Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul precedent

2 Samuel 24

1. Domnul S-a aprins de manie din nou impotriva lui Israel; si a starnit pe David impotriva lor, zicand: "Du-te si fa numaratoarea lui Israel si a lui Iuda."

2. Si imparatul a zis lui Ioab, capetenia ostirii, care se afla langa el: "Strabate toate semintiile lui Israel, de la Dan pana al Beer-Seba; sa se faca numaratoarea poporului si sa stiu la cat se ridica numarul lor."

3. Ioab a zis imparatului: "Domnul Dumnezeul tau sa faca poporul de o suta de ori mai mare, si imparatul, domnul meu, sa vada cu ochii lui lucrul acesta! Dar pentru ce vrea imparatul, domnul meu, sa faca lucrul acesta?"

4. Imparatul a staruit in porunca pe care o dadea lui Ioab si capeteniilor ostirii; si Ioab si capeteniile ostirii au plecat de la imparat, ca sa faca numaratoarea poporului Israel.

5. Au trecut Iordanul si au tabarat la Aroer, la dreapta cetatii care este in mijlocul vaii Gad, si langa Iaezer.

6. Au venit pana in Galaad si in tara lui Tahtim-Hodsi. S-au dus pana la Dan Iaan si in imprejurimile Sidonului.

7. Au venit pana la cetatuia Tir si in toate cetatile hevitilor si ale canaanitilor. Au iesit spre partea de miazazi a lui Iuda, la Beer-Seba.

8. Au strabatut astfel toata tara si au ajuns la Ierusalim, dupa noua luni si douazeci de zile.

9. Ioab a dat imparatului numarul poporului: erau in Israel opt sute de mii de oameni de razboi care scoteau sabia, si in Iuda cinci sute de mii de oameni.

10. David a simtit cum ii batea inima, dupa ce facuse numaratoarea poporului. Si a zis Domnului: "Am savarsit un mare pacat, facand lucrul acesta! Acum, Doamne, binevoieste si iarta nelegiuirea robului Tau, caci am lucrat in totul ca un nebun!"

11. A doua zi, cand s-a sculat David, cuvantul Domnului a vorbit astfel prorocului Gad, vazatorul lui David:

12. "Du-te si spune lui David: "Asa vorbeste Domnul: "Iti pun inainte trei nenorociri; alege una din ele, si te voi lovi cu ea."

13. Gad s-a dus la David si i-a facut cunoscut lucrul acesta, zicand: "Vrei sapte ani de foamete in tara ta sau sa fugi trei luni dinaintea vrajmasilor tai, care te vor urmari, sau sa bantuie ciuma trei zile in tara? Acum alege si vezi ce trebuie sa raspund Celui ce ma trimite."

14. David a raspuns lui Gad: "Sunt intr-o mare stramtorare! Of! mai bine sa cadem in mainile Domnului, caci indurarile Lui sunt nemarginite; dar sa nu cad in mainile oamenilor!"

15. Domnul a trimis ciuma in Israel, de dimineata pana la vremea hotarata. Si, din Dan pana la Beer-Seba, au murit saptezeci de mii de oameni din popor.

16. Pe cand ingerul intindea mana peste Ierusalim ca sa-l nimiceasca, Domnul S-a cait de raul acela si a zis ingerului care ucidea poporul: "Destul! Trage-ti mana acum!" Ingerul Domnului era langa aria lui Aravna, iebusitul.

17. David, vazand pe ingerul care lovea pe popor, a zis Domnului: "Iata ca am pacatuit! Eu sunt vinovat: dar oile acestea ce au facut? Mana Ta sa se indrepte, dar, impotriva mea si impotriva casei tatalui meu!"

18. In ziua aceea, Gad a venit la David si i-a zis: "Suie-te si inalta un altar Domnului in aria lui Aravna, iebusitul."

19. David s-a suit, dupa cuvantul lui Gad, cum poruncise Domnul.

20. Aravna s-a uitat si a vazut pe imparat si pe slujitorii lui indreptandu-se spre el; si Aravna a iesit si s-a inchinat inaintea imparatului, cu fata la pamant.

21. Aravna a zis: "Pentru ce vine domnul meu, imparatul, la slujitorul lui?" Si David a raspuns: "Ca sa cumpar de la tine aria si sa zidesc in ea un altar Domnului, pentru ca sa inceteze urgia aceasta de peste popor."

22. Aravna a zis lui David: "Sa ia domnul meu, imparatul, aria si sa aduca in ea jertfele care-i vor placea; vezi, boii vor fi pentru arderea de tot, si carele cu uneltele lor vor tine loc de lemne."

23. Aravna a dat imparatului totul. Si Aravna a zis imparatului: "Domnul Dumnezeul tau sa te primeasca!"

24. Dar imparatul a zis lui Aravna: "Nu! Vreau s-o cumpar de la tine pe pret de argint si nu voi aduce Domnului Dumnezeului meu arderi de tot, care sa nu ma coste nimic." Si David a cumparat aria si boii cu cincizeci de sicli de argint.

25. David a zidit acolo un altar Domnului si a adus arderi de tot si jertfe de multumire. Atunci Domnul a fost potolit fata de tara si a incetat urgia deasupra lui Israel.

Capitolul precedent
pixel
***