Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Samuel 6

1. David a strans iarasi pe toti alesii lui Israel, in numar de treizeci de mii de oameni.

2. Si David, cu tot poporul care era cu el, a pornit de la Baale-Iuda, ca sa suie de acolo chivotul lui Dumnezeu, inaintea caruia este chemat Numele Domnului ostirilor care sta intre heruvimi deasupra chivotului.

3. Au pus chivotul lui Dumnezeu intr-un car nou si l-au ridicat din casa lui Abinadab, de pe deal; Uza si Ahio, fiul lui Abinadab, carmuiau carul cel nou.

4. L-au luat, dar, din casa lui Abinadab, de pe deal; Uza mergea alaturi de chivotul lui Dumnezeu, si Ahio mergea inaintea chivotului.

5. David si toata casa lui Israel cantau inaintea Domnului cu tot felul de instrumente de lemn de chiparos, cu harpe, cu laute, cu timpane, cu fluiere si cu tambale.

6. Cand au ajuns la aria lui Nacon, Uza a intins mana spre chivotul lui Dumnezeu si l-a apucat, pentru ca era sa-l rastoarne boii.

7. Domnul S-a aprins de manie impotriva lui Uza, si Dumnezeu l-a lovit pe loc pentru pacatul lui, si a murit acolo langa chivotul lui Dumnezeu.

8. David s-a intristat ca Dumnezeu lovise pe Uza cu o astfel de pedeapsa, rupandu-l pe loc. Si locul acesta a fost numit pana in ziua de azi Peret-Uza.

9. David s-a temut de Domnul in ziua aceea, si a zis: "Cum sa intre chivotul Domnului la mine?"

10. N-a vrut sa aduca chivotul Domnului la el in cetatea lui David, si l-a dus in casa lui Obed-Edom din Gat.

11. Chivotul Domnului a ramas trei luni in casa lui Obed-Edom din Gat, si Domnul a binecuvantat pe Obed-Edom si toata casa lui.

12. Au venit si au spus imparatului David: "Domnul a binecuvantat casa lui Obed-Edom si tot ce avea, din pricina chivotului lui Dumnezeu." Atunci David a pornit si a suit chivotul lui Dumnezeu din casa lui Obed-Edom in cetatea lui David, in mijlocul veseliei.

13. Cand cei ce duceau chivotul Domnului au facut sase pasi, au jertfit un bou si un vitel gras.

14. David juca din rasputeri inaintea Domnului si era incins cu efodul de in subtire.

15. Astfel au suit David si toata casa lui Israel chivotul Domnului, in strigate de bucurie si in sunet de trambite.

16. Pe cand chivotul Domnului intra in cetatea lui David, Mical, fata lui Saul, se uita pe fereastra; si, vazand pe imparatul David sarind si jucand inaintea Domnului, l-a dispretuit in inima ei.

17. Dupa ce au adus chivotul Domnului, l-au pus la locul lui in mijlocul cortului pe care-l ridicase David pentru chivot; si David a adus inaintea Domnului arderi de tot si jertfe de multumire.

18. Cand a ispravit David de adus arderile de tot si jertfele de multumire, a binecuvantat poporul in Numele Domnului ostirilor.

19. Apoi a impartit la tot poporul, la toata multimea lui Israel, barbati si femei, fiecaruia cate o paine, o bucata de carne si o turta de stafide. Si tot poporul a plecat, fiecare la casa lui.

20. David s-a intors sa-si binecuvanteze casa. Mical, fata lui Saul, i-a iesit inainte si a zis: "Cu cata cinste s-a purtat azi imparatul lui Israel descoperindu-se inaintea slujnicelor supusilor lui, cum s-ar descoperi un om de nimic!"

21. David a raspuns Micalei: "Inaintea Domnului, care m-a ales mai presus de tatal tau si de toata casa lui, ca sa ma puna capetenie peste poporul Domnului, peste Israel, inaintea Domnului am jucat.

22. Vreau sa ma arat si mai de nimic decat de data asta si sa ma injosesc in ochii mei; totusi voi fi in cinste la slujnicele de care vorbesti."

23. Si Mical, fata lui Saul, n-a avut copii pana in ziua mortii ei.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***