Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Samuel 21

1. Pe vremea lui David, a fost o foamete care a tinut trei ani. David a intrebat pe Domnul, si Domnul a zis: "Din pricina lui Saul si a casei lui sangeroase, pentru ca a ucis pe gabaoniti, este foametea aceasta."

2. Imparatul a chemat pe gabaoniti sa le vorbeasca. - Gabaonitii nu erau dintre copiii lui Israel, ci erau o ramasita a amoritilor; copiii lui Israel se legasera fata de ei cu un juramant, si totusi Saul voise sa-i ucida, in ravna lui pentru copiii lui Israel si Iuda. -

3. David a zis gabaonitilor: "Ce pot face eu pentru voi si cu ce sa fac ispasire, ca sa binecuvantati mostenirea Domnului?"

4. Gabaonitii i-au raspuns: "Nu voim nici argint, nici aur de la Saul si de la casa lui si nici nu este treaba noastra sa omoram pe cineva din Israel." Si imparatul a zis: "Ce voiti, dar, sa va fac?"

5. Ei au raspuns imparatului: "Fiindca omul acela ne-a slabit si isi pusese de gand sa ne nimiceasca pentru ca sa ne faca sa pierim din tot tinutul lui Israel,

6. sa ni se dea sapte barbati din fiii lui si-i vom spanzura inaintea Domnului, la Ghibeea lui Saul, alesul Domnului." Si imparatul a zis: "Vi-i voi da."

7. Imparatul a crutat pe Mefiboset, fiul lui Ionatan, fiul lui Saul, pentru juramantul pe care-l facusera intre ei, inaintea Domnului, David si Ionatan, fiul lui Saul.

8. Dar imparatul a luat pe cei doi fii, pe care-i nascuse lui Saul, Ritpa, fata lui Aiia, si anume: Armoni si Mefiboset, si pe cei cinci fii, pe care-i nascuse Merab, fata lui Saul, lui Adriel din Mehola, fiul lui Barzilai;

9. i-a dat in mainile gabaonitilor, care i-au spanzurat pe munte, inaintea Domnului. Toti cei sapte au pierit impreuna; au fost omorati in cele dintai zile ale seceratului, la inceputul seceratului orzului.

10. Ritpa, fata lui Aiia, a luat un sac si l-a intins sub ea peste stanca, de la inceputul seceratului pana cand a cazut peste ei ploaie din cer; si a oprit pasarile cerului sa se apropie de ei in timpul zilei, si fiarele campului in timpul noptii.

11. Au instiintat pe David despre ce facuse Ritpa, fata lui Aiia, tiitoarea lui Saul.

12. Si David s-a dus si a luat oasele lui Saul si oasele fiului sau Ionatan de la locuitorii din Iabesul Galaadului, care le luasera din piata Bet-San, unde ii spanzurasera filistenii cand au batut pe Saul la Ghilboa.

13. A luat de acolo oasele lui Saul si oasele fiului sau Ionatan; si s-au strans si oasele celor ce fusesera spanzurati.

14. Au ingropat oasele lui Saul si fiului sau Ionatan in tara lui Beniamin, la Tela, in mormantul lui Chis, tatal lui Saul. Si au facut tot ce poruncise imparatul. Dupa aceea, Dumnezeu a fost potolit fata de tara.

15. Filistenii au pornit iarasi cu razboi impotriva lui Israel. David s-a coborat cu slujitorii lui si a luptat impotriva filistenilor. David era obosit.

16. Si Isbi-Benob, unul din copiii lui Rafa, a voit sa omoare pe David; avea o sulita in greutate de trei sute de sicli de arama si era incins cu o sabie noua.

17. Abisai, fiul Teruiei, a venit in ajutorul lui David, a lovit pe filistean si l-a omorat. Atunci oamenii lui David i-au jurat, zicand: "Sa nu mai iesi cu noi la lupta, ca sa nu stingi lumina lui Israel."

18. Dupa aceea, a mai fost o batalie la Gob cu filistenii. Atunci Sibecai, husatitul, a omorat pe Saf, care era unul din copiii lui Rafa.

19. A mai fost o batalie la Gob cu filistenii. Si Elhanan, fiul lui Iaare-Oreghim, din Betleem, a omorat pe Goliat din Gat, care avea o sulita al carei maner era ca sulul de tesut.

20. A mai fost o batalie la Gat. Acolo era un om de statura inalta, care avea sase degete la fiecare mana si la fiecare picior, in totul douazeci si patru, si care se tragea tot din Rafa.

21. El a batjocorit pe Israel; si Ionatan, fiul lui Simea, fratele lui David, l-a omorat.

22. Acesti patru oameni erau copiii lui Rafa nascuti la Gat. Au pierit ucisi de mana lui David si de mana slujitorilor lui.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***