Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator

Iosua 1

1. Dupa moartea lui Moise, robul Domnului, Domnul a zis lui Iosua, fiul lui Nun, slujitorul lui Moise:

2. "Robul Meu Moise a murit: acum, scoala-te, treci Iordanul acesta, tu si tot poporul acesta, si intrati in tara pe care o dau copiilor lui Israel.

3. Orice loc pe care-l va calca talpa piciorului vostru vi-l dau, cum am spus lui Moise.

4. Tinutul vostru se va intinde de la pustiu si Liban pana la raul cel mare, raul Eufrat, toata tara hetitilor, si pana la Marea cea Mare, spre apusul soarelui.

5. Nimeni nu va putea sa stea impotriva ta, cat vei trai. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lasa, nici nu te voi parasi.

6. Intareste-te si imbarbateaza-te, caci tu vei da in stapanire poporului acestuia tara pe care am jurat parintilor lor ca le-o voi da.

7. Intareste-te numai si imbarbateaza-te, lucrand cu credinciosie dupa toata Legea pe care ti-a dat-o robul Meu Moise; nu te abate de la ea nici la dreapta, nici la stanga, ca sa izbutesti in tot ce vei face.

8. Cartea aceasta a Legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale si atunci vei lucra cu intelepciune.

9. Nu ti-am dat Eu oare porunca aceasta: "Intareste-te si imbarbateaza-te"? Nu te inspaimanta si nu te ingrozi, caci Domnul Dumnezeul tau este cu tine in tot ce vei face."

10. Iosua a dat capeteniilor ostirii poporului urmatoarea porunca:

11. "Treceti prin tabara si iata ce sa porunciti poporului: "Pregatiti-va merinde, caci peste trei zile veti trece Iordanul acesta ca sa mergeti sa cuceriti tara pe care v-o da in stapanire Domnul Dumnezeul vostru."

12. Iosua a zis rubenitilor, gaditilor si jumatatii din semintia lui Manase:

13. "Aduceti-va aminte ce v-a poruncit Moise, robul Domnului, cand a zis: "Domnul Dumnezeul vostru v-a dat odihna si v-a dat tara aceasta.

14. Nevestele voastre, pruncii vostri si vitele voastre sa ramana in tara pe care v-a dat-o Moise dincoace de Iordan; dar voi toti barbatii voinici sa treceti inarmati inaintea fratilor vostri si sa-i ajutati,

15. pana ce Domnul va da odihna fratilor vostri, ca si voua, si pana ce vor fi si ei in stapanirea tarii pe care le-o da Domnul Dumnezeul vostru. Apoi sa va intoarceti sa stapaniti tara care este mosia voastra si pe care v-a dat-o Moise, robul Domnului, dincoace de Iordan, spre rasaritul soarelui."

16. Ei au raspuns lui Iosua si au zis: "Vom face tot ce ne-ai poruncit si ne vom duce oriunde ne vei trimite.

17. Te vom asculta in totul, cum am ascultat pe Moise. Numai Domnul Dumnezeul tau sa fie cu tine, cum a fost cu Moise!

18. Orice om care se va razvrati impotriva poruncii tale si care nu va asculta de tot ce-i vei porunci sa fie pedepsit cu moartea! Intareste-te numai si imbarbateaza-te!"

Capitolul urmator
pixel
***