s-au nascut la Ierusalim: Samua, Sobab, Natan, Solomon,

15. Ibhar, Elisua, Nefeg, Iafia,

16. Elisama, Eliada si Elifelet.

17. Filistenii au aflat ca David fusese uns imparat peste Israel si s-au suit toti sa-l caute. David, caruia i s-a dat de stire, s-a coborat in cetatuie.

18. Filistenii au venit si s-au raspandit in Valea Refaim.

19. David a intrebat pe Domnul: "Sa ma sui impotriva filistenilor? Ii vei da in mainile mele?" Si Domnul a zis lui David: "Suie-te, caci voi da pe filisteni in mainile tale."

20. David a venit la Baal-Peratim, unde i-a batut. Apoi a zis: "Domnul a risipit pe vrajmasii mei dinaintea mea, ca niste ape care se rup." De aceea s-a dat locului aceluia numele Baal-Peratim.

21. Ei si-au lasat idolii acolo, si David si oamenii lui i-au luat.

22. Filistenii s-au suit din nou si s-au raspandit in Valea Refaim.

23. David a intrebat pe Domnul. Si Domnul a zis: "Sa nu te sui; ci ia-i pe la spate si mergi asupra lor in dreptul duzilor.

24. Cand vei auzi un vuiet de pasi in varfurile duzilor, atunci sa te grabesti, caci Domnul merge inaintea ta ca sa bata ostirea filistenilor."

25. David a facut cum ii poruncise Domnul si a batut pe filisteni de la Gheba pana la Ghezer.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***